• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum korkusu

Ah canım seni şuan o kadar çok iyi anlıyorumki neden mi ?4 gün sonra spinal sezeryan olucam ve cok korkuyorum hatta telaş heycan korku stress panik hepsi var napıcam bilmiyorum.ilk cocuğumda sezryan ama genel anesteziydi cok zorlu gecmişti ayılmam ağrı cocukla ilgilenememem bu yuzden zorlanmıştım.spinalede anestezi uzmanı karar verdi belli hastalıklarım olduğu için.istersen doğumdan sonra yazarım nasıl gectiğini.
Allahım sıkıntısız bir şekilde bebeğini kucagına Almayı nasip etsin insallah iyi haberlerini burdan bekliyor olacagım Allah kolaylık versin insallah

genel olarak bütün gebeler doğuma yakın bu korkuya kapılıyor canım ,bende kapılmıştım,nitekim yavruceylanım 23 yaşına giriyor inşaallah..zaman su gibi akıyor farketmeyeceksin bile bir bakmışsın doğum günü gelmiş bir bakmışsın doğumgününü kutluyorsun :KK66:
İnsallah Can'ım Allah bağışlasın evladınızı umarım bende cok panik yapmam ve sorunsuz geçer

Ben de epilepsi hastasıyım doktoruma sordum normal yapabilir miyim diye? Doktorlar bu durumlarda risk almaz istemez doğum sırasında Allah korusun nöbet geçirip kasılırsan bayılırsan bebeğe zarar gelir. Ben Allah'ın hikmeti işte normal doğum yaptım epilepsi etkilemedi ama olabilirdi de.. Çabuk geliştiği için öyle oldu. Yoksa planlı bir doğum olsa risk almak istemezdim.

Spinalden şikayet eden daha duymadım. Rahat olduğunu söylüyorlar. Kendi kuruntularını değil bebeği düşünmek zorundasın burada. Doktorunu dinle. Ve kimsenin de tuhaf doğum hikayelerine kulak asma. Herkes farklı yaşar..
Size de cok geçmiş olsun Doğumdan sonra bebeği emzirebildiniz mi peki bana emzirmenin de sakıncalı olacağını söylüyor doktorlar cünkü ilaç kullanıyorum d kategorisi ilaçlar sakıncalı imiş sütten daha çabuk geçiyormuş bebege

Size de cok geçmiş olsun Doğumdan sonra bebeği emzirebildiniz mi peki bana emzirmenin de sakıncalı olacağını söylüyor doktorlar cünkü ilaç kullanıyorum d kategorisi ilaçlar sakıncalı imiş sütten daha çabuk geçiyormuş bebege

Nöbet sıklığınız çok mu sizin? Kullandığınız ilacın adı ne? Ben hamilelikten önce tegretol içiyordum. Karbamazepin maddesinin bebeğe zararı var diye değiştirip lamotrijin içeren lamictal vermişti..
Doktora doğumdan sonra değiştirecek miyiz diye sordum gerek olmadığını söyledi.
Ben emzirdim hiç bir şey değişmedi benim ve bebek için.. Belki ilacınızı değiştirir doğumdan sonra doktorunuza sorun..

Nöbet sıklığınız çok mu sizin? Kullandığınız ilacın adı ne? Ben hamilelikten önce tegretol içiyordum. Karbamazepin maddesinin bebeğe zararı var diye değiştirip lamotrijin içeren lamictal vermişti..
Doktora doğumdan sonra değiştirecek miyiz diye sordum gerek olmadığını söyledi.
Ben emzirdim hiç bir şey değişmedi benim ve bebek için.. Belki ilacınızı değiştirir doğumdan sonra doktorunuza sorun..
Cok şükür hamile kaldığından bu yana 2 kes nöbetim oldu normalde daha fazladır tegratol kullanıyorum canım ben daha öncesinde de tegratol kullanıyordum birde topamaks topamaksı bıraktırdı Doktoe gebelikte önerilmiyor diye

Ben 36 saat sancı, kese patlatılması, üstüne, suni sancı yaşayıp, üstüne de bebeğin nabız ritmi bozulunca stres içinde ağlayarak spinal sezaryen oldum. Doktorum bile sen çift doğum yaptın dedi:)
O kadar stres doluydum ki dişlerimi sıkmışım çıktığımda dişlerim acıyordu ama hiç korktuğum gibi bişey değilmiş.
Kesip almalarını anlamadım bile. Hele ki kızımı koklattıkları an paha biçilemezdi.
Sonrasında da 12 saat sonra gezinebiliyodum.
3 gün sonra bütün işlerimi kendim yapabiliyordum.
İnanın korkacak bişey yok.

Ben 36 saat sancı, kese patlatılması, üstüne, suni sancı yaşayıp, üstüne de bebeğin nabız ritmi bozulunca stres içinde ağlayarak spinal sezaryen oldum. Doktorum bile sen çift doğum yaptın dedi:)
O kadar stres doluydum ki dişlerimi sıkmışım çıktığımda dişlerim acıyordu ama hiç korktuğum gibi bişey değilmiş.
Kesip almalarını anlamadım bile. Hele ki kızımı koklattıkları an paha biçilemezdi.
Sonrasında da 12 saat sonra gezinebiliyodum.
3 gün sonra bütün işlerimi kendim yapabiliyordum.
İnanın korkacak bişey yok.
Böyle şeyleri duymak insanı rahatlatıyor gerçekten insallah benim de rahat olur doğumum

Cok şükür hamile kaldığından bu yana 2 kes nöbetim oldu normalde daha fazladır tegratol kullanıyorum canım ben daha öncesinde de tegratol kullanıyordum birde topamaks topamaksı bıraktırdı Doktoe gebelikte önerilmiyor diye

Topamakstan haberim yok. Hiç kullanmadım. Tegretolu bana zararlı diye değiştirtti. Demek ki senin nöbetlerin benimkinden fazla diye başka hafif ilaç veremiyor. Zaten soruyorlar en son ne zaman nöbet geçirdin diye ona göre değiştiriyor.
Tegretolu emzirirken mutlaka değiştirecektir o zaman takipte kal.. Lamictal yeni bir ilaçtı mesela bana yazdığında..
Yalnız sana tavsiyem doğumdan önce kontrole git çünkü yeni bir ilaca başlarken bana 2 hafta sabah tegretol, akşam lamictal olarak içirtti. Vücut nasıl tepki verecek anlamak için. 2 hafta sonra tegretolu kes lamictal iç dedi..
Eğer doğumdan sonra tegretolu içemezsen öteki ilaca direk başlayabilmen lazım..

Allahım sıkıntısız bir şekilde bebeğini kucagına Almayı nasip etsin insallah iyi haberlerini burdan bekliyor olacagım Allah kolaylık versin insallah
Amin canım sağolasın Rabbim hepimize yardım etsin Allahım olmayanlara bakbilecek olanlara versin nasip etsin.

Topamakstan haberim yok. Hiç kullanmadım. Tegretolu bana zararlı diye değiştirtti. Demek ki senin nöbetlerin benimkinden fazla diye başka hafif ilaç veremiyor. Zaten soruyorlar en son ne zaman nöbet geçirdin diye ona göre değiştiriyor.
Tegretolu emzirirken mutlaka değiştirecektir o zaman takipte kal.. Lamictal yeni bir ilaçtı mesela bana yazdığında..
Yalnız sana tavsiyem doğumdan önce kontrole git çünkü yeni bir ilaca başlarken bana 2 hafta sabah tegretol, akşam lamictal olarak içirtti. Vücut nasıl tepki verecek anlamak için. 2 hafta sonra tegretolu kes lamictal iç dedi..
Eğer doğumdan sonra tegretolu içemezsen öteki ilaca direk başlayabilmen lazım..
CAnım benim ilacım Ne zaman değişse ataklarım çoğaldı o yüzden değişim yapar mı İnan bilmiyoeum ama verdiğim bilgiler icin çokça tesekkur ederiö

CAnım benim ilacım Ne zaman değişse ataklarım çoğaldı o yüzden değişim yapar mı İnan bilmiyoeum ama verdiğim bilgiler icin çokça tesekkur ederiö

Değiştirirken iki ilacı paralel içirirse atak ihtimali azalır bence. Rica ederim. İnşallah rahat bir doğumun olur. Allah şifa versin sana da..

Canım hiç panik yapma ki ben panik atak rahatsızlığından tedavi olmuş insanım geçen hafta sezeryan oldum :halay:hiç korktuğun gibi olmayacak iğneyi hissetmiyorsun bile damar yolu açarken bile daha çok hissetim diyebilirim serum için:dondurma: midem anesteziden biraz bulandı benim sağolsun anestezi teknikeri hemen serumuma bir mide için ilaç verdi herşey normale döndü prenses kızım 10 dakika içinde kollarıma geldi çıktığını bile anlamadım :KK68: dikerlerken de hafif çekiştiriyor gibi oluyorsun ama acı hissetmiyorsun Doğum sonrası 3 4 kere de şade nescafe içtim hiç ağrı da yaşamadım zaten 3. Günü ev işlerine bile başladım çok şükür:-) içini ferah tut hayırlı doğumlar dilerim canım :KK74:

Benim de çarpıntı vs olurdu dr a danışın ama korkmayın. Ben illa eşimi istiyordum yanında panik atağım var benim deyip aldırdım eşimi de :)
Çok çok rahattı doğumum, sancısı bile güzeldi. Üstelik suni sancı vermişlerdi. Deneyimsizlikten epidural aldım ama ikinci Allah nasip ederse almam sanırım.
İyi düşünün iyi olsun inşallah :)
Canim.epiduralin ne gibi sikintisini yasadin acaba?

Canım hiç panik yapma ki ben panik atak rahatsızlığından tedavi olmuş insanım geçen hafta sezeryan oldum :halay:hiç korktuğun gibi olmayacak iğneyi hissetmiyorsun bile damar yolu açarken bile daha çok hissetim diyebilirim serum için:dondurma: midem anesteziden biraz bulandı benim sağolsun anestezi teknikeri hemen serumuma bir mide için ilaç verdi herşey normale döndü prenses kızım 10 dakika içinde kollarıma geldi çıktığını bile anlamadım :KK68: dikerlerken de hafif çekiştiriyor gibi oluyorsun ama acı hissetmiyorsun Doğum sonrası 3 4 kere de şade nescafe içtim hiç ağrı da yaşamadım zaten 3. Günü ev işlerine bile başladım çok şükür:-) içini ferah tut hayırlı doğumlar dilerim canım :KK74:
Yaaaaa nede güzel anlat Mısın Rabbim evladına uzun ömürler versin insallah bende aynı şekilde anlatabilirim

Böyle şeyleri duymak insanı rahatlatıyor gerçekten insallah benim de rahat olur doğumum
Hatta içinizi daha rahatlatacaksa, doğum sancıları sezaryen ve sonrasından daha zordu. Hele suni sancıda canımdan can çıkıyor gibiydi, bir an önce ameliyathneye gitsek şu iğrenç sancıdan kurtulsam dedim. Sezaryenden de hep korkardım, normal olsun diye her şeyi denemiş biri olarak diyorum bunu. Korktuğuma değmedi. Şimdi ikincide güle oynaya giderim:)

Canim.epiduralin ne gibi sikintisini yasadin acaba?
Sağ tarafım hiç uyuşmadı sancıları hep sağda hissettim. Sol uyuşmuştu komple, hatta o kadar ki bacağımı kaldıramıyorum ve bu beni çok korkutmuştu Doğum öncesi.
Sonradan geçti ama ben o an Doğum heyecanıyla bir terslik olduğunu farketmedim.
Bir daha almam deme sebebim bu değil ama, benim sanırım ağrı eşiğini yüksekmiş, pek yormadı beni sancılar. Epidural alana kadar da suni sancıya rağmen pek zorluk çekmedim.
Doğumda ıkınma hissim gitti biraz uyuşukluktan dolayı.
O yüzden almam diyorum. En güzeli biraz acı çekmek doğal doğurmak bence. Sadist miyim neyim :KK53:

Konu hakkında bileğim yok..
Bebeğini sağlıkla kucağına al demeye geldim :)

Back
X