doğum korkusu olanlar:((

sumrasumra

Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2014
58
9
13
31
doğumuma az bi zaman kaldı normal doğumu çok istiyorum ama korkularım var nolur yaşamış olanlar bilgilendirirmi.. bide benim gibi sürekli düşünen kurup kaldıran varmı

canım bende de var.senin ilk bebeğin mi. Benim ikinci bebeğim ilkini sezeryanla dünyaya getirdim. yine sezeryan olacak ama çok korkuyorum .çevremde duyduğum olaylar beni iyice korkuttu. ilki çok ağrılı olmuştu.inşallah bu kez kolay olur.Allah bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Bende normal doğum yanlısıyım korkuyorum ama geçecek herşey bebeğimizi kucağımıza alınca dünyalar bizim olacak kızlar.

orda ne yapıyolarki çatı muayenesinde ne yapıyolar..( doğurana kadar herşey çok zor ya allah yardımcımız olsun tüm yük kadınların üstünde erkeklerde sefa içinde valla
Ne yaptıklarını bilmiyorum da kimisi parmakla kontrol ediyor diyo kimisi de elini iceri sokuyor diyor korkuyorum vallahi

Ben de hem nornalden hem sezeyandan cok korkuyorum. her gordugume normal dogum agrisini tarif edin diyorum

Ben de hem nornalden hem sezeyandan cok korkuyorum. her gordugume normal dogum agrisini tarif edin diyorum
aynı ben herkeze soruyorum insanlara saçma geliyo abartmayın dıyolar ama kendimizi baska ne sekılde hazırlayabılırız. doğumun her hali zor yok sezeryanda bişey yok dıyenler asıl sezeryan zor.. daha zor bence ben ikisindednde korkuyorum herkezedoğumunuzu anlatırmısınız diyorum nasıl geçti neler yaşadın dikişe kadar adan zeye soruyorum ne yapim başka türlü içimdeki darlık gitmiyo.. bide canım sende de benim gibi darlık oluyomu arada bir giriyo ama mahvediyo beni korkudanmı neyden bilmiyorum sen nekadarlık hamilesin canım

selam kizlar hic korkmayin ben yurt disinda yasiyorum ve her seferinde her ay dr kontrolunde elle de muayene ediyolar ve bazen erkek de olabiliyo bana olmadi denk gelmedi cok sukur ama bi kac arkadasima denk gelmis neyse elle muayeneden korkmayin hatta hic biseyden korkmayin icinizi ferah tutun sancilar baslayinca zaman hizla gecicek ve bi bakmissiniz bebisniz kucaginizda dua edin bol bol
;ben sancilarimin basladigini hissettigimde yani gaz sancisi gibi biseydi bu hissetmeye basladigimda uzun oturus seklinde yataga uzandim ve bekledim dua ettim tesbih cektim sancilar yarim saatte bire duisunce esimden banyo yapmam konusunda yardim istedim oda saolsun yardim etti banyo yaptim kisa bi sekilde sonra temiz camasirlarimi giydim hastaneye gitmesi gerekenleri esim kapinin oraya koydu ve ben hastaneye sancilar 15 dk bir olanca esimle gidelim artik dedim gittik yolda daha da artti sancilar hastaneye geldigimizde kapidan girerken su hissettim ve dr baktiginda dogum basliyo yarim saate bebegin yaninda dedi esim dogumda yanimdaydi ve gercekten tam 24 dk sonra bebegimi kucagima aldim gozlerini kocaman acmis anne ben geldim diyodu bana sanki hayatimda oyle bi an yasamadim korkmayin dua edin gercekten yurekten yalvarin rabbime allah hayirli dogumlar nasip etsin sizlere biraz uzun oldu ama insallah icinizi rahatlatabilmisimdir simdi kizim 2.5 yasinda ve simdide hamile oldugumaa dair suphelerim var hayirlisi bakalim yine olsa allahtan bi mani cikmazsa normal dogum isterim

ay canım benim allah razı olsun.:) ne güzel anlattın beni çok rahatlattın gerçekten... birde bişey sormak istiyorum 34+1 haftalık hamileyim yani 35 ama bebeğim ters durumda gecen ayda aynı sekıldeydı acaba donermı yoksa bu gıdısle sezeryanmı gorunuyo bana .. ve ben hamılelık depresyonu gecırıyorum panık atagım da zaten vardı buda eklenınce aslında korkum yok ama elımde değil sadece ya bu olursa ya su olursa dıyorum sımdıde sezeryan olursam ya narkozdan kalkamazsam dıyorum napacağımı şaşırdım cıdden( bu konudada bılgılendırırsen sana cok dua edıcem

canim benim butun bunlari asmak icin sadece dua et derim sana kesin konusamam tabiki ama o an insanin anneligi okadar agir basiyodu ki bende cok sey dusunuyodum yeteri kadar itemezsem ikinamazsam falan diye dogum masasindaki cabami goren dr cok bilincli esiniz demis esime halbuki ilk bebegim hic korkma bebegin bence doner doguma kadar bu donemlerde cok oluyo boyle ama doguma hazirliyo bebis kendini uzme sen tatli canini butun bunlarida kafandan at dusunsene kisa bi sure sonra rabbim sana bi melek gondericek ve sen melegin icin o an kendi acini degil onun sagligini dusunuyosun bana kizimi verdiklerinde dikis attilar acidimi inan acimadi tek bi kez bile aciyo demedim gozlerine baktim salya sumuk agliyodum zaten rabbime cok sukur sende yazicaksin buraya hic korktugum kadar yokmus diceksin insallah dua et lutfen her kapinin anahtari dua cok dua et

ve lutfen at sezeyani kafandan psikolojini normal doguma hazirla bazilarina sacma gelir ama bence sen aklinda bitir isi normal dogum yapicam allahin izniyle de saglik problemleri disinda sezeryan isteme

ve lutfen at sezeyani kafandan psikolojini normal doguma hazirla bazilarina sacma gelir ama bence sen aklinda bitir isi normal dogum yapicam allahin izniyle de saglik problemleri disinda sezeryan isteme
allahım razı olsun dualarını esirgeme işanlah inanıyorumki rabbim kolaylıgını verip normalsağlıklı bi doğum yaşıcam..:) inanıyorum kendimede güveniyorum artıkdüşünmicem akısına bırakıcam herşeyi rabbim herseyın en hayırlısını bizlere nasip eder.. dualarım senınle allah razı olsun

Allah senden de razı olsun canım sen canım sıkıldıkta yaz moral verelim sana destek olalım bebişiniz düşün sadece hayırlı haberlerle gel inşallah

37deim hala dönmedi prenses
dr sabırla bekleyeceiz dönebilir dedi takılma bence hayırlısı olsun

[QUdesin, post: 37706514, member: 464768"]37deim hala dönmedi prenses
dr sabırla bekleyeceiz dönebilir dedi takılma bence hayırlısı olsun[/QUOTE]
37 desin him sana bisey kalmamiski zaten. İsanlah döner ya normal istiyorum çünkü.

Canim ya kendim gibi bitine rastladim nihayet.ben dogumu dusunmrkten gece uyku uyuysmiyorum darlanmaktan bin kat faxlasini yasiyorum.panikten bebegim icin yeteri kadar hevedlenemiyorum bile.35e giricem yarin ben de.dr um normal dogum icin inanilmaz destekliyo.ilk baslarda kesinlikle yspamm sezerysn diyodum.simdi aklima soktum gibi.bakalim hayirlisi.arkadaslar da ne kolay anlatmis.allahim bize de nasip etsin

Kızlar merhaba..

Benim bu ikinci hamileliğim ilkinde Normal doğumu çok istememe rağmen maalesef gereksiz yere sezaryene alındım. Bu sefer Rabbim nasip ederse inşallah normal doğum yapmak istiyorum. Bunun için yaptığım hazırlıklar var hem psikolojik hemde fizyolojik olarak.
Aslına bakarsanız bende sizler gibiyim ilkinde Normal doğuma dair hiç birşey yaşamadığım için sancılar nasıl dayanabilirmiyim yapabilirmiyim diye düşünüyorum. Ama istekliliğim korkularımdan Önce geliyor.
Kendi bakış açıma göre sizlere söyleyebileceklerim;

*Türkiye şartlarında normal doğumu istemek yetmiyor. Bunun için kararlı, ısrarcı ve hazırlıklı olmak gerekiyor. Bilinçli olmayan bir gebe doktorlar için potansiyel sezaryen hastası.. Bunun için bulunduğunuz ildeki Doğum kurslarını araştırın. Devlet hastaneleri ve belediyelerin ücretsiz doğum kursları var. Mutlaka birine kursa gidin.. İstanbulda ki anneler zeynep kamilde ki kursu ısrarla öneririm..

* Normal Doğumdan neden korktuğunuzu kendinize itiraf edin.. En çok ne sizi korkutuyorsa onun üzerine gidin.. Belkide gerçekten korkacak bişe yoktur? Belkide duyduğumuz onca acılı hikaye, izlediğimiz çığlık çığlığa doğum sahnelerinin etkisindeyiz. Bizi yaratan güç bedenimizi buna uygun tasarlamış. Bebeğimizi de doğurabileceğimiz kapasitede yaratıyor. Dünya üzerinde insan dışında ki hiç bir memeli doğumdan korkmuyor. Kendi kendine doğuruyor bir şekilde. Bizim bedenimiz kusurlumu ?

*Doğum için mutlaka gevşeme tekniklerini öğrenin.. Doğumun ağrılı olmasının sebebini bir kısır döngü olarak açıklıyorlar.. Şöyle ki;
Doğum bir kas eylemidir. Rahim kasları aşağı-yukarı ve yanlara doğru düzenli kasılarak rahim ağzını açar ve bebeği dışarı iter. Bunu yaparken eğer anne korkuyorsa rahim ağzı açılma hareketini doğru yapamaz. Bu ağrıya neden olur. Ağrı daha fazla korkuya neden olur. Korku daha fazla gerginliğe.. Bu böyyle devam eder gider.
Ama her kasılmada doğru nefesle birlikte kaslar gevşetilirse, ağrı ya hissedilmez yada oldukça az hissedilir. Kaslar doğru çalışır, doğum kolaylaşır. Ayrıca her kasılma sonrasında vücudumuz doğal ağrı kesici olan endorfin hormonlarını salgılar.

Şimdilik bunları yazayım. Okurken de sıkıcı olmasın..

Seni burda da yakaladim basligi gorunce kesin burdadir dedim korkmayin kiz sanci baslayinca hersey kendiliginden olacak. Pirt diye kayivericek bi bakcaksiniz gogusunuzde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…