Doğum kontrol hapı tehlikeli mi?

Elsaayk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2016
592
599
33
Arkadaşlar konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum fakat yardımlarınıza ihtiyacım var her doktor ayrı bir şey söylüyor evlenmeden önce hap kullanmaya başlamayi düşünüyorum fakat yumurtaliklari tembellestirdiğini duydum kısır kalabilirsin dediler ne kadar doğru .

Doğum kontrol hapı bilinenin aksine zararını bırakın ciddi derecede yararı olan ve %99 başarı sağlayan tek korunma yöntemi. Özellikle eski kilo aldıran ve tüylenme yapanlarıda piyasada pek kalmadı, artık yeni nesil doğum kontrol hapları satılıyor. Özellikleride çok düşük hormon seviyesine sahip olmaları. Kistleri yok ediyor, rahim ve meme kanserine karşı koruyor, gebeliğe karşı %99 koruyor ki hiçbir korunma yönteminde bu oran yoktur, cildi güzelleştiriyor sivilce problemini geçiriyor.. Bunlar aklıma gelenler. Ben Yazz marka kullanıyorum, memnunum.

evet yazz ve yasmin diye iki marka duymuştum ve korktum peki adetin kaçıncı günü kullanmaya başlamalı

Doğum kontrol hapını şu anki gündemde olan ünlü profların hiç biri önermiyor hormondan başka biley değil hiç bir yararıda yok hormonları baskılamak doğurganlığı baskılamanın neresi yararlı?? Başka yöntemleri deneyin eşin korunsun evlilik öncesi eşinle konuş onun korunmasını söyle

evet yazz ve yasmin diye iki marka duymuştum ve korktum peki adetin kaçıncı günü kullanmaya başlamalı
Korkulacak bir durum yok doğum kontrol hapları öcü değil Yassmin'i bilmiyorum ben kendi kullandığımdan örnek vereyim size. İçinde 24 pembe 4 tanede beyaz hap var. Adetinin ilk günü ilk pembe hapı alarak başlıyorsun. (Üzerinde haftanın günleriyle başlayan 7 etiket var mesela hapa salı başladıysan salıyla başlayan etiketi hapların üzerinde uygun bölüme yapıştırıyosun) 24 pembe hapı bitirdikten sonra (yani 24 gün sonra) 4 beyaz hapı içmekle devam ediyorsun. pembe haplar içinde etkin madde barındırır, beyaz haplar sadece magnezyum ve vitamin falan. 4 beyaz hapın herhangi birinde adetin başlıyor. Misal 2. beyaz hapta adetiniz başladı, hap içmeyi bırakmıyorsunuz kaldığınız yerden 3. beyaz ve 4. beyaz hapıda tükettikten sonra yeni kutuya başlıyorsunuz. İlk 7 gün bir bariyer yöntemi kullanıyorsunuz (prezervatif vs.) çünkü hap tam korumasına 7 günden sonra başlıyor. İlk 3 ay vücudunuzun hapa alışma evresi olduğu için ara kanama, lekelenme vs. meydana gelebilir. Bu şekilde, gayet kolay ve pratik kullanımı. Bir de kitapçığında doğum kontrol hapı kullanırken tüketmemeniz gereken şeyler yazılı onlara dikkat edin, sonra korunurken hamile kaldım diye başlık açmayın. Çünkü sarı kantoron otu gibi şeyler doğum kontrol hapının etkisini yok ediyor.

offf ne karışık işmiş teşekkür ederim açıklamanız için

Ben evlenmeden 6 ay önce basladim ve 2 yil kullandim. Bana bi zarari olmadi biraktiktan sonra hemen hamile kaldim. Kilomu koruyodu ve adetim azdi memnundum yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…