Doğuma Hazırlık Doğum Korkularım,,,,

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
39 haftalık hamileyim artık sona yaklaştım ilk gebelik olduğu için midir bilmem içimde en ufak bi korkum yok,normal doğum istiyorum bakalım hakkımızda hayırlısı ne olacak. allah herkesin yardımcısı olsun

yooo normal yapan gayette kalkıyor doğum yapınca çataldan inip odama yürüyerek gittim

arkadaslar yorumlarınız ıcın hepınıze tek tek tsk ederım, artık normal mı yoksa sezeryan mı dıe kafamı karıstırmıcam cunku dusundukce strese gırıyorum,
artık hakkımızda hayırlısı ne ıse o olsun dıyorum,

hamıle arkadaslar sızınde allah yardımcınız olsun allah bır nefeste kurtarmayı nasıp etsın ıns

En güzeli )

Amin amin inş. hayırlısı ile

Ben günüm geçene kadar hiç çatı muayenesi olmamıstım.Neden muayene ihtiyacı hissediliyo anlamadımm ömutlaka.tıp çok ilerledi acısız sancısız sezeryan olabiliyo ama bbütün doktorlarında dediği gibi tabiki normal dogum en iyisi korkutmayın kendinizi.Su bi gerçekki mutlaka acı cekıceksınız sancıdan ötürü o sırada zaten alttan muayene olmusmusunuz felan bunlar cokta urkutucu olmucak.VE en güzeli bebeğinizi hissediceksiniz.Allah hepinize kolay ve sağlıklı dogumlar nasip etsin

fransadada her ay alttan bakiliyor mutlaka son ay bendende sivi almislardi enfeksiyon testi icin .. doktorum banada bebegin sacli bir bebek olucak saclarina dokunuyorum demisti :))
hele son ay her hafta bakilmisti , gunum sekiz gun gecincede her iki gune bir alttan muayene oldum acilma varmi yokmu diye

korkulacak hic bir sey yok
kendinizi kasmayin ve doktorunuzu iyi secin
bayanlarin bu konuda cok zalim oldugunu soyluyor turkiyedeki arkadaslarim
erkekler daha anlayisli diyorlar
bende ilk muayenemde cok korkmustum ama doktorum cok anlayisliydi
derin derin nefes al burnundan ve agzindan yavas yavas ver dedi acimayacagini dusun kaslarini olabildigince gevset dedi
ve acayip ise yaradi hissetmedim bile

dogum olarakda arkadaslar kesinlikle epidural normal dogum tavsiye ediyorum
4 cm acilasiya kadar agrinizi cekiyorsunuz
adet agrisindan biraz siddetlice
sonra epidural takiliyor ve hic bir sey hissetmeden acikliginizin 10 cm olmasini bekliyorsunuz
sonra zaten hissediyorsunuz baskiyi yani dogumun yaklastigini
cok iyi bir dogum ekibi yardim ediyorsa size hersey super gidiyor
ve bebeginizi kucaginiza aldiktan sonra yaklasik bir iki saat sonrada ayaktasiniz
yapamasaydim ben doguramazdim bu korkaklikla
sakin korkupda bu gunlerinizi stresle gecirmeyin
bebeginizin hareketlerini onu kucaginiza alacaginiz ani dusunun
inanin mukemmel birsey o ani tekrar tekrar yasayabilmek icin en az 10 kere dogurmak isterdim
hepinize hayirli dogumlar diliyorum

38 haftalık gebeyim korkum yok ama heyecanım çokkkkk Allah hakkımızda hayırlısını versin normal çok istiyorum inşallah olur

Arkadaslar beni de bi aydinlatir misiniz?Catimuayenesi nasil birsey?Parmaklami yoksa ellemi yapiliyor.Benim ilk gebeligim, bilmiyorum.Merak ettim simdi.

Konu sahibi arkadasim, insallah rahat bir dogum gecirirsin.Hakkinda herseyin hayirlisi olsun.

Arkadaslar beni de bi aydinlatir misiniz?Catimuayenesi nasil birsey?Parmaklami yoksa ellemi yapiliyor.Benim ilk gebeligim, bilmiyorum.Merak ettim simdi.

Konu sahibi arkadasim, insallah rahat bir dogum gecirirsin.Hakkinda herseyin hayirlisi olsun.

işaret ve orta parmağıyla yapıyorlar
bir yan bir dikey olarak
tabi ben ne yaptığını anlamamıştım sadece soktu onu biliyorum
kimisi çok yavaş ve dikkatli yapıyor kimiside özellikle acıtmak için yapıyor bak buna bile dayanamazsın sezeryan ol demeye getirmek için

vay anasını be benimde catı muaynesi yakında şimdiden korktu gözüm öf

ohh iki parmaklaymisonceki sayfalarda komple el diye okudum,yumruk yaparak falan diye:2:
tsk ederim cevap icin

Sezeryan o kadar da korkulucak bişi değil elbetteki normal doğum daha sağlıklıdır anne için ama abartılara kulak asmayın derim çünkü herkezin bünyesi ve fizyolojisi farklıdır ben ve 6 kuzenim aynı sene içinde sezeryan olduk tesadüf bu ya her birimizinki birbirinden farklıydı bana sorucak olursanız 2003 yılında oğlumu doğurdum ve ilk gün ayağa kalktım yürüyebiliyordum elbetteki koşup hoplayamazdım ama bebeğime kendim bakabiliyordum hiçte zor değildi bence yaşın çok önemi var
genç anneler çok çabuk toparlanıyo ve tez canlı insanlar
bu arada ikinciye hamileyim ve yarın sabah 10 Allah izin verirse doğuma giricem ,elbetteki sezeryan tercihim çatımda dar olduğunu biliyorum zorlamanın anlamı yok kesip dikmelerindense 2 gün istirattan sonra ayaklanmayı tercih ederim Allah herkeze yardım etsin

canım merhaba bende 12 aralıkta normal doğum yaptım. sana tavsiyim eğerki çatı muaynesi bile olamıyorsan bence sezeryan denemelisin. çünkü 12 saat sancı çektim ve sayısını hatırlayamadığım kadar muayne yaptılar. açılma varmı diye. 37 haftada 2 cm. açılmam vardı. ve çok zor ilerledi ondan korkma. 38 hafta bitiminde doğum yaptım. hayırlı doğumlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…