Korkulacak bir durum yok doğum kontrol hapları öcü değil

Yassmin'i bilmiyorum ben kendi kullandığımdan örnek vereyim size. İçinde 24 pembe 4 tanede beyaz hap var. Adetinin ilk günü ilk pembe hapı alarak başlıyorsun. (Üzerinde haftanın günleriyle başlayan 7 etiket var mesela hapa salı başladıysan salıyla başlayan etiketi hapların üzerinde uygun bölüme yapıştırıyosun) 24 pembe hapı bitirdikten sonra (yani 24 gün sonra) 4 beyaz hapı içmekle devam ediyorsun. pembe haplar içinde etkin madde barındırır, beyaz haplar sadece magnezyum ve vitamin falan. 4 beyaz hapın herhangi birinde adetin başlıyor. Misal 2. beyaz hapta adetiniz başladı, hap içmeyi bırakmıyorsunuz kaldığınız yerden 3. beyaz ve 4. beyaz hapıda tükettikten sonra yeni kutuya başlıyorsunuz. İlk 7 gün bir bariyer yöntemi kullanıyorsunuz (prezervatif vs.) çünkü hap tam korumasına 7 günden sonra başlıyor. İlk 3 ay vücudunuzun hapa alışma evresi olduğu için ara kanama, lekelenme vs. meydana gelebilir. Bu şekilde, gayet kolay ve pratik kullanımı. Bir de kitapçığında doğum kontrol hapı kullanırken tüketmemeniz gereken şeyler yazılı onlara dikkat edin, sonra korunurken hamile kaldım diye başlık açmayın. Çünkü sarı kantoron otu gibi şeyler doğum kontrol hapının etkisini yok ediyor.