doğum kontrol hapı

doğum kontrol hapının hıc bır etkısı yok hamıle kalınıabılıyor. ben bır gun unuttum dıye hamıle kaldım:) iykide kalmisin o ayri konu. ikincisinde hamile kalmak icin hapi biraktim ve hemen hamile kaldim. alakasi yok yani. ilk dogum biraz erken yasta olursa yani 30 alti vucut ztn aliskin oluyor. 37 ilk gebelik icin bayaga gec yanlis anlamayin ondan kaynaklanabilir
Zaten dogum kontrol hapinin en kotu yani hergun saatinde ayni vakitte almak onemli.araliksiz kullanmaliyiz tabiki herkesin bunyesi farkli ,dedigim etkilerin hepsini tabiki hapa baglamiyorum.ben cok memnundum haptan ama sonradan saglik problemim cikinca birakmak zorunda kaldim.

Estağfurullah cehalet değil , bayan değil erkek korunsun onu kastettim.
Herşey bayanlara kalıyor da ondan.

:) Aman iyi bari, ben de geri çekilmeyi korunma yöntemi diye önerdiniz sanmıştım :)

ya öyle deme, bu şekilde korunan ne kadar çok kadın varmış, ben KK da gördüm.

bir de inanamıyorum, bu yöntemle cinsellik havada kalmıyor mu? sırf merakına deneyeyim mi, ha ha.

Bu korunma değil ki, 2.seferde nasıl olacak mesela

Bu korunma değil ki, 2.seferde nasıl olacak mesela

ya ben zaten hiç anlamıyorum.
ama sen de denk gelmişsindir, yıllarca bu yöntemle korunduğunu yazan kişiler var.
nasıl oluyor diye düşünüyorum ben de, bulabilsem yöntemini ne güzel kimse ilaç kullanmasın :)
keşke bu yöntem geçerli olsa diyorum da, nasıl olacak bir türlü bilemiyorum.

ya ben zaten hiç anlamıyorum.
ama sen de denk gelmişsindir, yıllarca bu yöntemle korunduğunu yazan kişiler var.
nasıl oluyor diye düşünüyorum ben de, bulabilsem yöntemini ne güzel kimse ilaç kullanmasın :)
keşke bu yöntem geçerli olsa diyorum da, nasıl olacak bir türlü bilemiyorum.

Olmamış olabilir denk gelmiştir şans bence bunu bir yöntem gibi sunmak çok fena nüfus alır başını gider :) kimi kadın ceket atılsa hamile kalıyo misal onlarda kesin cortlar bu iş

Hapı kullanınca içiniz rahat etmeyecek gibi görünüyor. Hepimiz daha evlenmeden, doğum kontrol haplarının insanı kısır yaptığı kanisini duyduk çevremizden. İçiniz rahat etmeyecekse, esiniz korunsun. Hem esiniz korunursa, ileride bebek dusundugunuzde psikolojik olarak kendinizi daha rahat hissedersiniz diye düşünüyorum.

Olmamış olabilir denk gelmiştir şans bence bunu bir yöntem gibi sunmak çok fena nüfus alır başını gider :) kimi kadın ceket atılsa hamile kalıyo misal onlarda kesin cortlar bu iş

ya iş te o yüzden ben de şimdiden karalar bağladım, nasıl korunacayık hele 2. bebekten sonra diye.
şimdi bir tane var, tek yöntemle korunuyorduk da, 2. olursa eğer, 3. bebek riskine giremeyiz. ne yapacaz şimdiden planlamaya çalışıyorum.

özellikle emzirme dönemi için bulduğum çözüm şu şekilde;
erkeğin korunması + takvim yöntemi.

bu durumlar için önerisi olan varsa benimle de paylaşsın lütfen :)

ya iş te o yüzden ben de şimdiden karalar bağladım, nasıl korunacayık hele 2. bebekten sonra diye.
şimdi bir tane var, tek yöntemle korunuyorduk da, 2. olursa eğer, 3. bebek riskine giremeyiz. ne yapacaz şimdiden planlamaya çalışıyorum.

özellikle emzirme dönemi için bulduğum çözüm şu şekilde;
erkeğin korunması + takvim yöntemi.

bu durumlar için önerisi olan varsa benimle de paylaşsın lütfen :)

Ben 2.bebekten sonra tüplerimi bağlatmayı düşünüyorum, zaten 30 yaşındayım, 2.bebeği 2 sene sonra düşünüyorum 32de tekrar anne olsam yeter, kafam götürmez zaten 3.yü o yaşlarda

Ben 2.bebekten sonra tüplerimi bağlatmayı düşünüyorum, zaten 30 yaşındayım, 2.bebeği 2 sene sonra düşünüyorum 32de tekrar anne olsam yeter, kafam götürmez zaten 3.yü o yaşlarda

tüp bağlatınca da başka kadın hastalıklarına yol açabiliyor diyorlar, hiç araştırdın mı?

tüp bağlatınca da başka kadın hastalıklarına yol açabiliyor diyorlar, hiç araştırdın mı?

Baktım biraz ama hiç denk gelmedim neye yol açıyomuş mesela, hani organ aldırma olsa neyse, rahim alınınca mesane sarkar derler de bunu hiç duymadım

En güzel korunma dönemi hamilelik sanırım :KK49::KK49:
Ben de şimdiden düşünüyorum çok dikkat etmemiz lazım dogumdan sonra diye. Çünkü, cok sukur korunmayi bırakır bırakmaz hamile kalmistim. Yani, riske atmamak lazım. Yoksa kariyer felan yalan olur :cry::cry:

2 sene kullandim sonra 2 sene kullanmadim. Kullanmadigim seneler adetlerim cok duzensizdi 45 gunde geliodu bazen 2 hatta 3 ay gelmiodu. Vucudunla oynama derim. Hatta doktora gittigimde yumurtlama olmadigini soylediginde sok olmustum anne olamicam falan sandim. Vucudum anca seneler sonra kendine gelebildi. Bilemiyorum benmi cok hassasim acaba
hapı kullanmamaktan yanamısın

6 aylık evliyim evlenmeden önce başladım kullanmaya dr öyle söylemişti bi 9 aydır kullanıyorum (yasmin) hiçbir yan etkisini görmedim aynı zamanda bu hapı yengemde kullanıyordu 5 sene içmişti sonra bırakıp hamile kaldı bi 6 yıldır da hala kullanıyor yengemin eniştesi kadın doğumcu ona danışmıştı o bende aynı şekilde. öyle bırak sonra gel falan demedi hiç
bende micrognin kullanıyorum şu sağlık ocağının verdigini bende hiç bi yan etkisini görmedim hemde kesin koruma sağlıyor benim için doktor kafamı karıştırdı ondan bişe bilemedim

Benim kuzen dört yıl kullandı ve ertesi sene gayet hamile kaldı. Bırakır bırakmaz hamile kalan da çok arkadaşım var. Benim doktorum da kesinlikle ara vermemem gerektiğini söylüyor ayrıca. Fakat bir sene sonra bir kontrol edelim mutlaka gel dedi. Rahim duvarını inceltebiliyormuş benimki zaten pek kalın olmadığından riskli olmasın gel yine de dedi. O da benim durumumla alakalı bir durum yani.
Bunun dışında kısır falan bıraktığını da hiç sanmıyorum. Boşuna endişe etmeyin..
sagol canım ya verdigin bilgi için

24 yaşımdan 29 yaşıma kadar kullandım. Bebek istediğimize karar verdiğimizde Nisan ayında hapı bıraktım ama korunmaya devam ettik. Haziranda korunmayı da bıraktım ağustosta hamile kalmıştım. Tabi bu 6 yıl öncesinin olayı şimdi büyük kızım 6 yaşına girmek üzere. Şimdi yan etkisi iyice azalmışlarıda vardır belki. ama düzenli korunmanın yumurtalıklarda bir tembelliğe yol açtığı doğrudur ama bu uzun süreli bir durum olmaz bıraktıktan 2-3 ay sonra geçer diye biliyorum. Sonrasında çocuk olmasıyla ilgili sorun yaşanırsa onun nedeni tek başına hap değildir genelde. Ama tabi çoğunluk ona bağlıyor.
ben hap kullanmaya başlamadan önce hamile kaldım zaten ama düşük yaptım. bunun sebebi ise rahimle ilgili degildi benim vucut değerlerim düşüktü o sebeple. yani hamile kalmama engel bişey yok

Surda google'dan baktiginda bile dogum kontrol hapi kisirlik yapmadigini görürsün. Yani o doktor yalan söylüyor. Neticede hamile kalirsan daha sik kontrole gidersin, bide dogum/sezeryan ücreti var tabiki. Ha bide bunun yaninda kadinlar'in dogum etmesi gerektigini düsünerek cesitli motifleri olabilir kadinin.

Etrafimda yillarca hap kullanan hamile kalanlar ile dolu. Yani hic korkma canim.
işte bunu doktor söylediği için bana tedirgin oldum. yoldan geçen adam dese bu kadar dert etmezdim. okumuş etmiş adam diye düşündüm

Back
X