Doğuma Hazırlık Doğum konusunda kafa karışıklığım

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

kedir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2012
204
64
98
arkadaşlar merhaba. Aslında yaşayarak öğrenecem Allah nasip ederse ama kafamda ne yaşayacağımı canlandıramıyorum. Örneğin sancıları hissetmemek gibi birşey olmaz dmi? Sancıları evde hissettim dakika tuttum 5 dakikada bir ise hastaneye gidicem dimi? Ayrıca bu arada suyum gelmiş mi oluyor ve nişan ne zman geliyor? Sancı sırasında nefes egzersizi yapılıyormuş. Doğum esnasında da karın nefesi alınıyormuş uygulayabilecek miyim acaba ben bunları. Canlanmıyor kafamda tecrübeli anneler bir iki şey anlatabilir mi bana bu konuda. Teşekkür ederim.

benim de merak ettiğim konular bunlar tecrübeli anneler yardım lütfeen :)

Geldim... 1. Korkmayin 2. Tirsmayin en önemlisi kafanızda büyütmeyin. Bunu yapabilecek donanımda yaratildiginizi aklınızdan çıkarmayın bu sizi rahatlatacaktir.

Nişan gelmesi ,su gelmesi bunlar kişiden kişiye farkediyor. yani bir sırası yok.

Sancılar 5 dk ya düştüğünde gitmisdim hastaneye. Nefes egzersizleri konusunda bir şey diyemicem sancılar esnasında elimizden geldiğince yapmaya çalıştım.AAllah kolaylık versin hepinize

Normal doğum için günüm dolduğu ve doğum başlamadığı için doktor Pazartesi gününe sezeryan yapacağız demişti. Pazar günü son kez gezelim diye erkenden kalktım, kalkar kalmaz suyum geldi şırıl şırıl. Önceki gün de sanırım nişanım gelmiş, ama şeffaf renkte idi benimki, o yüzden nişan olduğunu anlamadım. Suyum gelince dank etti.

Normal doğum yapacağım diye sevinerek duşumu aldım, hazırlandık, hastaneye gittim, ama sancım vs hiç yoktu. Ebe kontrol etti açılma da yoktu. Tansiyon problemim olduğu için suni sancı veremediler. Sezeryan ile doğum yaptım.

Her doğum bir olmuyor, herkes aynı şeyleri yaşamıyor. Annem normal doğum yapmış ama çok sancısı olmamış. Hastaneye gidip doğum başladı demiş, ebeler gülmüş, kısa süre içinde de doğurmuş...

Sancınız az da olabilir çok da olabilir, ama doğumun başladığını muhakkak anlarsınız diye düşünyorum. Fazla evham yapmayın.

Nişan denilen şeye 'deniz anası gibi 'demislerdi. Normal akintidan çok farklı hakikaten de.

Back
X