Doğum kasılmaları

Onceki gebeligimdr 35. Haftamda kizim dogum kanalina erkenden girmisti. Bana da surekli progesteron kullandirdilar ama bu haftalarsa artik ciger gelistirici yapmiyorlar cocuk zaten baya buyumus oluyor. Bende 38 de dogum yaptim. Ilaclarla kizim 3 hafta daha kaldi :)

Bi kutu bitirdim o ilaçtan da :). Kızın 35 de mi doğum yaptın hayatım?

ben oğlumda 31. haftada doğum sancısı yaşamıştım ama adet sancısından bile hafifti o yüzden anlamamıştım neyseki ilaçlarla serumlarla 37 haftayı gördük. Doğum sancısını sana en kısa şekliyle seni uyutmayacak şiddette ağrı olarak tarif edebilirim. Bir de önemli olan düzenli aralıklarla olması ve en az 2 -3 saat devam etmiş olması.

Sancı geldiği zaman 40-50 sn sanki hayat duruyor. Benim sancım kasıklardan vuruyordu kimininki belden vuruyormuş. Sanki birşey karnımı sıkıştırıyor sonra bırakıyor gibiydi. Karnım taş gibi oluyordu ve ne yaparsam yapayım geçmiyordu sadece derin nefes alıp o anın geçmesini bekliyordum. Ama sancı aralarında herşey normal oluyordu. Doğumda bile sancı aralarında espri filan yapıyordum :)

Ayy çok güzel özetledin sağol bitanem. Peki bu ağrılar olurken karnında bi değişim oluyor muydu? Sertleşme bebeğin kasılması falan?

Ayy çok güzel özetledin sağol bitanem. Peki bu ağrılar olurken karnında bi değişim oluyor muydu? Sertleşme bebeğin kasılması falan?

bak bebek kendini ittiriyorsa o zaman mesela sağdan oluyorsa sola doğru yat eğer karnın değişiyorsa sancı değildir bebek itiyordur. Bazen doğum sancısı dışında düzensiz kasılmalar da olabilir onda da karnın taş gibi olur ama doğum sancısı öyle değil ağrı sanki yürüyor gibi :) en şiddetli anında da hayatla bağını kesiyorsun sanki ama başlangıçta öyle filmlerdeki gibi bağır çağır bir sancı değil ben o yüzden ilk başta anlamadım adet sancısından bile hafifti. Su geldikten sonra daha şiddetli sancılar oldu.

İnşallah sağ salim dünyaya getirirsin evladını canım Rabbim kolayca kavuşmanızı nasip etsin :)

Amin bitanemmm. Evet bebeğim kendini çok ittiriyor. O zaman kafasını aşağımda bariz hissediyorum çatıma baskı yapıyor. Peki bitanem nişan gelmesi hakkında bilgin var mı? İlla kırmızı kan şeklinde mi gelir? Doğuma ne kadar kala gelir? soruya boğdum kusurabakma

yok estağfirullah canım ne demek elimden geldiğince yardımcı olurum :) bende açıkçası öncesinde kanlı birşey gelmedi ama son zamanlar akıntım artmıştı hatta amniyon sıvısı mı diye düşünür olmuştum belki o ara jöle şeklinde gelen nişan gelmiştir de anlamamışımdır.

Benim bir arkadaşım bir hareketten bahsetmişti o hareketi yapamayan kişi 2 -3 günde doğum yapacak demek oluyormuş. Ben 16 haziranda denemiştim yapamamıştım 18 haziran gecesi suyum geldi :) hareket şöyle: sırtını dik olarak duvara yaslayıp yere oturuyorsun, ayaklarını dümdüz uzatıyorsun yere. Dizini kırmadan sağ ayağını kaldırıp ayak topuğunu sol ayak baş parmağının üzerine koymaya çalışıyorsun. Yapabiliyorsan vakit var demektir :)

Su geldikten sonra da yarım saat sonra sancım başlamıştı. Akşam 8de su geldi 00.42 de oğlum dünyaya geldi. Çok şükür rahat bir doğum oldu. O an paniklemezsen ve ağrıya teslim olmazsan sen de inşallah yavrunu kolayca kucağına alırsın. En önemlisi sancı anında nefesini tutup karın kaslarınla bebeği aşağı itmek. Eğer ağrıya teslim olursan boşu boşuna sancı çekmiş oluyorsun anca bağırıp çağırıyorsun faydası olmuyor. O an sadece bebeğine kavuşacağına odaklan ve bebeğinle konuş tamam mı tatlım. Emin ol evladının tek bir tırnağına bile karşılık gelmez çekeceğin ağrılar :)

Çok sağol bitanem. Çok yardımcı oldun.:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…