Çocuk Hastalıkları Dogum Lekesi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

moskova

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2010
10
0
36
Rusya
Arkadaslar merhaba,

Benim oglum 5 aylik, dogdugundan beri alninda ve goz kapaginda pembemsi kirmizimsi lekeler var. Bir cok bebekte leke oldugunu biliyorum ama su ana kadar gecmemis olmasi beni endiselendiriyor.Doktorumuz 2 yasina kadar gecebilecegini, bu tip lekelerin cok az bir kisminin kalici oldugunu soyledi. Bebeginde boyle lekeler olan var mi, ne zaman gecti?Umarim kalici degildir..............

Tesekkurler simdiden....

canım, benim yeğenimin kolu doğduğunda boydan boya mosmordu. çok dikkat çekiciydi, epey endişelenmiştik. doktoru, zamanla geçeceğini söylemişti ve dediği gibi oldu. büyüdükçe rengi açıla açıla kayboldu. ama hemen olmuyor tabii, zaman gerekiyor. biraz sabır lazım. üzme kendini, doktoru geçeceğini söylediyse geçer elbette.

benim kızımda 5.5 aylık ve doğduğundan beri iki kaşının ortasında ve bir göz kapağında kırmızı bir leke var dr bizede büyüdükçe geçer dedi,hafif hafif geçiyor sanki ama ağladığı zaman ve kendini sıktığı zaman o leke kıpkırmızı daha belirgin oluyor,bende ilk zamanlar çok endişelenmiştim ama şimdi alıştım,kızıma çok yakışıyor o ama inş. büyüdükçe geçer..

benim oğlumun var tam kasığının orada şuan halen de var ama çok hafif..dikkatli bakılınca belli oluyor..inş.sizinkide bir an önce geçer canım...

Canım benim bebeğimde de var. Şu an 7,5 aylık, zaman zaman kaybolmuş gibi oluyor ama ağlayınca ya da terleyince falan kızarıyor. İlk başta çok takmıştım ben, epey araştırmıştım doktorunun söylediği gibi 2 yaşını buluyormuş tam olarak geçmesi. Ama 1 yaşından sonra oldukça göze batmaz hale geliyormuş merak etme. Çok yaygın birşeymiş bebeklerde bu durum...

aynen, bir goz kapagi ve iki kasinin ortasinda.bir de kafaya taktikca daha da buyuyormus gibi geliyor :) internetten arastirdigim kadariyla bunlara melek opucugu deniyormus ve cogu zararsizmis, geciyormus kendiliginden ama gene de endiseleniyorsun iste.....

bir de sicakta daha da kizariyormus arkadaslar bu lekeler, dr dedi, eger bu gunlerde daha belirgin hale geldiyse normal yani....

Doktor halk arasında "leylek ısırığı" deniyor demişti. Güya leylek bebeğin orasından tutp getiriyormuş. Melek öpücüğü de mi deniyormuş???

Eveet; aynen benim oğlumun da göz kapağında var. Yeni doğduğunda daha belirgindi ama şimdi oğlum 3,5 aylık sanki biraz azalmış gibi geliyor bana

arkadaşlar benim de kızımın göz kapağında ve ensesinde vardı.ve neredeyse tanıdığım tüm bebeklerde var:)))2-3 aylıkken sıcaklarda falan belirginleşiyordu. ama kızım şu an 15. ayına girdi leke meke yok yani ben bile zorlasm hımm şurda var sanki diyebiliyorum. geçici bişey yani. kılcal damarlardan kaynaklı ve deri geliştikçe yok oluyor

komşumun torununda da vardı alnının ortasında kırmızı lekeler doğduğunda koyuydu rengi büyüdükçe açıldı şimdi 2 yaşında ve çok dikkatli bakarsan görebiliyorsun, benim kızımında poposunda, sırtında, dizinde, ayağının üstünde mor lekeler vardı doğduğunda, bende çok üzülmüştüm sanki dayak yemiş gibiydi doktorumuz büyüdükçe geçeceğini söyledi şimdi 14 aylık dizindeki ve ayağında ki geçti poposunda ve sırtındakide geçmek üzere...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…