Doğum Kontrol Hapı Sonrası Gebelik

lilipit

Bitkin
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
13.030
14.808
298
Merhaba arkadaşlar,

Doğum kontrol hapını bırakmayı düşünüyorum. Bebek istiyorum. Ancak bugün öğrendiğim ve netten araştırdığım bir durum var. Gebelik planlandıktan 3 ay öncesinde doğum kontrol hapı bırakılmalıymış. Farklı koruma yöntemleri kullanılması gerekiyormuş. İlacı bırakıp, hemen gebe kalmanın ne gibi sakıncaları var? Bu şekilde örnekler biliyor musunuz? Yani bir ay içinde gebe kalıp herhangi bir sorun yaşamayan... Beklemek istemiyorum açıkcası, tabi ki doktorada danışacam ama tecrübesi olan kişilerden bilgi almak içimi daha çok rahatlatıcak. Şimdiden teşekkürler

canım ben haziran ayında bıraktım hemde 3 ay kullanmama ragmen hala beklemedeyım.hala gelmıyor bebış.5 ay oldu ..bıldıgım kadarıyla ilacın etkısı devam edıyor dıye onermıyorlar gebeliği...

canım ben haziran ayında bıraktım hemde 3 ay kullanmama ragmen hala beklemedeyım.hala gelmıyor bebış.5 ay oldu ..bıldıgım kadarıyla ilacın etkısı devam edıyor dıye onermıyorlar gebeliği...

meltemcim, peki bir doktora gittin mi?? adet düzensizliğin oldu mu bırakınca? ben 5 aydır kullanıyorum ilacı bu ay bırakıcam inş.

6.5 sene kullandim..haziran da biraktim..eylulde hamile kaldim..esim korundugu halde :-D

:) korunduğu halde gebe kaldın öyle mi :)))

peki bu beklenmesi gerekiyor mevzu durumundan dolayı mı sende öyle yapmıştın ??

bu arada bebişin hayırlı olsun, Allah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsinnn

Yumurta kalitesi olabiliyir
Kizimda biraktigim.ay hamile.kaldim.sorun yasamadim
Ana ikinci gebeligimde kimyasal.gebelik yasadim.3 ay beklememistim
Bence uc y korum cnm

meltemcim, peki bir doktora gittin mi?? adet düzensizliğin oldu mu bırakınca? ben 5 aydır kullanıyorum ilacı bu ay bırakıcam inş.

canım ben bırakınca adet duzensızlıgım oldu hatta 25 gun gectı hatta hamıleyım sandım kaçkez test yaptım ama negetıftı.sonrasında doktora gıttım sorun yok dedı gecer dedı sökturucu ,klomen verdi ...hala beklemedeyım.son 2 duzenlı geldı ama.umarım hemen hamıle kalırsın bekletmez bebısın senı...

İnş senden de güzel haberler alırız. :)

ben böyle olduğunu inanın bilmiyordum, henüz 2,5 aylık evliyim. İlaca başlamadan önce doktora gittim danıştım başladım. Önceden başladım ki yan etkileri geçsin düğün zamanı zaten yeterince stres var diye temmuz ayında başladım ilaca, eylülde evlendim. balayından sonra yine gittim aralık gibi bebek düşünüyorum folik asit falan başlayım mı dedim tahlil yaptırdım folik asite başladım. ucuncu kutudayım. ama doktor bana demedı kı dogum kontrol hapını bırak vs. bende bılınclı degıldım bu konuda, sımdıde bu bekleme durumu canımı sıktı. bılseydım hıc kullanmazdım. zaten hamıle kalmak o kadar kolay degıl. sanırım gunun sartları, stres, kısının yapısı vs. ınsanlar uzun surede hamıle kalabılıyor.

ne yapacagımı sasırdım, beklesem bı turlu beklemesem bır turlu, yasımda ılerlıyor. su an 29 yasındayım

bende 30 yasındayım 7 aylık evlıyım ...bazen hemen gelebılıyor bebek ama bazende bekletıyor.ama sunu bılıyorum kı stres çok etkılı arkadasımın stresten senelerce olmadı,bıraktıgı anda geldı bebegı....baska bır doktora sormanda fayda var bence canımm....

Eğer güzel hbr alırsan buraya yaz olur mu :)

Bir sonraki adetimde doktora gidicem, hemde hormonlara baktırcam ama şimdiden kafamı kurcaladı bu durum.

Allah isteyen herkese sağlıklı bebişler nasip eder inş.

Eğer güzel hbr alırsan buraya yaz olur mu :)

Bir sonraki adetimde doktora gidicem, hemde hormonlara baktırcam ama şimdiden kafamı kurcaladı bu durum.

Allah isteyen herkese sağlıklı bebişler nasip eder inş.

inş senınde sonuçların ıyı cıkar ..tamam inş güzel haber alırsam sana burdan yazıcam....sende yaz ama olurmu :) ıyı guzel haberlerın olur ınş....

Ben Temmuz'da bıraktım. Bir kez regli oldum. Eylülde hamile kaldım. Korkmayın bu kadar, en büyük engel stres. İlk ay olucak mı niye olmadıki diye stres yapmıştım, ikinci ay hiç üstüne düşünmedim bile meleğim hemen geliverdi Üstüne düşünmeyin kafanıza takmayın akışına bırakın her şeyi. Bu arada ben de 29 yaşındayım ve ilacı tam 2 yıl kullanmıştım. İlaçlar sandığınız kadar kötü şeyler değil tam aksine tüm üreme sisteminizi düzenliyorlar. İnanın regli düzenimden dolayı doktorum günümü bile çok kolay takip ediyor.

ilaçtan korkmuyorum da işte sonra beklemek gerekildiğini bilmiyorum. siz ilacı bırakırken böyle birşey duydunuz mu hiç??

bu arada bebişinn hayırlı uğurlu sağlıklı olsun inş :))

Ben de temmuzda bıraktım doğum kontrol hapını. doktorum bana da söyledi 2 ay normal yolla korunun diye. Ama bende adet düzensizliği vardı ve adetimin düzenini görmek için 2 adet dönemini geçirmemi istedi. 2.adetimi gördükten sonra klomen kullandım ve ilk denememde hamile kaldım şükürler olsun. Muhtemelen vücuttan ilacın tamamen atılması için 2-3 ay daha zaman veriyor doktorlar. Ama ben hep diyorum, bilsem hiç korunmazdım, hamile kalmak zaten ha deyince olan bir şey değil. akışına bırakıp yaşamak gerekiyor sanırım.

bu arada o 2 ay bekleme süresinde biz de tam anlamıyla korunmadık ama gebelik de olmadı :) o yüzden bunu düşünme

klomen ne acaba bilmiyorum da

ya olurda gebelik olursa bebeğe birşey olur mu ondan korkuyorum.

beklemek de aynen dedğin gibi, yani ha diyince çocuk olmuyor. vakit kaybı gibi bi yandan da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…