Doğum Kesisini önlemek için Weleda Masaj Yağı

VaniL

Seni kendime sakladim....
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2012
427
8
68
- Yurtdışı
Sevgili anneler :49:Aranızda Doğum Kesisini ve dikişleri önlemek için Weleda masaj yağını kullananlar var mı? 34. haftadan itibaren kullanılıyormuş.
$10363_101697.webp

buna gerek varmı bılemıyorum,normal dogum yaptım son ana kadar kesı atmadılar derının kendı kendıne esnemesını beklıyolar ve Allah tarafından da olabılıyor,ılk dogumlarda cogunlukla kesı yapılıyormus zaten,yalnız su varkı kesı yapılmadan hemen once ıgne yapıyolar dogum sancısı yuzunden ne ıgne yapıldıgını(ınsan mesele cınsel organı olunca cıdden cok dusunuyor )ne de kesı yapıldıgını hıssetmıyorsunuz...degılkı acısın...

dogumdan hemen sonrada sızın talebınız olcusunde yıne ıgne yapıyolar dıkım ıcın..kesılen yerde oyle korku fılmı gıbı efsanelesmıs bırsey degıl 1 2 cm lık bır kesı..dıkerken de hıssetmıyorsunuz...sonrasında da dıkıslerınızı temız tutup kuru bıraktıkca 3 5 gun ıcınde gecıp gıdıyo rahatlayın lutfenn.. :)

ama doktorumdan bu dikişler cinsel hayatınızı bi ömür boyu etkiler diye duymuştum.
bide bozulan görüntüsü :14: doğumdan sonralı oturmada ve yürümede zorluk. wc ye gidincede acıması :14:
tabi o an için acıtmaya bilir iğne yapıldığından ya sonrası??

ama doktorumdan bu dikişler cinsel hayatınızı bi ömür boyu etkiler diye duymuştum.
bide bozulan görüntüsü :14: doğumdan sonralı oturmada ve yürümede zorluk. wc ye gidincede acıması :14:
tabi o an için acıtmaya bilir iğne yapıldığından ya sonrası??

kesınlıkle hayır..ılk defa boyle bısey duydum..sana su kadar soyleyım rahatla dıye degıl katıyyen ..sadece kesılen 1 2 cm lık yerı dıkıyolar,esıme dogumdan yaklasık 1,5 ay sonrakı ılk ılıskıde sordum ne hıssettın dıye oda ılkını gore daha dar oldugunu soyledı ,hanı rıvayetlerde dogum yaptıkca genısledıgı falan soylenırya tam tersıne dıkısler sankı bekar bır kız gıbı darlastırıyor orayı ve ılıskıde kesınlıkle eskısı gıbı oluyor ..bozulan goruntuye gelınce dıkıslerın cogu ıcerde :) yanı ıstesen de goremezsın...dısarda 1 yada 2 dıkıs oluyor oda derı kaynayınca kendılıgınden erıyen ıpler derı kaynadıgında da eskı halınden en ufak bır degısıklık olmuyor dikiş ızı bıle kalmıyor...ben hep aynayla pansuman yaptıgım ıcın bılıyorum ..dogumdan sonrasında dr um bana sadece sunu soyledı ılk 1 hafta oturma altına hep yumusak bısey koy melesa pelus battanıye gıbı hep yarı yatar gıbı otur kı dıkıslerın gerılıp kaynamayı gecıktırmesın dedı..kesınlıkle aklına gelen gıbı dıkısler yuzunden falan acı cekmıyosun..dıkkat edersen 1 haftada eskı halıne donuyor ınanması zor bılıyorum kafan da onca sey var herkes bısey soyluyor ama Allah oyle bır yola koyuyorkı..yurumede en ufak bı zor luk cekmıyosun,dıkıslerın sana hıssetrdıgı bı hıs bellı belırsız var oda derı kaynadıkca yok oluyo ama acı yok tekrar edıyorum...vc ısıne gelınce ben hamılelıgımın son ayında hastalanmıs ve vc ye oturamaz hale gelmıstım klozet yok benım evımde..esım bacakları yuksek bır tabure aldı ortasını buyukce kestı cıkardı buyukce bır delık oldu yanı..onun ustune de ben oturdugumda canımı yakmasın dıye su cocouklar ıcın vc ye oturulan klozet ustu yumusak aparatlar varya ondan alıp yapıstırdı..onu hem hamısken hem dogumdan sonra kullandım..acır dıye korka korka oturdum ılk once ama dıyorum ya hıc acı yok..sen oturmadıgın surece orası gerılmedıgı muddetce acımaz da..senın klozetın varsa ne ala...yasamadıgın ıcın cok nrml korkman ama benım kı aynen boylydı..korkmaa ne goruntude ne hıssı olarak bekar halınden en ufak bı degısıklık olmucak Allahın ıznıyle...

konuyu hatırlayınca günçelleyim dedim hanımlar.
bu arda bu yağı sordum soruşturdum bulamamayınca badem yağı + zeytin yağı karışımını kullandım. doğumun sırasında bu yağlarldan sürüldü ve çok faydası oldu kesi atılmadı. Halbuki bebeğimin kafasıı büyüktü ve 3660 doğulmuştu.
yani deneye bilirsiniz. :16:

Bence gerek yok diğer arkadaşların dediği gibi öyle büyütücek bişi değil o kesi ve dikiş.Pansumanı yapınca acımıyor zaten görüntüde sorun yok ilişkide sorun yokistisnalar vardır bilemem ama wc de acıma yok yani o dikişler 3-5 gün hissediliyor ama solusyonla pansuman yapınca acı yok geçiyor korkmayın sakın.Doğum esnasındada hiçç anlamıyorsunuz ne dikişi ne kesiyi nede iğneyi.Kızımdan tecrübeliyim.

ahh ahh keşke herkes senin gibi şanslı olsa.özelde yaptım doğumu 3 ay oldu 1 ay popomun üstüne oturamadıım cinsel hayat nerdeyse sıfır ve hala wc ye uzun süre oturduğumda alt tarafım patlayacakmış gibi oluyo.doğum anında kesiyi hissetmedim sancıdan ama dikişleri unutmam imkansız

ahh ahh keşke herkes senin gibi şanslı olsa.özelde yaptım doğumu 3 ay oldu 1 ay popomun üstüne oturamadıım cinsel hayat nerdeyse sıfır ve hala wc ye uzun süre oturduğumda alt tarafım patlayacakmış gibi oluyo.doğum anında kesiyi hissetmedim sancıdan ama dikişleri unutmam imkansız

yaa
ben ne diyorum :97:

aynı şeyleri bende yaşadım tam 40 gün ağrı çektim popomun üzerine oturamadım tuvalete gidince inanılmaz ağrılarım oldu iki ay olu hala tam olarak iyileşmedi .. korkudan eşimle beraber olamıyorum acır diye bakalım bekliyorum ne zaman tam olarak eski haline dönecek

Kızlar doğum kesesi olayını bilmiyorum ama ben Weleda'nın, selülit kremini ve catlak kremini kullanıyorum. Hamileliğim boyunca kullandım çatlak kremini ve hiç çatlağım olmadı ve iç karnım küçüktü karnım kocaman büyüdü ona rağmen hiç çatlamadı :) Kuzenlerime Almanya'dan getirtiyordum neyse ki şimdi anne lutfen sitesinde satılıyormuş oradan alıyorum. bebeğim için de pişik kremini kullanıyorum cidden çok etkili. Madonna bile kullanıyor, demet akalın da weleda kullanıyor :) tavsiye ederim yanii:1::3:

Konu eski, ama yazayım. Weleda'nın perine masaj yağı var. Ben de kullanmadım, çünkü o Zaman bilmiyordum. Yeniden hamile kalırsam mutlaka kullanırım. 3 dikişli bir kesiğim oldu. Ama olay kesiğin sonradan vereceği rahatsızlık filandan ziyade, perineye masaj yapmak her anlamda doğumu kolaylaştırıyor. Daha ağrısız ve rahat bir doğum oluyor. Benim okuduğum anneye yardımcı olan doula'lar doğum sancılarında filan hep perineye masaj yapıyorlar. Bunu önceden yapınca doğum öncesinde de daha rahat oluyorsunuz. Bence kullanmak iyi fikir. Ayrıca weleda ürünleri zaten organik olduğu için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Zararı yok, faydası var.

merhaba
badem Zeytinyağı bir gün doğurursam aklımda olsun
en korktuğum şey şu kesi

Back
X