• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum kontrol hapı..

Kızlar düğünüme 2 aydan az kaldı kadın doğum doktoruna gittim oda bana ez az yan etkili olan yazz isimli hapı önerdi kullanan var mı aranızda memnun musunuz? ve prospektüsünde adetin ilk günü diye yazıyor ama bi kaç kişiden 2. gün almalısın diye duydum hangisi daha uygunudur?

ilk günü başlayacaksın
2 aydan az kaldıysa hap belki korumaz
en az 1 kutu bitirmelisin koruması için

9ay kullandım
bıraktıktan sonrakı ay hamıle kaldım
kızım 10 aylıkken tekrar basladım
cok memnunum.
Bırıncısı adetın ılk gunu baslıcaksın
ıkıncı kutuya basladıgında korumaya baslar
7 gunluk kullanmadıgın aralarda baska bır yontemle korunman lazım kı zaten regl oluyorsun bısey yapamıyorsun

çok özür dilerim arkadaşım. bende böyle bir konu acacaktım madem var buradan soruyum dedim. doktora gittim bana yasmini önerdi anlattı uzunca güvenemedim sonra başka doktora da gittim oda yasmini önerdi kendiside kullanıyormuş. arkadaşı hapı bıraktıktan 1 ay sonra hamile kalmış. çocuk işi nasip diye düşünüyorum o yüzden 1 aya 1 yıla pek takmadım. neyse benim asıl sorum ben yasmini aldım içini güzelce okudum ilk gün başlayın diyo. ilk gün başlarsam eğer 21 gün sonra 7 gün ara veriyoruz ya o 7 gün ara düğün zamanıma denk geliyor. ben anlayamadım çözemedim durumu. illa ilk gün mü başlanmalı. ben adet tarhlerimde başlarsam düğün zamanı adet oluyo olacağım. ne saçma iş ya 2 doktordan ayrı ayrı dinlememe rağmen anlayamadım. salakmıyım ne :1:

Hapı 2 ay önce başlayıp kesin bir kutu bitirin diyolar çünkü vücudunuzun hapa alışması ona göre hazırlık yapması lazım:1:
Tam koruma için 2 ay kullanıp o düzene girmenizde yarar var.
Bu arada çoğunlukla yasmin öneriyolar ya da şöyle diyeyim çevremdeki çoğunluk onu kullanıyor.
Kilo alımı olmadı. Bi'tanesi bıraktıktan 7-8 ay sonra hamile kalabildi ki çok normal.
Vücut yabancı madde diye programlanırken tam tersini istiyosun oyüzden yine belli bi'süre vücudun normal seyre alışma evresi:31:
Annemden hatırladığım kadarıyla ilk gün başlanılıyo ancak annem dün unuttuğunu bugün içiyo buna rağmen bindebir görülür bi'şekilde hamile kalıp doktorunu şaşırtmıştı:ssz:

ayda 15 kere ilişkiye giriyosun diyelim, ama her gün ilacı almak zorundasın, doğanın düzenini frenlemek için her gün içilen bir ilaç...basit bir ağrı kesicinin bile yan etkileri varken doktorlar gereksiz yere ilaç kullanmayın derken her gün ilaç içtiğimi düşünemiyorum, sağlıkçıyım etrafım doktor ebe hemşire dolu yeni evli olduğumu söylediğimde sen korunma eşin korunsun dedi herkes bana 1 seneyi geçkindirde eşim korunuyo ben hap kullanmadım kullanmayıda düşünmüyorum açıkçası doğurganlık dönemi boyunca hap mı kullanacaksınız ya da korunma işi hep sizin kafanızı kurcalayan tedirgin eden bir konumu olacak, cinsellik iki taraflıdır

Gercekten mi :( ya ben de dort gun almadim ve adet oldum sonra hemen yeniden yuttum normal adet tarihimde adet olmadim 8inde olcam diye bekliyorum (unuttum diye o tarihe kaydi adetim ) dugunum de 17sinde korumaz mi acaba ? Sen de dort gun almadin adet oldun sonra mi hamile kaldin canim aydinlat bizi :18:

Geçen sene bir ara vücudu dinlendirmek için hapı kullanmamıştım tekrar almaya başladığım 2.ay adetimin dördüncü günüydü iş çıkışı eczaneye gidip ilacı almayı unutuyordum bir şey olmaz diye düşündüm sonuçta daha adetim tam bitmemişti vs vs.Bir buçuk ay sonra hamile olduğumu anladım 7 haftalık hamileydim kızlar ve öğrendiğimde hala doğum kontrol hapı kullanıyordum.
Doktorun bana dedigi önceki aylar hap ile düzgün korunmamışsın yumurtan çatlamış muhtemelen ve hapı almadığın o günlerde hamile kalmışsın. Benim anladığım bu haplarla tam korunabilmek için birkaç ay düzenli kullanmak lazım .

Ben de düğünden 2 ay öncesinde adetin ilk günü kullanmaya başladım. Yazz kullandım hiçbir yan etki görmedim çok memnundum ve bırakınca 5-6 ay sonra hamile kaldım.

Doğum kontrol hapları adetin 1. günü kullanılır canım. Genelde yatmadan önceki saatlerde alınması tavsiye ediliyor. Tam koruma sağlayabilmesi için ilk ilişkiden önce bir kutu hapı bitirmelisin. Mutluluklar :nazar:

Kızlar düğünüme 2 aydan az kaldı kadın doğum doktoruna gittim oda bana ez az yan etkili olan yazz isimli hapı önerdi kullanan var mı aranızda memnun musunuz? ve prospektüsünde adetin ilk günü diye yazıyor ama bi kaç kişiden 2. gün almalısın diye duydum hangisi daha uygunudur?

ben çok memnunum.
gerçekten hiç yan etki yok. bir de ilk gün başlarsan hemen korumaya başlar.
2.-5. gün arasında da başlayabilirsin ama o zaman ilk 7 gün başka bir yöntemle korunman gerekiyor
senin durumunda daha evlenmediğinizden dolayı 2. gün başlasan da bir sıkıntı olmaz.

ayda 15 kere ilişkiye giriyosun diyelim, ama her gün ilacı almak zorundasın, doğanın düzenini frenlemek için her gün içilen bir ilaç...basit bir ağrı kesicinin bile yan etkileri varken doktorlar gereksiz yere ilaç kullanmayın derken her gün ilaç içtiğimi düşünemiyorum, sağlıkçıyım etrafım doktor ebe hemşire dolu yeni evli olduğumu söylediğimde sen korunma eşin korunsun dedi herkes bana 1 seneyi geçkindirde eşim korunuyo ben hap kullanmadım kullanmayıda düşünmüyorum açıkçası doğurganlık dönemi boyunca hap mı kullanacaksınız ya da korunma işi hep sizin kafanızı kurcalayan tedirgin eden bir konumu olacak, cinsellik iki taraflıdır

katılıyorum ama bazen başka çare kalmıyor.
mesela benim lateks e alerjim var. bu yüzden mecbur hap kullanıyorum.

canım kendine göre haklısın sende tabi ama ben kondom olayına pek sıcak bakmıyorum ki nişanlım da öyle aranıza giren birşey sonuçta eşimin ve kendimin o hissi tam yaşaması taraftarıyım. Hayatın boyunca hap mı tercih edeceksin dersen benim için en doğru yöntem bu.

canım kendine göre haklısın sende tabi ama ben kondom olayına pek sıcak bakmıyorum ki nişanlım da öyle aranıza giren birşey sonuçta eşimin ve kendimin o hissi tam yaşaması taraftarıyım. Hayatın boyunca hap mı tercih edeceksin dersen benim için en doğru yöntem bu.

senin için doğru oysa devam et canım ne diyim, ben hem sağlık çalışanı olduğumdan hemde ülkemizde hapı kontrolsüzce vermelerinden yana tepkiliyim biraz, birazda kadınları düşündüğümden belkide, 1 senedir evliyim kondomlu da kondomsuzda denedik canım emin ol öyle aman aman bi fark olmuyo :9:

insanları bilgilendirmek adına süper bir yorum kutlarım

dediğin hapı bilmiyorum canım ama ben de düğünden bir ay önce gittim doktora diane35 verdi bana da. doğum kont. hapı kullananlar hapı bıraktıktan sonra bir yıl hamile kalamayabiliyormuş diye duymuştum ve doktora da dedim bunu. öyle bir şey olmadığını söyledi ama güvenemedim. ben de konu açacam bu konuda galiba

O konuda sıkıntı yapmana gerek yok glsns tamamen bunyeyle ilgili bende diane35 kullanmstm aralikta biraktim 3 ay daha dusunmedk dikkat ettik.sonra da 2 ayda hamile kaldm yani isteseydik dha erknde olabilirdi saniyorum ki.tamamen nasip sıkma canini o yonde.bi sene kullanmistim ben hap.

ben de hap kullanımna karsıyım hormonları alt ust ediyor.kesnlkle cok zararlı oldgnu dusunyrm.bnm de latekse alerjm var bu yuzden sıkıntı yasyrm zaman zaman.ama yne de esim korunuyor.sadece 2 ay ilac kullandm,kullandgnz zaman hemen aynı gun etkisi baslıyor,reglnz basladgnda rengndeki degsmden anlıyrsnz zaten hormonlarn degstgni.ben bu hapı bırakalı tam 9 ay oldu ama hala vucumdaki hormonlar normale donmedi,reglm eskisi gbi devam etmyr,renk degsklgi hala var azalıyor yavas yavas eskisi gbi oluyor ama bu kdr uzun zaman vucuttaki hormonlar normale donmedyse varın gerisni sz dusunun.

O konuda sıkıntı yapmana gerek yok glsns tamamen bunyeyle ilgili bende diane35 kullanmstm aralikta biraktim 3 ay daha dusunmedk dikkat ettik.sonra da 2 ayda hamile kaldm yani isteseydik dha erknde olabilirdi saniyorum ki.tamamen nasip sıkma canini o yonde.bi sene kullanmistim ben hap.

sağol canım yorum için:16::16:

Evlenmeme yakın bir kadın doğum uzmanına gidip geniş çaplı bilgi alırım ama bildiğim ve tercih edeceğim yöntemler arasında başı implant çekiyor.
Hapı sanki kullanamam unuturum gibi geliyor ne bileyim, uğraştırıcı.
İmplantı araştırmış mıydınız?

ilk günü olarak biliyorum, sanırım ben de öyle kullanmıştım.

Back
X