dogum korkusu sezeryan

• Konu Sahibi Konu Sahibi Azaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Azaa

😍hayatguzel
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2011
1.844
345
333
Kizlar mrb benim ikinci gebeligim ilk sezeryandi bu da zaten sezeryan olacak ben korkuorum bana cesaret verebilecek kimse varmi psikolojik olarak yaklastikca korkmaya basladim ilk belden uyusturmuslardi bundada nasil olur bilmiorum bebegimi kucagima alacagim diyorum ama icime korku girior korkcak bisey yok belki ama psikolojik olarak dusunmeye basladimm

Bende kasim da anestezi ile sezeryan oldum ilk dogumumdu ,cok korkagimdir hastaneye baskasi icin bile gitsem tansiyonim duserdi , kalp rahatsizligimda var , ama cok rahat gecti zaten oncesinde ve ameliyatta bisi yok ,sonrasinda da kum torbasi ve karnima bastirmalari disinda büyük bir sıkıntı yasamadim. ameliyata girmeden once yaninizdakilerden devamli konusmalarini isteyin ben bu sekilde cok rahatlamistm.saglikla bebeginizi kucaginiza almanizi dilerim.

Bende kasim da anestezi ile sezeryan oldum ilk dogumumdu ,cok korkagimdir hastaneye baskasi icin bile gitsem tansiyonim duserdi , kalp rahatsizligimda var , ama cok rahat gecti zaten oncesinde ve ameliyatta bisi yok ,sonrasinda da kum torbasi ve karnima bastirmalari disinda büyük bir sıkıntı yasamadim. ameliyata girmeden once yaninizdakilerden devamli konusmalarini isteyin ben bu sekilde cok rahatlamistm.saglikla bebeginizi kucaginiza almanizi dilerim.
Cok tsk ederim bndr oleyim hastqne ile ilgili bisey goreyim irkilirim bide ayna oluomus yukarda sanirim bi arkadasim demisti insallah sorunsuz gecer cok saol cnm

Ben de ikinci cocuk istiyorum ve korkumdan karar veremiyorum. Ilki sezeryandi ve cok cile cekmistim. Gerceten hatirlamak istemiyorum. Cok arada kaldim ve bazen hamile kalma ihtimali oluyor ve ödüm patliyor yine ayni seyleri yasayacagim diye. Benim de cok cesarete ihtiyacim var =( Cünkü bir an önce ikinci cocugum olsun ve hastane olayini tamamen kapatayim istiyorum.

Ben de ikinci cocuk istiyorum ve korkumdan karar veremiyorum. Ilki sezeryandi ve cok cile cekmistim. Gerceten hatirlamak istemiyorum. Cok arada kaldim ve bazen hamile kalma ihtimali oluyor ve ödüm patliyor yine ayni seyleri yasayacagim diye. Benim de cok cesarete ihtiyacim var =( Cünkü bir an önce ikinci cocugum olsun ve hastane olayini tamamen kapatayim istiyorum.
Evet cqnim sende ikinciyi yap bence aaayi uzatma ben hastanede cok gunum gecti ilk kolay oldu sezeryan buda ole olur insallh nisanin son haftasi olur dogumum tahminim bende ilk cesaret edemiordum sonra karar verdim bi an cesaretlendim olumlu dusundum tqbiki yinede insan dogum yaklastikca korkuo allah saglikla ikinciyide kucagimiza alamyi nasip etsin insallh

Ben henüz annelik deneyimi yaşamadım. Fakat ablamdan ötürü ziyadesiyle biliyorum bu doğum düşüncesinin nasıl bir şey olduğunu... Size naçizane önerim doğumun son aylarına doğru bu konu hakkında kimseyle fazla konuşmayın özellikle de felaket tellallığı yapan ablalar ve teyzelerle. Bu tip insanlar yüzünden ablam ilk doğum deneyimini sezaryen olarak yaşamak zorunda kalmıştı ve tabii sonrası da öyle oldu. Mümkün olduğunca pozitif insanlarla görüşün. Bir de ufak bir öneri daha ablam ilk doğumundan deneyimli olduğu için sonrakiler de en yakınları dışında eşe dosta falan tahmin edilen doğum haftasını söylememişti. Tarihi biraz daha ileri atmıştı. Çünkü doğum yaklaştıkça insanların çocuk oldu mu? telefonları bile anne adayını strese sokabiliyormuş... Şimdilik bu kadar. Her şey gönlünüzce olsun...

Kizlar mrb benim ikinci gebeligim ilk sezeryandi bu da zaten sezeryan olacak ben korkuorum bana cesaret verebilecek kimse varmi psikolojik olarak yaklastikca korkmaya basladim ilk belden uyusturmuslardi bundada nasil olur bilmiorum bebegimi kucagima alacagim diyorum ama icime korku girior korkcak bisey yok belki ama psikolojik olarak dusunmeye basladimm
ben de aynı duyguları yaşadım. ilk doğumum aniden sezeryan olunca korku hissetmedim hemen bebeğime kavuşmayı istedim. ikinci de planlı sezeryan olunca korkularım başladı sonuçta ameliyat olacaktım.spinal anestezi olmuştum. ikinci doğumum ilkine göre çok daha iyi geçti hemen toparlandım. ilk gün hemen ayağa kalktım ve hiç yatmadım. tüm ihtiyaçlarımı yardımsız kendim yaptım. rahat ol, kısa yürüyüşler yap, çocuğunla bolca vakit geçir. inşallah sağlıkla bebeğini kucağına alırsın

Cnm bn kirk gun önce sezaryn oldum normal dogyracaktm aslnda ama ondanda korkuyodum.klasik cocugun kafadi buyuk catu dar muhabbetine sezaryn dedi doktor. Valla ck da memnunum simdiye kadarki durumdan.ilk bi hafta sancili tBi.ikinci hafta hafuf sanci sonra normal hayat.bn asil dogum sancsndan korkuyodum.sonyctbna bu ameliyat ve kimse yillarca agri falan cekmio. Rahat ol bnce. Bn tavsiye ediyorum:)

Back
X