slm arkadaslar 38 haftalık hamıleyim ve bır erkek bebek beklıyoruz, gecen pazartesıye kadar dogumla ilgili hiçbir korkum yoktu takiii çatı muayenesı olana kadar....
Çatı muayenesı masasına çıktım (özür dıleyerek yazıyorum) ebe parmaklarını soktu ama muayene edemedıgını soyledı kendımı cok kasıyormusum, Bu boyle olmaz doktoruna söyle sezeryan ol sen dedı
neyse doktorum carsambaya randevu verdı tekrar denıyelım sonra karar verırız dedı. bugun gıttım kontrole zar zor çatı muayenesını oldum ama canım cok fena yandı yuruyemedım bıle 1 parmak açıklık varmış nts de 1 cızgı sancımın basladıgını soyledıler, ebe hanım israrla sen sezeryan olmalısın dıo,
doktorumda normalden yana
asıl meselem şu ben dogumdan degılde sureklı catı muayenesı yapılmasından korkuyorum 3 gunde bır kontrölümüz var ve her seferınde çatı muayenesı olmak ıstemıyorum
sızce sezeryan olmalı mıyım??? ınanın son 1 haftadır acılarla yasıyorum oturup kalkmakta bıle zorluk cekıyorum ve cok karararsızım.
Canim benim yakinim 3 gün önce dogum yapti.yeterli acilma olmadigi icin normal dogum yerine sezeryan oldu.kesinlikle tavsiye etmiyor sezeryani.en iyisi epidural(belden igneylee uyusturma yontemi)diyo.paylasmak istedim.rabbim bi agrilarda kurtarsin
en güzel doğum sezeryan
kim ne derse desin kim ne söylerse söylesin çok konforlu ben 2 yıl önce sezeryanla kızımı dünyaya getirdim hiç yatmadım sancım ağrım hiç olmadı bir defa sancım oldu ebe baktı ayyy zaten istemiyordum normal doğum o gün iy kide istemiyormuşum dedim doğum yaparkende ameliyathanenin orada gezinirken ayyy iyikide normal yapmıyorum dedim o normal yapanların çığlıklarını bağrışmalarını duysan dr güveniyorsan sezaryan ol canım dr çok önemli elinin hızlılığı ben bursanın en iyi doktorlarından biri yaptırdı doğumumu
kusura bakma seda arkadaşım ama ben sezeryan oldumda hiç yatmadım diyenlere inanmıyorum.
ve ne kadar sezeryan olan gördüysem hepsi 1 haftada anca kalkıp gezinebildik diyorlar..ameliyat sonuçta bu..kim yatmadan hemen kalkıp gezebilirki..insan fiziğine anatomisinede aykırı..
daha geçen gün konuştum arkadaşlarla..sezeryan olmuşlar ve hepsi yaşadığı sorunları anlattı..buraya yazmak istemiyorum sezeryan olacak arkadaşlar vardır korkutmak istemem çünkü..ama sezeryanı yere göğe sığdıramayanlar komik geliyor bana..bir sorun olduğu sürece elbette olunur ona bişey demiyorum
konu sahibi arkadaşım sende ebeye bakma ona neymiş ya sana sezeryan ol diyor..
benimde çatı muayenem çok zor oldu dedim ya ebe yüzünden..
bide oraya el girmesi düşüncesi kasmıştı beni..aslında acıtacak bir durum yok tamamen psikolojik.ben çatı muayenesi olurken doğum yapıyor gibi bağırmıştım ama acıdan çok utançtanmıydı bilemiyorum..şimdi çok salakmışım diyorum ve gülüyorum:86:
normal yaptım ben hemde çok kısa sürdü,ebenin dediğine aldırma derim
2. ye hamileyim inşallah yine normal yaparım dua ediyorum aklıma geldikçe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?