Doğuma Hazırlık Doğum Korkularım,,,,

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

bebiskom

ναяℓığıη öу&#8467
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2009
2.495
4
158
İstanbul
slm arkadaslar 38 haftalık hamıleyim ve bır erkek bebek beklıyoruz, gecen pazartesıye kadar dogumla ilgili hiçbir korkum yoktu takiii çatı muayenesı olana kadar....
Çatı muayenesı masasına çıktım (özür dıleyerek yazıyorum) ebe parmaklarını soktu ama muayene edemedıgını soyledı kendımı cok kasıyormusum, Bu boyle olmaz doktoruna söyle sezeryan ol sen dedı

neyse doktorum carsambaya randevu verdı tekrar denıyelım sonra karar verırız dedı. bugun gıttım kontrole zar zor çatı muayenesını oldum ama canım cok fena yandı yuruyemedım bıle 1 parmak açıklık varmış nts de 1 cızgı sancımın basladıgını soyledıler, ebe hanım israrla sen sezeryan olmalısın dıo,

doktorumda normalden yana

asıl meselem şu ben dogumdan degılde sureklı catı muayenesı yapılmasından korkuyorum 3 gunde bır kontrölümüz var ve her seferınde çatı muayenesı olmak ıstemıyorum
sızce sezeryan olmalı mıyım??? ınanın son 1 haftadır acılarla yasıyorum oturup kalkmakta bıle zorluk cekıyorum ve cok karararsızım.

Bugun bana da bakildi . Ama cati muayenesi bilmiyorum . Amerikada yasiyorum. DR acilma varmi diye baskti .. Hatta cocugun kafasini bile elledigini soyledi ... Bebegin kafasi asagida cati muayenesi bu mu acaba .. Burada ugs bakilmiyor .. Gecen hafta da alttan bakti sivi aldi herhangi bir enfeksiyon varmi diye ..... Ben cok az hissettim.. 3 saniyelik bisey di ...

Ben normal dogumdan cok korkuyordum.. Bugun alttan muayene olunca . butun korkularim bitti .. Acaba bendemi bir tuhaflik var....Benim esimde yanimda oluyor .. Ondan destek aliyorum heralde...

Bende çok korkuyorum..Ama inş. normal olur diyorum çünkü bebek ve anne sağlığı için normal doğum daha sağlıklı evet belki çok zor ama sezeryan da kolay değil ki 1 - 2 ay toparlanma süresi oluyor ama normal doğum da 20 günde kalkıyorsunuz kendi işinizi kendiniz yapıyorsunuz..Bilmiyorum yine de Rabbim hakkımızda en hayırlısını nasip etsin inş.

ah canım benim, aynen benim de hamileliğim çok güzel geçti taki geçen cuma günü cadı dr a gidene kadar, kadın çatı muayenesini yapacaktı, ama öyle büyük acı hissettim ki dr un elini tutmak zorunda kaldım, bir kaç kez denedi ama yapamadığını söyledi, ama masadan kalktığımda heryer kan olmuştu, demek ki rahme dokunmuş diyorum ben. Asla bana normal doğum yaptıramayacağını da söyledi ve hastaneyle ilişiğimi kesmiş oldu böylece. Şimdi normal doğum yanlısı bir dr a başladım 3 ocak ta mecburen doğuma bir hafta kalmış olacağından alttan bakacak ve normal olup olamayacağımızı konuşacağız. Seni anlıyorum, o kadar zor bir durumdayız ki, düşüne düşüne bihal oldum, o gün nasıl muayene olucam bilmiyorum, herhalde kısmi vajinismusum var, aksi olsaydı vainal muayene acılı bir şey değilmiş ki niye acı duyayım. Allah yardımcımız olsun. Dr un normali deneyelim diyorsa denemelisin bence, o gün zor geçecek olsa da ertesi gün bebişinle beraber olacaksın bütün acılardan kurtulmuş ve ameliyat olmamış olmanın rahatlığıyla. Ablam sezaryenden çok çekti o yüzden ben de sez. istemiyorum ve kimsenin de sez. olmasına gönlüm razı olmuyor.

Hep böyle kaba saba ebeler yüzünden millet doğumdan tırsar oldu zaten.
Ben de çok duydum çatı muayenesinden korkanları.O yüzden sezeryan olacağım büyük ihtimalle

Arkadaslar korkmayin inanin korkulacak bisey yok .. Kendinizi kasmayin yeter .. Bir anlik oluyo inanin .. Bana simdiye kadar 2 kez yapildi .. Ben de korkuyordum ama anlamadim bile nasil oldugunu ...Kendinizi kasmayin yeter ...

korkularını anlayabiliyorum ama ebeler daha kaba bu konuda

bende doğum için ilk gittiğimde kasıyorsun bakamıyorum dedi
tombul tombul parmaklarını sokmaya çalıştı
ama dr geldi 2 sn de baktı
bir daha da hep dr a baktırdım doğum anına kadar

ebelerin daha kaba olduklarını hep bende duydum.. benim çatı muayenemi kendi doktorum yaptı birkaç saniye sürdü ve neredeyse birşey hissetmedim.. doktorumda catı muayenesi kolay olanların dogumlarıda daha kolay oluyor demişti ve beni normal doguma yönlendirdi..
böyle bir kararı asla ebe vermemeli.. hastaneyle ilişigini kesmekle iyi yapmışsın canım.. sen kendini kasma yeter.. saglıklı bir doğum dilerim..

ben cok kiziyorum hemen sezeryan ol diyenlere. ortada bisey yok sezeryan ol diyolar. niye ebe seni rahatlatmaya calismiyor? sakinlestirsin, korkulacak bisey yokki burda. sen sakin ol, hersey normalse normal dogumda dur. korkma.Allah yardimcin olsun

tsk ederım arkadaslar cevremdedı herkez normalden yana sezeryan olanlar kesınlıkle tavsıye etmıyor kendımı pıskolojık olarak normale hazırlasam ıyı olacak sanırım:18:

Canim benim yakinim 3 gün önce dogum yapti.yeterli acilma olmadigi icin normal dogum yerine sezeryan oldu.kesinlikle tavsiye etmiyor sezeryani.en iyisi epidural(belden igneylee uyusturma yontemi)diyo.paylasmak istedim.rabbim bi agrilarda kurtarsin

,
epıduralı bende dusundum ama onunda rısklerı varmıs pazartesı kontrolum var doktorumla konusucam bu konuyu

merhaba bende 14 ay önce hep normal olsun istemiştim ama olmadı kızımı 41+5 sezeryanla dünyaya geldi bana sorarsanız doktorunuzda onaylıyorla normal doğum yapın sezeryan doğum çok tuhaf epidural tutmadıgı için genel anestezi oldum ben ve kızımı en son ben gördüm ama normal doğumda ilk görenlerden biri siz olucaksınız ben şimdi ssvd araştırıyorum türkiyede pek yok ve benim içimde hep ukte kalıcak sezeryan yapan biri olarak paylaşmak istedim

en güzel doğum sezeryan
kim ne derse desin kim ne söylerse söylesin çok konforlu ben 2 yıl önce sezeryanla kızımı dünyaya getirdim hiç yatmadım sancım ağrım hiç olmadı bir defa sancım oldu ebe baktı ayyy zaten istemiyordum normal doğum o gün iy kide istemiyormuşum dedim doğum yaparkende ameliyathanenin orada gezinirken ayyy iyikide normal yapmıyorum dedim o normal yapanların çığlıklarını bağrışmalarını duysan dr güveniyorsan sezaryan ol canım dr çok önemli elinin hızlılığı ben bursanın en iyi doktorlarından biri yaptırdı doğumumu

kusura bakma seda arkadaşım ama ben sezeryan oldumda hiç yatmadım diyenlere inanmıyorum.
ve ne kadar sezeryan olan gördüysem hepsi 1 haftada anca kalkıp gezinebildik diyorlar..ameliyat sonuçta bu..kim yatmadan hemen kalkıp gezebilirki..insan fiziğine anatomisinede aykırı..
daha geçen gün konuştum arkadaşlarla..sezeryan olmuşlar ve hepsi yaşadığı sorunları anlattı..buraya yazmak istemiyorum sezeryan olacak arkadaşlar vardır korkutmak istemem çünkü..ama sezeryanı yere göğe sığdıramayanlar komik geliyor bana..bir sorun olduğu sürece elbette olunur ona bişey demiyorum

konu sahibi arkadaşım sende ebeye bakma ona neymiş ya sana sezeryan ol diyor..
benimde çatı muayenem çok zor oldu dedim ya ebe yüzünden..
bide oraya el girmesi düşüncesi kasmıştı beni..aslında acıtacak bir durum yok tamamen psikolojik.ben çatı muayenesi olurken doğum yapıyor gibi bağırmıştım ama acıdan çok utançtanmıydı bilemiyorum..şimdi çok salakmışım diyorum ve gülüyorum:86:
normal yaptım ben hemde çok kısa sürdü,ebenin dediğine aldırma derim
2. ye hamileyim inşallah yine normal yaparım dua ediyorum aklıma geldikçe

Katılıyorum size.Doktordan doktora değişiyor iyileşme süreci de.
Kız kardeşim ve ablam da sezeryan oldu.İkisi de en fazla 1 ay yattı o da en fazla çünkü arada kalktılar dışarı felan hastaneye gittiler.Herhangibir ağrıları olmadı.
Ama ameliyet çıkışında narkozun etkisi geçince ağrıları olmuştu biraz.Ama sonraki günlerde o da geçti.
Normal doğumda da oluyo ameliyat sonra ağrılar.
Hatta oturamıyorsun felan.Bide dikişlerin fazla olursa rahim bölgende o daha zor oluyor.
Kişinin kendi tercihi bana kalırsa.
Ben şahsen sezeryan olucam .
Senin kararın sana kalmış konu sahibi.

vallahi ister inan ister inanma birazcıkta naz kapris yapmadım çünkü canım acımıyordu gerçekten iyidim ben doğumdan sonra hemen ayağa kalktım onuda dr yavaş yavaş kalçaksın gözlerini kapatacaksın ki düşmemek için ama ondada bişey olmadı beni görenler normal mi yaptın die soruyorlardı normal yapanlar bile kalkamıyorlar dikişlerinden acısından artık tıp çok ilerledi dediğim gibi dr çok büyük faktör bide yaş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…