doğum korkusunu yaşayanlar sona yaklasanlar...

ben de heyecanlandım şimdi ama benimkinden tık yok, bu açılma dedikleri ve rahim ağzı uzunluğunun kısalması hemen olacak bişey mi acaba?
doktora gittim pazartesi, 40 haftayı göreceğine benziyor dedi
halbuki ben en geç 6 ağustosta doğum yaparım diye şartlamıştım kendimi
hayırlısı artık...

arkadaşlar ya bişi sorcam bu rahim boynu uzunluğunun kısalmasının belirtileri neler? ben son bir haftadır çok sık idrara çıkıyorum, karnımın altı ve pubik kemiğim çok ağrıyor bazen yürürken bile zorlanıyorum.. ve hiç çömelemiyorum... benim erken doğum riskim de var, daha 33. haftanın içindeyiz.. doktoru mu arasam acaba diye düşünmeye başladım...

canım sunii sancı olmasa bile sonlara doğru yine aynı sancıyıı çekiyorsunn
suni sancı vererek doğumu hızlandırıyorlar

benim 3ncü çocuk olacakk yine korkuyorumm doğumdan offf
doğum anı zor değilde kızlar şu son sancılar varya orası zorrr
yatakta sana ıkınma hissi geldikçe ıkın diyorlarrr,
ayağa kalkmadan kolunda serumla yattığın yerde sancı çekiyorsunnn
sancı biraz yoklayıpp sonra gidiyoooo ozaman öyle güzel uykuu geliyokii uyumak için deli oluyosunnn
sonra yine sancıı geliyoo senin uykun dağılıyoooo
en güzel an hadii doğum başladı seni çatala alıyoruz dediklerii an kızlarr
bebeğinize kavuşacaksınızz 1o dakka sonraa
ordada sancı geldiğinde ıkınıyorsunn hanii büyük abdestinizi yapar gibiii,kabus olmuş hissi oluyooo,
sonra sancı geçiyoo orda yinee gelince yine ıkın diyorlarr
3 ,4 derken bebek doğuyoo
vücudu çıkmadan çektiğin bütün acılar gidiyoo o andaaaaaaaa
sankii sen çekmemişsinn okadar acıyıı oluyooo

Kızlar sizin konumuyla alakalı değil ama size bişey sorucam benim regle 10 gün var ve 3 gündür göbek deligimden aşağıya kahverengi bir çizgi belirdi sizce bu gebelik belirtisi olabilirmi 4 ayim korunmayı bırakalı ve ilk defa böyle bişey oldu

bende 38 deyim bebeğim ters haftaya bakılacak düzelmemişse sezeryen bende normal istiyordum oyasa korkmama rağmenbenneyaptımki sezeryende kolay bişi değil dua edin bana

Arkadaslar ben bir ebeyim ve dogumdan basıma gelince bende korkmaya basladım. Benimki meraktan sezeryan olacagım . Epidural. Herhalde merakımdan dogum sırasında bi bakayım diye kalkarım diye korkuyorum. Sizin adınıza sevindim ne güzel normal doğum yapabiliyorsunuz. Doğumdan 2 saat sonra kalkıp gideceksizn. Dikiş hariç tabiondan bişey olmaz.şimcik.1 kanlı akıntı 2 suyun gelmesi 3 kuyruk sokumundan girip kasıklara yayılan sancı ( sancı süresi artacak.2 sancı arasındaki süre azalacak) bunu unutmayın. Karın agrısı gibi değil. Taki dakkada bir sancı cekene kadar doğum olmaz. Lütfen sancı araları dinlenin burundan nefes alın agızdan verin. Güzel seyler düşünün. Popomdan doguyo diyenler var öyle bişey yok. Bebeğin bası asagı indiği için iyice tabi biraz acı oluyor. Katı seylşer yemeyin son günlerde.bagırsaklarınız boş olsun yani doğuma giderken.sancı basladı hastaneye gittiniz. Masaya aldılar sizi . Neyapacagız. çok basit derin derin 2 kere nefes alıp kabız omuş gibi ıkınacagız. 2 ıkınmada bası cıkıyor ve olay bitiyor. Bas cıkana kadar hersey. Ama lütfen sancınız oldugunda bagırıp kendinizi boşa yormayın dinelenin bol bolki ufaklığı kucagınıza aldıgınızda emzirmeye gücünüz kalsın. Söz veriorum size hepsi bası cıkana kadar. Sonra hemen bi daha doguracagım dişyorsunuz.300 küsür dogum yaptırmış biri olarak söylüyorum.hayırlısı hepimiz için

Esracıgım idrara falan değil direk bi sağlık kuruluşuna gidiyorsun beta hcg me baktıracagımj diyorsun. Insallah vardır.

arkadaşlar benimde geçen haftaya lkadar normal gözüküyordu fakat bebeğim biraz iri olduğundan doğumun zor olacağını söyledi doktorum 4 ağustosta alcaklar bebeği kendimi hep normal doğuma hazırladığım için sezeryanı duyıunca biraz afalladım ama şimdide kendimi sezeryana hazırlamak istiyorum fakat korkuyorum acaba uyanıpta bebeğimi kucağıma alabilecekmiyim diye düşünüyorum kaç yıldır bebek hasreti çekip tüp bebekle hamile kaldığım içinmi yoksa bütün anneler aynı korkuyu yaşıyormu merak ediyorum bebeğimi sağlıklıca kucağıma alayımda gerisi korkutmuyor beni ne dikiş ağrıları nede kalacak kilolar umrumda değil allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah tek temennim bu

canım tabi doktora gitmen garanti bi iş ama bendede aynı haftalarda dediğin bölgelerde çok ağrı oluyordu özelliklede ayakta ve popo üstü otururken kanepede bile dizlerimiz üstüne oturuyordum.o bebek ağırlaştıkç kaslar taşıyamıyo ve duruma alışmaya güçlenmeye çalışıyo bi iki haftayua geçecek göreceksin tabi başka bir durum yoksa.ama son haftalarda yine başlıyo geçince fazla sevinmesempatiksalakcinnio da bebeğin aşağı doğru inişinden ve açılmadan kaynaklanan bir ağrı.

canım ya valla öyle bir anlatmışsın ki aynılarını yaşadım beynimdeki düşünceleri aynene ifade etmişsin.hakkaten o sancı arası uykular ne tatlı oluyo dimi ah bi sancı gelmese bırakıverselerde seni günlerce uyusan sankiboshayallersmile

şimdide ben anlatayım kızlar

bende sırf kendi doktorumun nöbetine denk gelebilmek için ve ayak şişlikleriminden bıktığım için suni sancıyla doğum yapmaya karar verdim .2 cm lik açıklığım vardı birazda silinmem ama hiç sancı yoktu.dua ediyodum Allahım sancım olsun diye ama yok.neyse doktor sabahtan gel dedi gittim saat 10 da bana dediki sancı tutmayadabilir ben yok canım niye tutmasınki diye düşündüm.neyse amasya doğumevinde yatıyorum doğumhanede o günde bi kalbalıkki gelen doğuruyo gidiyo ben bakıyorum melül melül tık yok akşam ezanı okundu tık yok beni bi stres aldıki herkes beni bekliyo komşular akrabalar ben şimdi eve eli boş nasıl gidicem diyorum içimden.doktor istersen sezaryan yapayım dedi razı olmadım.gece 10 da doktor beni çıkarttı doğuramayacaksın diye tam 12 saat serum gitti banamısın demedi.hastaneden arabaya bindik gidiyoruz benim sancılar başladıboshayallersmileeve gittim sıcak bi banyo yaptım saat 12 de duramaz halde geldim belime öyle bi acı giriyoduki anlatamam.

neyse gittim doğumhaneye ebeler bi gülüyolarki sormayın.akşam 10 dan gece 3 e kadar beş saat sancı çektim ve son sancılarda ölüyom zannettim hatta sezaryan yaptırmadığıma tabiki o an için pişman oldum.kasıklarıma öyle bir acı geliyordki aman yarabbi neyse beni 3ü çeyrek geçe aldılar masaya herşey tamam ama bebek tam olark aşağıda değildi.aslında benim son haftalarda karnım bayağı inmişti sonra nasıl oldu anlamadık birden yükseldi.sancıda gelse ıkınsamda bebek inmiyo ebe ile hizmetli bayan karnıma öyle bir bastırıyorlardıki o acıyı ömrümce unutmam doğum sancısı onun yanında balbadem.o bastırma karnı patlatacak gibi oluyo ve ben her sancıda kendimden geçtim bayıldım halüsinasyonlar gördüm kendime geliyorum Allahım nerdeyim ben bi bakıyorum doğum yapıyorum bebeğime bişey olacak diye bi kuvvet ıkınıyorum ve bu şekilde masada yarım saat geçirdim ama bana saatler gibi geldi.dedim ya ben ölecem ya bebeğim ölecek.ama varya bebeğin başı çıkıyo ardındanda vücudu gıcrt diye kayıp çıkınca o an herşey bitiyo bi rahatlık nefis bi duygu insanın yüzüne bi tebessüm yayılıyo hele yavrunuzun ağlayışınıda duyunca şu an bile inanın ağlıyorum her hatırlayışımda duygulanıyorum.başa dönsek yine normal doğururum sezaryanda neymiş tabi mecbur değilseniz o normal doğumun mutluluğu bebeğinizi hemen görmeniz onun tadı hiç bişeyde yok.mutlaka normal doğurun arkadaşlar daha üstüne sözüm yok.

kızlar nasıl cesaret verıyorsunuz anlamıs deyılım yani bu su sekılde desenız daha ıyı (ölmyosunuz ama dünyanız batıyo gibi bişy anlatırken herkezın vuucut yapısının bir olmadığınıda altını cızın bence sızın kadar zorluk yasamadan kolay doğum yapanda var bünye meselesi

canım olay şu;ebelerin veya doktorun sözünü dinleyeceksin.gereksiz yere ıkınıp bağırmayacaksın ki gücün bitmesin sancılar boşa gitmesin.sancı geldiğinde nefesini toplayıp çeneni göğsüne dayayarak ıkınıyorsun.etkili olan ıkınma şekli bu.bunu yaptıktan sonra bi kaç ıkınmaa bi bakmışsın bebeğin doğmuş.

tabiki acı var ağrı var dayanılmaz dakikalar yaşanıyor ama cennet anaların ayakları altına boşuna serilmemiş.böyle anne olunuyo.yani sezaryan yapanlar acı çekmiyo öyle annelik mi olur oh ne rahat demiyorum kesinlikle onlarda sonrasında sıkıntı yaşıyolar.ama normal doğumda bebeğinin doğuşuna katkı sağlamak,doğar doğmaz görebilmek önemli ve güzel.ayrıca normal doğum yapan kadınların günahları dökülür buda harika bişey.

herkezın vuucut yapısının bir olmadığınıda altını cızın bence sızın kadar zorluk yasamadan kolay doğum yapanda var bünye meselesi

haklısın canım ben ebe değilim ama okurken kadın doğum hemşireliği stajım sırasında doğumhanede de görev aldık çok doğum gördüm ve pırt diye doğuranlarda vardı ve kesinlikle herkesin canı kendine tatlıdır diye düşünme ama kendi doğumum gördüğüm en zor doğumdu buna rağmen asla dayanılmaz değildi.kesinlikle normal doğum

Bende 35+1 deyim bugün,artık bekliyoruz,ne zaman geleceğini,ama sona doğru geldikçe nasıl bi doğum olacak ne olacak bunları merak ediyorum,normal olsun istiyorum ama korkuyorum daaa..sezeryan olsun istiyorum ama normal doğumunda tadına bakmak istiyorum,ne istiyorum bende bilmiyom :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…