• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Doğum kontrol hapı için doktora gitmek şart mı

yorgunbirisii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2025
19
20
1
28
Merhabalar önümüzdeki ay evleneceğim. Biraz düşündüm ve bizim için en uygun yöntemin hap olduğuna karar verdim. Açıkçası ilaçtan epey çekiniyorum da ama büyük bir kesim kullanıyor. Doğum kontrol hapı kullanmaya karar verdim fakat çalıştığım için doktora gitmek için hiç vaktim yok. Kadın doğum doktoruna gidince test vs yapıp ilacı öyle mi veriyor acaba yoksa ağrı kesici mantığıyla herkese aynı şeyi mi yazıyorlar? Aslında bir genel jinekoloji muayenesi olmak istiyorum çünkü kaç yaşıma geldim ama döngüm sorunsuz diye hiç gitmedim ama toplumsal yargılardan dolayı annem de genç kızken hiç kontrole götürmedi sırf bu yüzden gitmek istiyorum ama işten izin almam mümkün değil. Eczaneden ilaç almam uygun olur mu

Doğum kontrol hapı yazılan ya da ödenen bişey değil zaten. Kullanımını biliyorsaniz alıp kullanabilirsiniz direk. Bu arada evlendiğiniz günde başlayacağınız bişey değil.

Merhaba. Ben evlenmeden bir ay kadar önce genel bir muayeneye gittim. Kesinlikle bunu tavsiye ederim. Doktor önerdi bana ona göre aldım. Her kontrol hapı aynı değil diye biliyorum ama muayene olun ya. Bana bir kaç olabilecek şey söylemişti ve sayesinde başıma gelince hemen anlayıp önlem alabilmiştim

eczaneden almak mümkün tabii ama bence adetinin 2. gunu sabahtan git hem hormon testlerini yaptir hem amh baktir. bakarsin bir sorunun vardir hap kullanmaktan ziyade yumurtalıklarini guclendirecek seyler söylerler. ya da kist vardir ona uygun hap verirler vs vs
isten izin alman zor ama bu da saglik yani yarim gun gec gitsen parandan kesseler nasil olur?

Doğum kontrol hapı yazılan ya da ödenen bişey değil zaten. Kullanımını biliyorsaniz alıp kullanabilirsiniz direk. Bu arada evlendiğiniz günde başlayacağınız bişey değil.
Biliyorum internetten araştırdım. Devlet karşılamıyor diye yazdırma ihityacı duymuyorum ama belki daha az yan etki yapacak bir ilaç önerir bir de muayene eder diye ümit ettim ama gerçekte vaktim yok. Araştırdığım kadarıyla zaten hep aynı ilaç isimleri dönüyor sanırım piyasada

Biliyorum internetten araştırdım. Devlet karşılamıyor diye yazdırma ihityacı duymuyorum ama belki daha az yan etki yapacak bir ilaç önerir bir de muayene eder diye ümit ettim ama gerçekte vaktim yok. Araştırdığım kadarıyla zaten hep aynı ilaç isimleri dönüyor sanırım piyasada
Fix herkes yaz ve Yasmin kullanıyor

eczaneden almak mümkün tabii ama bence adetinin 2. gunu sabahtan git hem hormon testlerini yaptir hem amh baktir. bakarsin bir sorunun vardir hap kullanmaktan ziyade yumurtalıklarini guclendirecek seyler söylerler. ya da kist vardir ona uygun hap verirler vs vs
isten izin alman zor ama bu da saglik yani yarim gun gec gitsen parandan kesseler nasil olur?
Paramdan kesseler sorun değil ama yerime başka birisi bakamaz o yüzden hiç izin kullanamıyorum. En kötü haftasonu çalışmıyorum özele giderim :(

Muayene olmadan başlamayın regl döngüsü iyi değilmiş zaten ilaç için danışın ona uygun verirler

Yani kist vs herhangi bir sorun olsa döngüme yandırdı diye düşünüyorum. Günü gününe oluyorum, ağrı vs şikayetim de hiç olmuyor yıllardır çok olağan bir şekilde regl oluyorum sadece 28 yaşındayım ve yumurtalık durumumu öğrenmek istiyorum diye doktora gitmeyi düşünüyorum

Yani kist vs herhangi bir sorun olsa döngüme yandırdı diye düşünüyorum. Günü gününe oluyorum, ağrı vs şikayetim de hiç olmuyor yıllardır çok olağan bir şekilde regl oluyorum sadece 28 yaşındayım ve yumurtalık durumumu öğrenmek istiyorum diye doktora gitmeyi düşünüyorum
Ben günü gününe regl oluyordum ama pcos çıktı her doğum kontrol hapı bir değil en az 2 döngü geçirmen lazımdı hapla mesela yasmin alsan ara kanama yapar clarisa akıntı yapar her hapın içeriği farklı ben olsam direkt implant takardım ben çok memnunum implanttan saat başı alman lazım vs iğne ya da implant daha iyi olurum

hic oyle düşünme bazen hic farketmedigin seyler cikabiliyor.
ben de evlilik oncesi gittim mesela sonuçlarımdan bazilari hic ummadığım gibi cikti, hayat tarzimda degisiklikler yapmaya basladim, cocuk fikrini de istedigim tarihten erkene cekecegim hazir olunca, hatta takviyeler vs alacagim.
benim de adetlerim duzenlidir ki zaten hapimi da kullanirdim evlilik oncesi korunmak icin.
bence ihmal etme. varsa bir sey en azindan cocuk düşünmediğin o zaman diliminde cozersin

Ben günü gününe regl oluyordum ama pcos çıktı her doğum kontrol hapı bir değil en az 2 döngü geçirmen lazımdı hapla mesela yasmin alsan ara kanama yapar clarisa akıntı yapar her hapın içeriği farklı ben olsam direkt implant takardım ben çok memnunum implanttan saat başı alman lazım vs iğne ya da implant daha iyi olurum
İmplant bana mantıklı gelmiyor. Vücudumda o kadar hormonu bir kerede taşımak istemiyorum

hic oyle düşünme bazen hic farketmedigin seyler cikabiliyor.
ben de evlilik oncesi gittim mesela sonuçlarımdan bazilari hic ummadığım gibi cikti, hayat tarzimda degisiklikler yapmaya basladim, cocuk fikrini de istedigim tarihten erkene cekecegim hazir olunca, hatta takviyeler vs alacagim.
benim de adetlerim duzenlidir ki zaten hapimi da kullanirdim evlilik oncesi korunmak icin.
bence ihmal etme. varsa bir sey en azindan cocuk düşünmediğin o zaman diliminde cozersin
Evet haklısınız özele randevu alayım en iyisi kan ekstra özelde onu biliyorum da jinekoloji muayenesinde ultrason kullanımı vs ekstra ücretli mi acaba biliyor musunuz. Bu arada düzenli olarak aile hekimine vs biyokimya ve hormon testi veriyorum. Rutin testlerde hiçbir zaman hormon değerlerim normal dışı çıkmadı

ozele aliyorsan tam adetinin ikinci günü al da bosuna uc defa gitme. cunku zaten istenen test o gün yapiliyor :)
Teşekkür ederim bir şey sormak istiyorum
Benim ilk gün kahverengi lekelenme şeklinde oluyor. 2.Gün kanama başlıyor yine de benim için test adına 2. Günüm o zaman değil mi

Teşekkür ederim bir şey sormak istiyorum
Benim ilk gün kahverengi lekelenme şeklinde oluyor. 2.Gün kanama başlıyor yine de benim için test adına 2. Günüm o zaman değil mi
chatgpt soyle dedi;
Adet döngüsünde hormon testleri genellikle döngünün belirli günlerinde yapılır çünkü hormon seviyeleri gün gün değişir. Örneğin:
FSH, LH, estradiol: çoğunlukla adetinizin 2–5. günleri arasında bakılır.
Progesteron: genellikle luteal fazda, yani döngünün 21. günü civarında ölçülür.
Soruna gelecek olursak:
Eğer adet başlangıcı olarak kırmızı kanamanın başladığı gün baz alınıyorsa, ilk gün kahverengi akıntı olsa bile genellikle onu adet başı kabul etmezler.
Test için baz alınan “1. gün”, genellikle kırmızı kanamanın başladığı ilk gündür.
Dolayısıyla kahverengi akıntı ile gelen bir gün genellikle “0. gün” sayılmaz, bir sonraki gün yani kırmızı kanamanın başladığı gün 1. gün kabul edilir ve test 2. gün yapılır.
Yani senin örneğinde:
İlk gün sadece kahverengi akıntı: genellikle adet 1. gün sayılmaz.
Kırmızı kanama başladığı gün 1. gün olur → hormon testi ertesi gün yani 2. gün yapılır.

Back
X