Çocuklarının arası 2 yaş olanlar nasıl yaptınız ?

umurumda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2019
143
54
98
32
Merhaba kızım 19 aylık olacak ve ben 1aylık hamileyim süpriz bir gebelik oldu normalde 2. Çocuk istemiyordum şu an hala kararsızım her duyan çok zor olacak ne yapacaksın diye soruyor. Hamileliğim zor geçiyor bulantım çok olmuştu ilkinde bunda da hafiften midem kötü olmaya başladı. Kızımla nasıl ilgileneceğim doğunca ne olacak diye düşünüyorum. Eğer doğarsa araları 27 ay olacak böyle yakın çocukluları olanlar nasıl yaptınız iyi ki olmuş diyor musunuz yoksa yaş farkı 4 yaş civarı mı olmalıydı ?

kan yer gözyaşı ile 🥲

4 yaş mı olmalıydı kısmını düşünmeyin artık. o dönem bir bebeğin üstüne yeni bir bebek üçünüz için de zor olacak ama bir o kadar da tatlı anlar yaşayacaksınız. eşiniz, anneniz/kvalideniz/kardeşiniz/komşunuz biraz destek olabilirse az hasarla atlatırsınız.

allah bağışlasın bebişleri bu arada ^^

Benim büyük oğlumla ortancam arasında 4 yaş var öyle tövbe ettim ki, ortancayla 3.çocuğum arasına 21 ay koydum. Bakıyorum valla büyük olunca çok daha zor. Yine kolay değil bu sene çok zorlandım. Ama hiç olmazsa psikolojik olarak sorun olmadı çocuklara.

kan yer gözyaşı ile 🥲

4 yaş mı olmalıydı kısmını düşünmeyin artık. o dönem bir bebeğin üstüne yeni bir bebek üçünüz için de zor olacak ama bir o kadar da tatlı anlar yaşayacaksınız. eşiniz, anneniz/kvalideniz/kardeşiniz/komşunuz biraz destek olabilirse az hasarla atlatırsınız.

allah bağışlasın bebişleri bu arada ^^
Yaşadığımız şehirde kimse yok annem bi süre gelir kalır bakıcı tutmayı düşünüyorum destek olarak ama psikolojim kaldırmıyor heleki uykusuz günleri.

Benim kızlarımın arasi da 27 ay cok zor ama çokta güzel seneye biraz daha rahat ederim diye umut ediyorum bnde kizlarim 1 ve 3 yaş sizde sağlıcakla kucağınıza alırsınız insaallah 🥰

Benim çocuklarımın arasında 1,5 yaş var ikiz gibi büyüyorlar ilk aylar biraz zor oldu ama şimdi çok iyi maşallah

Benim çocuklarımın arasında 1,5 yaş var ikiz gibi büyüyorlar ilk aylar biraz zor oldu ama şimdi çok iyi maşallah
Evet herkes öyle diyor büyüyünce daha kolay olacak tabi ama ilk aylar heleki kızım gibi sürekli ağlayan bir bebe olursa işim çok zor.

Merhaba kızım 19 aylık olacak ve ben 1aylık hamileyim süpriz bir gebelik oldu normalde 2. Çocuk istemiyordum şu an hala kararsızım her duyan çok zor olacak ne yapacaksın diye soruyor. Hamileliğim zor geçiyor bulantım çok olmuştu ilkinde bunda da hafiften midem kötü olmaya başladı. Kızımla nasıl ilgileneceğim doğunca ne olacak diye düşünüyorum. Eğer doğarsa araları 27 ay olacak böyle yakın çocukluları olanlar nasıl yaptınız iyi ki olmuş diyor musunuz yoksa yaş farkı 4 yaş civarı mı olmalıydı ?
Evet çok zor olacak belki ama yaşları büyüdükçe arkadaş olacaklar birlikte vakit geçirecek oyun oynayacaklar 4 yaşınd oğlum var zor bir bebekti hala zor bir çocuk bu yüzden 2. Bir bebeğe cesaretim olmadı yapmadım şimdi keşke yapsaydım diyorum arkadaş istiyor sürekli beni kendine arkadaş belledi süreklş peşimde sabahtannakşama kadar dip dibeyiz komşum peş peşe doğum yaptı şimdi biri 2 biri 4 yaşında çok zorlandım evet ama iyiki olmuş şimdi arkadaş oldular beni istemiyorlar bile diyor.

Evet çok zor olacak belki ama yaşları büyüdükçe arkadaş olacaklar birlikte vakit geçirecek oyun oynayacaklar 4 yaşınd oğlum var zor bir bebekti hala zor bir çocuk bu yüzden 2. Bir bebeğe cesaretim olmadı yapmadım şimdi keşke yapsaydım diyorum arkadaş istiyor sürekli beni kendine arkadaş belledi süreklş peşimde sabahtannakşama kadar dip dibeyiz komşum peş peşe doğum yaptı şimdi biri 2 biri 4 yaşında çok zorlandım evet ama iyiki olmuş şimdi arkadaş oldular beni istemiyorlar bile diyor.
Evet genelde öyle diyorlar zaten bende kızımı düşünüp vazgeçmiyorum gebelikten. Ama zor geçiyor bulantılarla ve uyku haliyle bebek bakmakta çok zor. Sizin içinde hala geç değil ideal yaş farkı 4 diyorlar zaten.

Evet genelde öyle diyorlar zaten bende kızımı düşünüp vazgeçmiyorum gebelikten. Ama zor geçiyor bulantılarla ve uyku haliyle bebek bakmakta çok zor. Sizin içinde hala geç değil ideal yaş farkı 4 diyorlar zaten.
Sağlıkla kucağınıza alın son zamanlarda oğlumda çok kardeş istemeye başladı kreşte bile öğretmenine kardeş istiyorum diyormuş sürekli bizde düşünmeye başladık Allah nasip ederse☺

Oğlum 16 aylık. Bense 7 aylık hamileyim 🥴 18 ay olacak aralarında. Bakalım zaman ne gösterecek

bizimkilerin arasında allah izin verirse tam 3 yaş olacak. bakalım görücez..

Benim kızımla oglum arasinda 18 ay var. İkiz büyütür gibi büyüttüm. Hatta bazen ikiz daha kolay dedim. Ama cok cok guzel zamanlar geçirdim. Zorlukları bur şekilde anlatıyorsun. Sen harcamanın güzele odaklan guzel anlarını kaçırma. Büyüğü ihmal etme küçüğü sevmekten vazgeçme. Kimsenin moralini bozmasına izin verme. Zor olsa da sen bakacaksın sonuçta. Psikolojik olarak kabullendikten sonra hersey çorap söküğü gibi gelecek. Rabbım sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

Bir söz varya "Doğan büyür " diye. Biraz önce dediğim gibi guzel anlara odaklan ki güzeli göresin

iki oğlum var araları 21 ay,zorluğu tartışılmaz 😄ama ileri de ne iyi olmuş oh be rahat ettim ikisi bir arada büyüdü kurtuldum dedirtiyorlar,ta ki benim gibi 12 yıl üstüne süpriz bir bebeğiniz olmazsa 🤣küçükten çok büyüklerin meziyetleriyle uğraşıyorum o küçüklükte ki kavga gürültü asla bitmiyor yaşlar yakın olunca,artısına bakarsak büyük çocuğunuzu kardeş sevgisi ile aşılarsanız maneviyatı üzerinden eksik etmezseniz işiniz kolay olacak,anneler yetişir her türlü asla yetemem diye düşünmeyin,yanlız olduğunuz için de telaş etmeyin emin olun yanlız ve sadece kendi kurallarınızla çocuk büyütmek işinizi daha kolaylaştıracak,herşeyden bir almak yerine her zaman iki almayı adet edinin kendinize,kardeşi için birşeyler seçmesine izin verin herşeye ortak edin,herşeyin başı sonu duygusal bir süreç,

22 ay var. Hem çok zor, hem çok güzel, hem çok çileli, hem çok komik. Desteksiz büyütüyoruz, ve çalışıyoruz.

Teşekkürler yorumlar için. Çok zor olacak biliyorum Allah sağlık versin üstesinden gelicez bi şekilde.

Back
X