- 4 Mayıs 2019
- 3.482
- 6.194
- 78
- 32
- Konu Sahibi maydanozsuyu
-
Öncelikle bol bol dua edin ve huzur bulacağınız bir hastane ve guvendiginiz bir Dr bulun. Ben 20 haftalık hamileyim. Devlet hastanesinde tüm takiplerimi yaptırıyorum. Hamilelik öncesinden bulduğum harika bi doktorum var. Bugün de eve takipten doğum haneye yönlendirdiler gidin bi gezin görün diye. Gittim gördüm neler olacağından bahsettiler içim iyice rahatladı ve ayrıldım ayrıca doğum yapacağınız hastanede gebe eğitimi veriliyorsa muhakak kaydolun hem doğumunuza girecek ebelerle de tanisirsiniz. Ben farklı bir kaç dr daha gittim ama ben kendimi takipte olduğum dr hemşire ebelerle daha huzurlu hissediyorum. Sizin herhangi bir riskli durumunuzda yokmuş . Benim kanama riskim var hamileligim de riskli buna rağmen inanın hiç korkmuyorum. Öncelikle her gün dua ediyorum bu bana huzur veriyo ve açıkçası manen de kendimi güçlü hissediyorum. Bu kadar kolay rahat doğum yapan varken olumsuza odaklanmayın siz ne kadar stressiz olursanız doğumunuz da o kadar kolay ve rahat geçer. Rabbim hayırlısıyla saglikla sıhhatle meleginizi kucağınıza almayı nasip etsinMerhabalar. Ben 29 haftalık hamileyim. Doğumdan çok korkuyorum. yani ağrısından sancısından değil ama sonrasında kanaması durmayıp ölen kadınlar var ya da suni sancı alırken sorun yaşayıp ölen. Aklımdan bunu atamıyorum. Bebeğim için hazırlık bile yapamıyorum korkudan. Ne zaman onun için bir şey alacak olsam ağlamaklı oluyorum kalbim sıkışıyor. Artık o kadar gerildim ki 40 hafta beklemek bile istemiyorum. Çok saçma bir şey ama sürekli bir gece erkenden gelsin ben de o da sağlıklı olalım diyorum. sonra saçmalama diyorum. Sezeryan olmak istiyorum ama hiç bir engelim yok normal doğuma şu an. Sezeryandan da korkuyorum gerçi ama sanki normal doğum inanılmaz komplikasyonları olan saçma bir işmiş gibi geliyor banaBazen o kadar daralıyorum ki yerimde oturamıyorum sıkıntıdan. kimseye de anlatamıyorum derdimi...
Nasıl geçecek bu kadar zaman?
Zaman asla geçmiyor haftalar ay gibi oldu bana
Devlete hiç gitmedim daha çünkü doktor yok..yani 1 doktor var ve randevular kapalı. özelde yapıcam galiba doğumu. doktorum hakkında ne olumsuz bir şey duydum ne de yaşadım. hatta herkes çok iyi diyor. Ama gerçekten çok zorlanmaya başladım. Hastane tam teşekkülllü bir hastane değil. Acil bir durumda ne yapılır bilmiyorum. Zaten Ağrıda yaşıyorum burada imkanlar çok sınırlı. En yakın güzel denebilcek yer Erzurum. Araba olmayınca haliyle oraya da gidemedim kontrollere vs. Resmen hamile kaldığıma pişman oldum diyebilirim. Sağlıkla doğsun ben de iyi olayım çok istiyorum ama kesinlikle bu korku beni mahfediyor.Öncelikle bol bol dua edin ve huzur bulacağınız bir hastane ve guvendiginiz bir Dr bulun. Ben 20 haftalık hamileyim. Devlet hastanesinde tüm takiplerimi yaptırıyorum. Hamilelik öncesinden bulduğum harika bi doktorum var. Bugün de eve takipten doğum haneye yönlendirdiler gidin bi gezin görün diye. Gittim gördüm neler olacağından bahsettiler içim iyice rahatladı ve ayrıldım ayrıca doğum yapacağınız hastanede gebe eğitimi veriliyorsa muhakak kaydolun hem doğumunuza girecek ebelerle de tanisirsiniz. Ben farklı bir kaç dr daha gittim ama ben kendimi takipte olduğum dr hemşire ebelerle daha huzurlu hissediyorum. Sizin herhangi bir riskli durumunuzda yokmuş . Benim kanama riskim var hamileligim de riskli buna rağmen inanın hiç korkmuyorum. Öncelikle her gün dua ediyorum bu bana huzur veriyo ve açıkçası manen de kendimi güçlü hissediyorum. Bu kadar kolay rahat doğum yapan varken olumsuza odaklanmayın siz ne kadar stressiz olursanız doğumunuz da o kadar kolay ve rahat geçer. Rabbim hayırlısıyla saglikla sıhhatle meleginizi kucağınıza almayı nasip etsinsakin olun
İnanın sakin kalabilmek çok önemli. Zaten sancılar 5 dk da bire düşse bile doğuma 5-6 saat kaldığının göstergesiymis. Benim gittiğim hastane de normal bi devlet hastanesi kadın doğum hastanesi değil çok Dr araştırdım evime çok yakın özel hastaneler de var ama yorumları okuyunca oraya gitmek istemedim. Bi kaç dr değiştirdim hatta İstanbul'a bile gittim ama kendi dr umun farkını hep gördüm.Devlete hiç gitmedim daha çünkü doktor yok..yani 1 doktor var ve randevular kapalı. özelde yapıcam galiba doğumu. doktorum hakkında ne olumsuz bir şey duydum ne de yaşadım. hatta herkes çok iyi diyor. Ama gerçekten çok zorlanmaya başladım. Hastane tam teşekkülllü bir hastane değil. Acil bir durumda ne yapılır bilmiyorum. Zaten Ağrıda yaşıyorum burada imkanlar çok sınırlı. En yakın güzel denebilcek yer Erzurum. Araba olmayınca haliyle oraya da gidemedim kontrollere vs. Resmen hamile kaldığıma pişman oldum diyebilirim. Sağlıkla doğsun ben de iyi olayım çok istiyorum ama kesinlikle bu korku beni mahfediyor.
Inanın o kadar okudum ki şu an ebe bu derler. Nerede ne yapılır nasıl nefes alınır nasıl ıkınmak lazım vs. Ama işte korku beni sarınca pelte gibi oluyorum yürümeye bile güç bulamıyorum. zaten anksiyete bozukluğum var. Bu da tetikledi iyice...Umarım iyi olur her şeyİnanın sakin kalabilmek çok önemli. Zaten sancılar 5 dk da bire düşse bile doğuma 5-6 saat kaldığının göstergesiymis. Benim gittiğim hastane de normal bi devlet hastanesi kadın doğum hastanesi değil çok Dr araştırdım evime çok yakın özel hastaneler de var ama yorumları okuyunca oraya gitmek istemedim. Bi kaç dr değiştirdim hatta İstanbul'a bile gittim ama kendi dr umun farkını hep gördüm.
Benim de aklıma doğumda oluşabilecek durumlar geliyo hatta doğuma girerken eşime bi mektup bırakmayı düşünüyorum çünkü ne olur ne olmaz bilmiyorum ve eğer bazı şeyleri söylemeden ihtimal olarak düşündüğüm şeyler gerçekleşirse bilmesini istediklerimi yazicam ama sürekli kafamda olumsuz şeyler barindirmiyorum. Şimdi hastaneden geldim bebeğim sağlıklı şükür risk durumum devam ediyor ama ben kolay bir doğum yapabileceğime inanıyorum. Tüm anneler 10 kaplan gücündedir her şeyi basarabilirsiniz. Sakin kalın sancılarınızı evde tamamlayıp hastaneye gidin yanınızda tam anlamıyla sakin kalabilecek birini bulundurun.
Yaaa tüm hamileler çok rahat süreçler yaşasın çok rahat doğumlar yapsınlar ve hiç korkmasinlar istiyorum. Keşke elimden bişey gelse de icinizdeki korkuları yok edebilsem.Inanın o kadar okudum ki şu an ebe bu derler. Nerede ne yapılır nasıl nefes alınır nasıl ıkınmak lazım vs. Ama işte korku beni sarınca pelte gibi oluyorum yürümeye bile güç bulamıyorum. zaten anksiyete bozukluğum var. Bu da tetikledi iyice...Umarım iyi olur her şey
bayıltma derken? hipnoz mu yoksa epidural falan mı demek istediniz? bunlarsa ikisi de bulunduğum ilde yok. doktorum epidural yaptırmıyor.Normal Doğumu bayıltma şeklinde deneme şansınız var mı
Hipnozu duymadım hiçbayıltma derken? hipnoz mu yoksa epidural falan mı demek istediniz? bunlarsa ikisi de bulunduğum ilde yok. doktorum epidural yaptırmıyor.
kesinlikle bir gebelik eğitimine gidin bana çok iyi gelmişti tüm korkularımı yendim tabi annemde yanımdaydı..sevdiğiniz biride yanınızda olursa tamamdırMerhabalar. Ben 29 haftalık hamileyim. Doğumdan çok korkuyorum. yani ağrısından sancısından değil ama sonrasında kanaması durmayıp ölen kadınlar var ya da suni sancı alırken sorun yaşayıp ölen. Aklımdan bunu atamıyorum. Bebeğim için hazırlık bile yapamıyorum korkudan. Ne zaman onun için bir şey alacak olsam ağlamaklı oluyorum kalbim sıkışıyor. Artık o kadar gerildim ki 40 hafta beklemek bile istemiyorum. Çok saçma bir şey ama sürekli bir gece erkenden gelsin ben de o da sağlıklı olalım diyorum. sonra saçmalama diyorum. Sezeryan olmak istiyorum ama hiç bir engelim yok normal doğuma şu an. Sezeryandan da korkuyorum gerçi ama sanki normal doğum inanılmaz komplikasyonları olan saçma bir işmiş gibi geliyor banaBazen o kadar daralıyorum ki yerimde oturamıyorum sıkıntıdan. kimseye de anlatamıyorum derdimi...
Bir lokma ekmek yerken su içerken ölen insanlarda var ama yıne de korkmadan yiyip içiyoruz. Korkmayın stres yapmayın Hayırlısıyla doğar insallah sakin olunMerhabalar. Ben 29 haftalık hamileyim. Doğumdan çok korkuyorum. yani ağrısından sancısından değil ama sonrasında kanaması durmayıp ölen kadınlar var ya da suni sancı alırken sorun yaşayıp ölen. Aklımdan bunu atamıyorum. Bebeğim için hazırlık bile yapamıyorum korkudan. Ne zaman onun için bir şey alacak olsam ağlamaklı oluyorum kalbim sıkışıyor. Artık o kadar gerildim ki 40 hafta beklemek bile istemiyorum. Çok saçma bir şey ama sürekli bir gece erkenden gelsin ben de o da sağlıklı olalım diyorum. sonra saçmalama diyorum. Sezeryan olmak istiyorum ama hiç bir engelim yok normal doğuma şu an. Sezeryandan da korkuyorum gerçi ama sanki normal doğum inanılmaz komplikasyonları olan saçma bir işmiş gibi geliyor banaBazen o kadar daralıyorum ki yerimde oturamıyorum sıkıntıdan. kimseye de anlatamıyorum derdimi...
Cok kucuktum.ve inanilmaz bir korkuyla gittim doguma ustelik erken gelmisti 7 aylik yaz gunu tatildeydim r3semn battaniyeyle gttim titremekten en cok korktugum vajinal agriydi nasil cikacakti oradan nasil olacakti kesmesi dikmesi kafamda bir ton korku vardi. Aniden gelmesi uzerine daha bindirdi resmen sitma gecirdim korkudan. Sancim adet sancisinin bir tik ustuydu ara ara geliyordu korkudan sedyeye yatmadim dogumhaneye sokabildiklerinde kafasi gelmisti daha yatmayacaktim korkudan ayakta dogdu diyebilirim. Ama hic korktugum abarrtigim gibi olmadi cok sukur bir kac saatte dogdu yrtilmalari atilan makaslari yapilan igneleri dikisleri hic birini hissetmedim doktor bebege saplak atarken ben meyve suyu iciyodumMerhabalar. Ben 29 haftalık hamileyim. Doğumdan çok korkuyorum. yani ağrısından sancısından değil ama sonrasında kanaması durmayıp ölen kadınlar var ya da suni sancı alırken sorun yaşayıp ölen. Aklımdan bunu atamıyorum. Bebeğim için hazırlık bile yapamıyorum korkudan. Ne zaman onun için bir şey alacak olsam ağlamaklı oluyorum kalbim sıkışıyor. Artık o kadar gerildim ki 40 hafta beklemek bile istemiyorum. Çok saçma bir şey ama sürekli bir gece erkenden gelsin ben de o da sağlıklı olalım diyorum. sonra saçmalama diyorum. Sezeryan olmak istiyorum ama hiç bir engelim yok normal doğuma şu an. Sezeryandan da korkuyorum gerçi ama sanki normal doğum inanılmaz komplikasyonları olan saçma bir işmiş gibi geliyor banaBazen o kadar daralıyorum ki yerimde oturamıyorum sıkıntıdan. kimseye de anlatamıyorum derdimi...
Canım yer gök dua ile hiç bu kadar korkma. Aslında böyle korkmak bile anneliğin başladığını gösteriyor. Merak etme kanamalı doğumlar bebeğin eşi rahim ağzında olduğu zaman çıkıyor bunu da ayrıntılı ultrason ve sonraki gebelik haftalarında sürekli kontrol ediyor doktorlar. Bende böyle bir risk vardı ama doğuma kadar rahim ağzı açılmıştı. Yinede olması gereken yerde değildi eşim iz. Bu yüzden doğum sonrası bebek çıkar çıkmaz rahim kasilmasini hızlandıran kanamayı durduran bir iğne vurdular tedbir olarak. Suni sancı ya gelince evet zordur dört tane doğum yaptım suni sancı ile ya bir kere de normal sancı çekmedim ama hiçbir sıkıntı yaşamadık. Tedirgin olduğun şeyler varsa önce tedbirini al sınra önce Allah a sınra da doktoruna güven. Arkadaşların dediği gibi doğum çok normal birşey o tiksindigimiz fareler bile doğura doğura çoğalıyor. Üstelik bizim birçok seçeneğimiz doktorumuz var İnşallah. Akışına bırakın zaten başka da yolumuz yokMerhabalar. Ben 29 haftalık hamileyim. Doğumdan çok korkuyorum. yani ağrısından sancısından değil ama sonrasında kanaması durmayıp ölen kadınlar var ya da suni sancı alırken sorun yaşayıp ölen. Aklımdan bunu atamıyorum. Bebeğim için hazırlık bile yapamıyorum korkudan. Ne zaman onun için bir şey alacak olsam ağlamaklı oluyorum kalbim sıkışıyor. Artık o kadar gerildim ki 40 hafta beklemek bile istemiyorum. Çok saçma bir şey ama sürekli bir gece erkenden gelsin ben de o da sağlıklı olalım diyorum. sonra saçmalama diyorum. Sezeryan olmak istiyorum ama hiç bir engelim yok normal doğuma şu an. Sezeryandan da korkuyorum gerçi ama sanki normal doğum inanılmaz komplikasyonları olan saçma bir işmiş gibi geliyor banaBazen o kadar daralıyorum ki yerimde oturamıyorum sıkıntıdan. kimseye de anlatamıyorum derdimi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?