Doğum korkusu

Evet.
Ki iki doğumum da sunni sancılıydı, sunni sancı zor bir şey kabul ediyorum ama kendi sancımda gayet gülüp eğleniyordum.
Tanımadığınız bir şey değil, regl olmadan ya da o dönemde gelen hafif orta düzeyli ağrı, biraz da gaz sancısına benziyor.
Bağırsakları bozduğumuzda bir sıkışırız ya, öyle bir şey.
Tabii ki sona yaklaşıldığında sancı süresi sıklaştığında biraz zorluyor ama doğuma çok yakın olduğu için hiç anlatıldığı ya da abartıldığı gibi değil.
Epidural de alırsanız tadından yenmez:)

Ben ishal olunca Allahım bu nasıl bisey. Bu böyleyse ben nasıl dogurcam diye ağıtlar yakıyorum genelde ama

Ben ishal olunca Allahım bu nasıl bisey. Bu böyleyse ben nasıl dogurcam diye ağıtlar yakıyorum genelde ama
Ahahah
Doğum öyle olmuyor ama.
Sancı geliyor biraz sonra gidiyor, sürekli bir ağrı değil.
O sebeple nefes almaya zaman bırakıyor.
O bahsettiğiniz anlar son anlara yakın.
İnşallah sağlıkla kavuşun, gerisini düşünmeyin.
Ben daha hamile kalmadan sezaryen derdim, asla yapamam imkan yok derdim.
Doğumhaneye girdim, çıktım 10 dk o kadar

İkisinde de ayrı sıkıntılar yaşadım ama benimle alakalı sorunlar bunlar, doğum ya da sancı değil.
Hiç normal doğurmayı düşünmediğim için ne nefes egzersizi ne perine masajı, esneme vs yapmadım.
Ondan dolayı doğum sonrası dikiş sıkıntılarım oldu, sezaryen olsaydım yine aynı dikil sıkıntısı yaşayacaktım zaten.

Doğumhanede ebeyi itip kakarken, ‘çekil üstünden ben istemiyorum çekil üstümden ameliyata alın’ diye dalaşırken çocuk doğdu, o kadar anlamadım

Yaa bak zormuş iste

16.30 evden cikis ,17.30 hastaneye yatis , 18.00 dogum
2 normal dogum yaptim.

Doguma yakin 2 3 sanci siddetli oluyor oluyor , digerleri dayanilmayacak gibi degil.
Hey maşallah.
Bazı kadın elverişli oluyor işte.
Bir arkadaşım da öyle, biz aa doğuma gidiyor diyene kadar doğurdu kadın.
Yapacak bir şey yok, benim su gelmesi sabah 6, çocuk doğması akşam 6

Diğerinde de hastaneye yatış gece 2, doğum öğleden sonra 3

ilkinde uzun sürdü hemen suyu patlattilar 3 cm acilma gorunce ama ikinci de planli gittim 3 cm aciklik ile 1 hafta gezdim sancim olmadi dr artik zararli dedi pzt gel suni ile yapalim dedi gittim 4.5 cm aciklik olmustu esim ile korunmasiz iliski gercekten dogumu tetikledi bi dr dan duymustum yani spremler kasilmayi sanciyi getiriyor haberiniz olsun ikinciyi oglumu sabah 8.00 de verdiler suni sanciyi 11.40 da dogum oldu ve aciklik 8 cm olunca suyu patlattilar biraz siddetli agrilar giriyordu buskopan yaptilar hemen serum yerinden falan ilkini bilince ikinciye kurbanlik koyun gibi gidiyorsun ama bilincli olmak o kadar iyi bsy ki o karin kasilip toplaninca sanci oluyir ikiniyorsun resmen tek dogurdum gibi bsydi

Hamileligim boyunca hep kolay dogum yapicagimi hayal ettim ve dua ettim
Her doğum bir degil ama zaten dr.lar bakiyor, normal doguma elverisli mi diye. Hamile arkadaslarin korkmalarina gerek yok. Kendinizi motive edin

Kızlar yakında doğum yapacağım. Bir aksilik olmazsa normal olucak. Ve ben çok korkuyorum. Rahatlamaya ihtiyacım var. Herkesin tecrübesi ayrıdır ama. İyi şeyler duymaya ihtiyacım var sanırım.
6 ay önce normal doğum yaptım ve çok korkuyordum ailem ve çevremdekiler benim normaldoğum yaptığıma çok şaşırmışlardı"Canım kıymetli biraz"
Neyse 6 saat sancı çektim ama bebeğimin yüzünü gördükten sonra çektiğim bütün ağrıları unuttum onun için değer dedim evlat bambaşka bir duygu sancısı bile güzel onu kucağına al herşeye değer diyeceksin
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım

Hamileligim boyunca hep kolay dogum yapicagimi hayal ettim ve dua ettim
Her doğum bir degil ama zaten dr.lar bakiyor, normal doguma elverisli mi diye. Hamile arkadaslarin korkmalarina gerek yok. Kendinizi motive edin
Ben de hep sezaryeni hayal etmiştim, ondan belki de sunnilerle doğurmam.
Vücuda yanlış sinyal gönderdim

Doğum başladığında bir yakininiz onu suya koyuyor ve o kendini aciyor dogum bittiginde sudan cikariliyor. Rahmin kolay acilacagina doğumun daha kolay olacagina inaniliyor. Bende deneyim demistim almistim annem suya koymus ama koydugu kap kucuk gelmis tamamen acilamamis. zaten basta doğumum cok çabuk ve agrisiz ilerledi saat 9da suni sanci verildi saat 12 de 8 cm kadar acilmam oldu ancak 9 cme gecis zor oldu 10 cm e hic gecemdim zaten 9 cm doğurdum. Yani ben inandim acikcasi bu otu kullaninca.

Çok ilginç bı arastiriyim

Çok güldüm ya hahaha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…