• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum korkusu

Alaraa53

Meleğimi bekliyorum
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2017
2.342
1.570
133
41
Kızlar deneyimli arkadaşlar dan bana yardımcı olmasını istiyorum 28 haftalık hamileyim ve epilepsi hastasıyım bu yüzden normal Doğum yapamayacağım doktorum risk alamayacağını söyledi hem nöroloji doktoru hemde kadın Doğum cu spinal sezeryan olmam gerekiyormuş yanlız gelin görün kı ben cok korkuyoeum uykularım kaçıyor sanki ameliyathaneden çıkmayacak mısım gibi hissediyorum bu korkumu nasıl yenebilirim

Inan bana korkulacak hic bir sey yok. Iki cocugum var ikiside sezeryen. Zaten tam bayilmiyorsun bu bir. Ikinciside girip cikman 5 dakika anca suruyor. Ve en guzeli bebegini o an hemen goruyorsun. Inancli bir insansan o esnada bol bol dua et zamani nasil gectigini anlamayacaksin bile. Bir de bakmissin odandasin bebegin yaninda. Ilk uc gun zor oluyor sezeryende ama sonra vucut toparlamaya basliyor ve yavas yavas normale donuyorsun.
Ayrica normal dogum sancisi da hic kolay degil. Ya da benim cok zor oldu bilmiyorum iki gunluk sancidan sonra kendi istegimle sezeryen oldum. Iyi ki de olmusum. Yoksa ayni seyleri yasama korkusuyla ikinciyi yapmazdim heralde. Allah saglicakla kucagina almayi nasip etsin insallah.

Gerçekten mi ya duyarsam ya panik olursam diye uykularım kaçıyor
yok ya spinal en temizi hicbisey hissetmiyorsun. ama dogumdan sonra soyle guzel bir kahve ic. basagrisi ihtimalini azaltirsin. benim ikisinde de olmadi basagrim ama olanlar varmis. ikisinde de bol su ictim.
valla inan cok rahat bir dogum sekli. hic oyle korkacak bisey yok.
o bebislerin ilk seslerini duymak gibisi yok. bebek cikiyor sana koklatirken seni dikiyorlar bile ruhun duymuyor.

Inan bana korkulacak hic bir sey yok. Iki cocugum var ikiside sezeryen. Zaten tam bayilmiyorsun bu bir. Ikinciside girip cikman 5 dakika anca suruyor. Ve en guzeli bebegini o an hemen goruyorsun. Inancli bir insansan o esnada bol bol dua et zamani nasil gectigini anlamayacaksin bile. Bir de bakmissin odandasin bebegin yaninda. Ilk uc gun zor oluyor sezeryende ama sonra vucut toparlamaya basliyor ve yavas yavas normale donuyorsun.
Ayrica normal dogum sancisi da hic kolay degil. Ya da benim cok zor oldu bilmiyorum iki gunluk sancidan sonra kendi istegimle sezeryen oldum. Iyi ki de olmusum. Yoksa ayni seyleri yasama korkusuyla ikinciyi yapmazdim heralde. Allah saglicakla kucagina almayi nasip etsin insallah.
Cok sağol sonrasından korkmuyorum gerçekten tek Korkım öncesi insallah brni m de güzel geçer amin insallah

Cok sağol sonrasından korkmuyorum gerçekten tek Korkım öncesi insallah brni m de güzel geçer amin insallah
Konuda bilgim yok ama size destek olmaya geldim, güzel geçer inşallah. Sıkmamaya çalışın kendinizi, normal doğum kadar zor olmayacağı açık zaten. Sizden önce de ohoooo kaç kadın doğum yaptı dünyada :) Sağlıkla kucağınıza alın bebişinizi inşallah.

Ben de çok korkmuştum ameliyathaneden. Epidural olmuştum. Sakinliğini sakın kaybetme. Güçlü dur, sen artık annesin. Bebişin için kuvvetli olman lazım. Zaten her şey uyuşana kadar. Uyuştuktan sonra da on dakika içinde bebeğin kucağında. Hiçbir şey hissetmiyorsun, belden iğne falan da hiç acıtmıyor. Korkacak bir şey yok, şimdiki aklım olsa güle oynaya girerim. Doğurmayan yok, içinde tutan var mı hiç bebeğini? O bebek öyle ya da böyle doğacak, korkmazsan sakin olursan daha kolay doğar. Doktorunun dediklerini dinle, harfiyen uy. Kendinde bir mide bulantısı vs hissedersen söyle. Bebiş doğduktan sonra sakinleştirici veriyorlar zaten uyuyorsun. Sanırım son deliksiz uykum ameliyat masasındaki uykumdu :D Allah kucağına almayı nasip etsin, her anının tadını çıkar.

Ben de sırf sezeryan olupta yatak döşek yatmayim diye normal doğum istiyorum ama cokta korkuyorum... doğumdan önce yapilmasi gereken tetkikler var mi biliyor musunuz? Yani mesela kalbim sağlam mi doğuma dayanır mi bunlara bakilmasi gerekmiyor mu? Benim bazen kalbim hizlica carpar durduk yere, cok heycanlanmis gibi. Acaba diyorum doğumda ya durursa? Kafamda neler kurup kurup korkuyorum bilseniz.

Spinal candır bana göre:) piremsesler gibi girdim piremsesler gibi çıktım. Bebişimin ilk anını gördüm.. Kucağıma alabildim.. Hiç korkmayın... İkinci çocuğum olursa onu da spinal doğururum Allah nasip ederse.. Sağlıkla alın bebişinizi kucağınıza:)

Ben de sırf sezeryan olupta yatak döşek yatmayim diye normal doğum istiyorum ama cokta korkuyorum... doğumdan önce yapilmasi gereken tetkikler var mi biliyor musunuz? Yani mesela kalbim sağlam mi doğuma dayanır mi bunlara bakilmasi gerekmiyor mu? Benim bazen kalbim hizlica carpar durduk yere, cok heycanlanmis gibi. Acaba diyorum doğumda ya durursa? Kafamda neler kurup kurup korkuyorum bilseniz.

Normal doğum istemekte haklısınız. Şu an hamile misiniz bilmiyorum ama daha ilk muayenemde bir rahatsızlığınızın olup olmadığı, ilaç kullanıp kullanmadığınız, eşinizle sizin bir genetik hastalığınızın olup olmadığı sorgulanıyor. Çarpıntıdan şüpheniz varsa doktorunuza söyleyin, gerekli tetkikleri yaptıracaktır. Belki panikle ilgili bir şey çıkacak ve hamilelikte düzelecek.

Hiç korkmayın.Ben spinal değil genel anestezi ile yaptım farklı bir sağlık sorunundan dolayı.Buna ragmen hiç agrı sızı çekmedim yatak döşek yatmadım.öğlen ayağa kalktım ve hep gezdim sonrada zaten.Arkadaşlarında dediği gibi spinal de çok rahatmış.hastanede bu şekilde doğum yapmış olanları gördum gayet iyilerdi.Allah sağlıkla yavrunu kucagına almayı kısmet etsin.

Normal doğum istemekte haklısınız. Şu an hamile misiniz bilmiyorum ama daha ilk muayenemde bir rahatsızlığınızın olup olmadığı, ilaç kullanıp kullanmadığınız, eşinizle sizin bir genetik hastalığınızın olup olmadığı sorgulanıyor. Çarpıntıdan şüpheniz varsa doktorunuza söyleyin, gerekli tetkikleri yaptıracaktır. Belki panikle ilgili bir şey çıkacak ve hamilelikte düzelecek.
5 aylik hamileyim, sadece bebege ultrasonda bakti doktor her gittigimde, ikili tarama testi vs yapti, haftaya da bütün organlarina bakacakmis onun icin randevu verdi, ama hic benim organlarimin sagligina falan bakmadi :) bunu gittiğim zaman ben mi söylesem dediğiniz gibi? O zaman kalbime falan bakarlar belki

Spinal ?
Aslaaaaa. :kızgın:
Geçici körlük yaşadım o baş agrilarindan.
10 gün olecekmisim gibi geldi. Ense kökünden beynin en uç noktasına kadar giden berbat bi ağrı.
Felç oluyorsun ama olmuyorsun.
Allah kimseye vermesin.

5 aylik hamileyim, sadece bebege ultrasonda bakti doktor her gittigimde, ikili tarama testi vs yapti, haftaya da bütün organlarina bakacakmis onun icin randevu verdi, ama hic benim organlarimin sagligina falan bakmadi :) bunu gittiğim zaman ben mi söylesem dediğiniz gibi? O zaman kalbime falan bakarlar belki

İlk gittiğinizde bunları sorması lazımdı. Bana o ana kadar kullandığım ilaçlara kadar soruldu. Bence siz söyleyin doktorunuza. Ama hamilelikte çarpıntı olabilir diyecektir, siz hamilelik öncesinden beri var diye belirtin.

İlk gittiğinizde bunları sorması lazımdı. Bana o ana kadar kullandığım ilaçlara kadar soruldu. Bence siz söyleyin doktorunuza. Ama hamilelikte çarpıntı olabilir diyecektir, siz hamilelik öncesinden beri var diye belirtin.
Aynen gercekten de hamilelik oncesinde de olurdu ara sira, kendisi umursamazsa baska doktora gitmek zorunda kalirim cok korkunc bi durum çünkü benim icin...

Spinal anestezide agri hissetmezsiniz. Ama yine de cok geriliyorsaniz anestezi hekiminizden islem sirasinda sizi rahatlatacak ilac yapmasını talep edebilirsiniz. Saglik durumunuz el veriyorsa yardımcı olacaktir.

Sizin için başka yöntem olmadığından spinale mecbursunuz düşünmeyin anı yaşayın keyfini çıkarın..Herkesin durumu bir olmaz.. Ben de herkes hemen ayağa kalktım vs yazınca sezeryan kolay bir şey sanırdım başıma gelince anladım 4 ay oldu üşüttüm mü sanki yeniden kesiyolar gibi ağrı yapıyor.. Ama evlat için değer mi değer.. Tabi ben genel anestezi oldum ve onu öneririm zira ameliyathane ortamı bi miktar adrenalini artırıyor.. Sağlıkla kavuşun..

Normal dogum hic öyle kolay bisey degil emin ol. 3 ay önce normal dogum yaptim bin pismanim simdiki aklim olsa kesinlikle sezeryan isterdim.

Hayirli dogumlar her kadinda olur dogum korkusu dogumda ölüm korkusu erken dogum korkusu. İyi şeyler dusunmeye bak. Bebegini sag saglim alacaksin insallah.

Back
X