doğum korkusunu yaşayanlar sona yaklasanlar...

benim 39 hafta bitti,40 a giriyoruz yarın,ama kızımın daha hiç gelmeye niyeti yok gibi...doktor çarşamba yine gel dedi kontrole,bebek daha tam yerleşmemiş,çarşamba tekrar bakacak.normal olsun istiyorum,beklemeye devam...

Ben doğum yapalı 3 ay oldu. Forumu hamileliğim boyunca takip ettim. İnsan yine de doğumla ilgili olarak hep şüphe içerisinde oluyor.
Herkesin doğumu farklı tabii ama doktorlar genelde kolaylarına gittiği için bizi sezeryana yönlendiriyorlar. Siz kendinizden eminseniz normal doğumda ısrar edin. Buna şartlanırsanız çok da zor gelmiyor doğum. Ben normal doğum için çok ısrar ettim. Egzersizi ihmal etmedim. Kegel, nefes, yürüyüş egzersizleri yaptım. özellikle nefes egzersizleri çok işe yarıyor. Bu sayede yorulmadan hiç bağırmadan doğum yapabiliyorsunuz.
Doğumda sancıların son 1 saati zordu. Size ıkın demeden ıkınmamanız lazım. ıkın dedikten sonra yani doğumhanede eğer bir sıkıntı olmazsa doğum hemen gerçekleşiyor.
Kısaca çok düşünmeyin hamileğinizin tadını çıkarın iyice dinlenin bebeğe bakmak çok yorucu:)

benimde gece yatarken saga sola dönüsüm bacak arasi baya agri yapyior bazen bebek öyle bir duruyorki sag tarafta sol bos kaliyor sag taraf yirtilcak gibi 37 haftaya girdim bende

hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum arkdaşlar ben daha 28.haftadayım ve beni de bazen korku ve düşünce alıyor efet doktorlar artık sezeryan daha çok işlerine geldiği için mi yoksa daha pahal diyemidir ne dir sezeryana yönlendiriyolar hep iş yerinde 3 arkadaşımda suyun azaldı kalp atışları yavaşladı kordon dolandı denerek sezeryana alındı devlette özel de olsa aynı uygulama yapılıyor artık nedense

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…