- 30 Ocak 2025
- 572
- 254
- 18
- Konu Sahibi pembeyiseverim
-
Ben 7 yıldır dkh kullanıyorum. Üstelik kullandığım ilk 1 sene hariç geri kalan 6 yıl tüm regleri kesti. Rahmimi incelttiği için. Ocak ayın da bebek istediğim için hapı bıraktım ve 4 gün çok az süren regl gördüm. Yumurtlama ve döngü düzeni olmadığı için lh testi kullanmaya başladım ve taaa döngümün 27.sinde yumurtladım. O ay gebelik olmadı ve bir kaç sebepten ötürü çocuk işini biraz rafa kaldırdım hapa devam ettim ve bu ay kesin bir kararlılıkta hapı 9 gün önce bıraktım. 4 gün önce de regl oldum. Lh testi aldım ve regl bittikten 7-8 gün sonra ovülasyonla yumurtlamamı takip edip deneyeceğim. Bence sende gebelik için lh testi deneyebilirsin. Dkh döngü bozuyor çünkü yumurtaları baskılıyor. Hap bırakıldıktan sonra yumurtlamaya başlıyorsun ama benim gibi döngünün 27sinde de yumurtlamış olabilirsin ve bu yüzden tahmin ettiğin bat gerçek bat tarihin olmayabilir. Ne zaman yumurtladığını bilmediğin için de ne zaman adet olacağını da bilemiyorsun haliyle. Düzene girmesi 3 ay sürer. Lh ile yumurtanı tespit edersen gebe kalman kolaylaşır. Ayrıca yumurtladıktan sonra genel de 14 gün sonra da regl olacağı için bat öğrenmiş olursun.Merhaba kızlar. Bir senedir evliyim. Evlendiğimizden beri korunma yöntemi olarak Yasmin doğum kontrol hapı kullandım. Evlenmeden önce de kistlerim olduğu için yine aynı ilacı dönem dönem kullandığım olmuştu. Hapı en son Temmuz ayında kullandım ve 1 ağustosta regli oldum. Daha önceleri hapa ara verdiğimde beklenen adet tarihinden en geç 3-4 gün sonra adet gördüm. Fakat şu an beklenen tarihten 10 günden fazla geçmiş olmasına rağmen adet görmedim.
Bu arada hapı bıraktıktan sonra bebek istediğimiz için kadın doğum uzmanına da göründüm her şeyin normal olduğunu söyledi. Hormon tahlilleri vs. De yapıldı bir sorun çıkmadı. Folik asit ve d vitamini kullanıyorum takviye olarak. Dün bebe time gebelik testi aldım eczaneden akşam yaptım ama sonuç da negatif çıktı. Daha önce böyle bir şey yaşamış olan var mı? Tecrübelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim
Kan verdiniz mi?Pazartesi tahlil vereceğim ama yine de gebelik çıkmazsa neden kaynaklanıyor olabilir düşünmeden duramıyorum
Merhaba evet verdim hamile değilim. Yarın kadın doğum uzmanına görüneceğimKan verdiniz mi?
Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederimBen 7 yıldır dkh kullanıyorum. Üstelik kullandığım ilk 1 sene hariç geri kalan 6 yıl tüm regleri kesti. Rahmimi incelttiği için. Ocak ayın da bebek istediğim için hapı bıraktım ve 4 gün çok az süren regl gördüm. Yumurtlama ve döngü düzeni olmadığı için lh testi kullanmaya başladım ve taaa döngümün 27.sinde yumurtladım. O ay gebelik olmadı ve bir kaç sebepten ötürü çocuk işini biraz rafa kaldırdım hapa devam ettim ve bu ay kesin bir kararlılıkta hapı 9 gün önce bıraktım. 4 gün önce de regl oldum. Lh testi aldım ve regl bittikten 7-8 gün sonra ovülasyonla yumurtlamamı takip edip deneyeceğim. Bence sende gebelik için lh testi deneyebilirsin. Dkh döngü bozuyor çünkü yumurtaları baskılıyor. Hap bırakıldıktan sonra yumurtlamaya başlıyorsun ama benim gibi döngünün 27sinde de yumurtlamış olabilirsin ve bu yüzden tahmin ettiğin bat gerçek bat tarihin olmayabilir. Ne zaman yumurtladığını bilmediğin için de ne zaman adet olacağını da bilemiyorsun haliyle. Düzene girmesi 3 ay sürer. Lh ile yumurtanı tespit edersen gebe kalman kolaylaşır. Ayrıca yumurtladıktan sonra genel de 14 gün sonra da regl olacağı için bat öğrenmiş olursun.
Canım bende 1 buçuk sene kullanmıştım martta bıraktım bıraktığım ay 10-12 gün adet gecikmesi yaşadım sonra ki aylarda adetim düzene girdi endişe etme doğum kontrol hapında olabiliyorMerhaba evet verdim hamile değilim. Yarın kadın doğum uzmanına görüneceğim
Umarım onunla ilgilidir o kadar telaşlıyım ki şu an kötü bir şey varsa diye çok korkuyorumCanım bende 1 buçuk sene kullanmıştım martta bıraktım bıraktığım ay 10-12 gün adet gecikmesi yaşadım sonra ki aylarda adetim düzene girdi endişe etme doğum kontrol hapında olabiliyor
Öyledir korkma bazı kişilerde bu etkiyi yapabiliyorUmarım onunla ilgilidir o kadar telaşlıyım ki şu an kötü bir şey varsa diye çok korkuyorumdaha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım
Umarım çok teşekkür ederimÖyledir korkma bazı kişilerde bu etkiyi yapabiliyor
Çok teşekkür ederim çok yoktu aslında böyle olmama 10 gün kala başladı 1 hafta var ve aşırı arttıBende de ilk regli ağrısı gibi ağrılarım konuştu öyle anlamıştım ama regli günüme yakın , regli gününe varsa belirti bu kadar verir mi bilmiyorum ama regli günü yaklaştıkça ve kendinizi dinliyorsanız o belirtileri farkediyorsunuz . Bence kandan baktırın ama ona da reglinix yaklaşınca baktırın yada 1-2 gün geçikince
Sonucunuzu alınca muhakkak paylaşın merak ettim çok :)Çok teşekkür ederim çok yoktu aslında böyle olmama 10 gün kala başladı 1 hafta var ve aşırı arttı
Paylaşırım tabi çok teşekkür ederim amin inşallah:)Sonucunuzu alınca muhakkak paylaşın merak ettim çok :)
Hayırlısı olsun inşallah
Amin inşallah en yakında zaman da güzel haberlerimizi alırızÖncelikle ilginiz için çok teşekkür ederimhastanede test de verdim gebelik durumu yok. Yarın da kadın doğum uzmanına görüneceğim. Yaşadıklarınız benim durumumla çok benzer böyle bir şey yaşayan birisinden duymak çok iyi geldi. Bahsettiğiniz testten alacağım hemen. Bir marka öneriniz var mıdır herhangi biri olur mu? Umarım başka bir şey değildir. Doktor başka bir bilgi verirse de mutlaka paylaşırım size de fikir olması açısından umarım bir an önce beklediğimiz güzel müjdeli haberleri alırız
Merhaba ben de geç gördüm kusura bakmayın. Doktora gittim her şeyin yolunda olduğunu doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra bu gecikmelerin normal olduğunu söyledi. Genelde 1-2 ay böyle olması normalmiş. En az iki ay geçtikten sonra doğru bir şekilde yumurtlama zamanımı tahmin edebileceğimi söyledi. Adet de oldum bu arada :) doktor da bir kaç gün içinde olacağımı söylemişti zaten ertesi gün oldum. Umarım en kısa zamanda güzel haberler alırız destekleriniz için çok teşekkür ederimAmin inşallah en yakında zaman da güzel haberlerimizi alırıztakipde olacağım evet baya benzer durumlardayız çünkü :) ovülasyon testi olarak da ben strip olanları kullanıyorum yani baya hassas oluyorlar kasetlere göre. İnnovita, bir gebenin günlüğü vs bunlar çok öneriliyor. Ben ilk yumurtamı innovita ile gördüm onu tavsiye edebilirim size. Bu arada doktora gitmişsiniz sanırım ben biraz geç cevaplayabildim. Ne dedi doktor acaba?
Evet bende de böyle olmuştu :) hapı bıraktıgımda ilk 27. Günde yumurtlamıştım. Suan döngümün 11. Günündeyim ve lh yapmaya devam ediyorum bakalım bu ay kaçıncı günde yumurtlayacağımMerhaba ben de geç gördüm kusura bakmayın. Doktora gittim her şeyin yolunda olduğunu doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra bu gecikmelerin normal olduğunu söyledi. Genelde 1-2 ay böyle olması normalmiş. En az iki ay geçtikten sonra doğru bir şekilde yumurtlama zamanımı tahmin edebileceğimi söyledi. Adet de oldum bu arada :) doktor da bir kaç gün içinde olacağımı söylemişti zaten ertesi gün oldum. Umarım en kısa zamanda güzel haberler alırız destekleriniz için çok teşekkür ederim
Tavsiyenize uyup hemen sipariş oluşturdum bende testle takip edeceğimEvet bende de böyle olmuştu :) hapı bıraktıgımda ilk 27. Günde yumurtlamıştım. Suan döngümün 11. Günündeyim ve lh yapmaya devam ediyorum bakalım bu ay kaçıncı günde yumurtlayacağımbence sizde ovülasyon testiyle yumurtanızı takip edin büyük ihtimalle haptan sonra geç yumurtlayacağız biz her bünye farklı tabi ama genelde böyle oluyor sanırım ilk aylar.
Ay inşallahTavsiyenize uyup hemen sipariş oluşturdum bende testle takip edeceğimiçim rahatladı çok şükür bir şey olmadığını duyunca. Bizim bünyemiz de geç toparlanıyor demek ki başka bir sorun olmasın da böyle olsun zamanla normalleşir diye umuyorum zaten doktor da en az iki ay beklemek gerekiyor dedi sizin de içiniz rahat olsun bence çok benzer süreçlerden geçiyoruz sonu güzelliklere çıksın inşallah
Evet ilk gebelik olacak Allah izin verirse 29 yaşındayımAy inşallahbelki de aynı zamanlar da burda gebe oldugumuzu falan söyleriz, denk geliriz. İnşallah da öyle olur sizin ilk gebelik mi olacak yaş kaç?
Bende 29 yaşındayım. 1 kızım var ikinciyi bakalım hayırlısıEvet ilk gebelik olacak Allah izin verirse 29 yaşındayım
Yasmin kullanirken korunurken yumurtlama zamanin dikkat ettnz miUmarım çok teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?