Aile Planlaması Doğum kontrol hapı ilk kullanım acil

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

Birsorumvar9

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2021
3
1
1
27
Merhaba nişanlıyım 2 hafta sonra düğünüm olacak doğum kontrol hapina başlayacağım. Normalde tarih olarak adet günüm geldi hatta hafif bir lekelenme oldu fakat ertesi 2 gün boyunca kesildi,devamı gelmedi yine de doğum kontrol hapina başlamalı mıyım? Yoksa tam olarak kanamanın gelmesini mi beklemeliyim? Eğer beklersem de başlamak için baya geç kalmış olacağım adet olmadan hapa başlanırsa ne olur?

Kullanma bence çünkü çocuğun olup olmayacağını bilemezsin sonrasında kist vb şeyler yaşamayacağının da garantisi yok belki zor hamile kalan bi yapıya sahipsin hemen kalma ihtimalin olmayabilir ilaçla durdurmak hele hele ilk gece için doğru değil sonrası seni yıpratabilir

Doğru diyorsunuz ama öte yandan yaşım 23 yani fiziksel olarak herhangi bir problem olmadığı sürece doğurganlığın en verimli olduğu yaş bende de herhangi gözle görülür şimdiye kadar adetle ilgili sancı ağrı aşırı kanama veya hiç olamama, aşırı kıllanma vs gibi yumurtalıklarda ilgili bi problemde göze çarpan belirtilerin hiçbiri olmadı çok şükür bu nedenle çevre de baskiliyor kullanmazsan hamile kalmaya çok müsaitsin diye bilemiyorum...

Adet gününde başlanıyor zaten hiç adet olamayanlar da kullanıyor bu hapları.

Tamam çok haklısın ama bazen bazı rahatsızlıklar belirti vermez ben var demiyorum ama riskli ve bunun örneklerini çok gördüm herkes ilk gecede hamile kalmaz mesela ben aynı yaşta evlendim senin gibi hiç bir sıkıntım olmamasına rağmen 6 ay sonra hamile kaldım bu kişiden kişiye değişen bir durum benim yengem kullandı çok uzun zaman sonra tedaviyle hamile kaldı yani risk sanada böyle olur demiyorum kafana göre kullanma evlendikten sonra bir kadın doğumcuyla birlikte başla muayene ol öncesinde

Tşk ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…