• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Doğum meselesi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Merhaba hanımlar. Sizlere danışmam gereken bir konu var. İlk doğumum yaklaşık 4 yıl önce zorunlu/acil sezaryenle oldu. Toparlanma sürecim diğer sezaryenlılara göre hızlıydı bende gayretliydim. Şimdi 16 haftalık hamileyim ve bir bebek bekliyorum. Ve nasip olursa normal doğum yapmak istiyorum.

Eşim bana özel sigorta yapmıştı senelerdir de her sene yeniletir. Aslında zorunlu hallerde pek doktora gitmem ama sigortam doğuma dair bütün masrafları karşılıyor o konuda baya avantajlıyım.

Şuan takipte olduğum doktorum kendine özel muayene açtı. Ssvd yi (sezaryen sonrası normal doğum) destekliyordu. Ama doğumda daha rahat olmak hem sigortamdan yararlanmak için hastaneden bi doktor bulmam gerekiyordu. Hastanenin bütün doktorları riske girmek istemediler.

Sigortamla anlaşması olmayan bir hastanede savd destekçisi bir doktor buldum onunla görüşeceğim ama onda da sigortamın hiçbir hükmü kalmayıp herşeyi sgk lı gibi cepten ödeyeceğim ama en azından hastane takipli olacağım.

Yani özetle sezaryeni kabul etsem hiçbir ücret ödemeyeceğim ama normal doğuma zorlasam da normal olacağının bir garantisi de yok sonuç yine sezaryene dönebilir. Ama bende planlı sezaryeni istemiyorum. Doktorların kabul edeceğini bilsem sancılarım başladığında sezaryen olmayı kabul ederim bari bebeğim gelmek istediği zamanda gelsin.

Maddi açıdan çok açılamayacağım bir süreçteyim şu ara. Eşim bana bırakıyor tercihi. Çevremdeki herkes de riske girme rahimde yırtılma da olabilir veya başka sorunlar bence hiç kalkışma diyor. Çok düşünüyorum ama vakit ilerliyor. Bazen normal doğumdan korktuğumu hissediyorum ama daha kolay toparlanmak istiyorum. Doktora veya doğum şekline karar vermem lazım.

Çok uzun oldu ama fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var. Siz olsanız napardınız?
Yine sezaryan olurdum.
 
konu ilk doğumum normal mi sezeryan mı değil ki?
"sezeryan yaptım ve çoğu doktor sezeryan sonrası normal doğumu riskli görüyor sizce ne yapayım"
zaten okumuş etmiş kadın doğumda uzmanlık edinmiş o kadar doktor kadını muayene etmiş bir de önermiyorsa demek ki bir sıkıntı var da önermiyor.
Ben kadının çatı muayenesini yapmadım, dikiş kontrolüne bakmadım şimdi ne diyeyim, ne diyebiliriz?
yok sen ille risk al inşallah sıkıntı çıkmaz mı diyelim?
ayrıca bu kişisel tercih maalesef sadece kadını ilgilendirmiyor, çocuğu da ilgilendiriyor bu nedenle oldukça hassas bir konu.
Ben normal doğurun demedim zaten. Ama ısrarla bunun kişisel tercih olduğunu söylüyorum. Bebek de beden de kadının, sorumluluğu alıyorsa ssvd yapar, bebekte olacak sağlık sorunu söz konusuysa bunu da anne öder zaten. Kimse müdahil olamaz.
 
Keşke normal olup sıfır dikiş olsa ama 7 8 dikiş benim bile çok zordu normal doğumda iyileşme sürecim.. Üstten açmışlar zaten altı da bozmayın her ne kadar anlasam da sizi..
 
Keşke normal olup sıfır dikiş olsa ama 7 8 dikiş benim bile çok zordu normal doğumda iyileşme sürecim.. Üstten açmışlar zaten altı da bozmayın her ne kadar anlasam da sizi..
7 8 dikiş olacaksa sezeryan olurum daha iyi :(
 
Bebek nasıl gelmeye karar verirse öyle geliyor. İki doğumunda çok zor tarafları var. Ben olsam fikirlerime saygı duyacak bir hastane doktoru bulurdum. Sezeryan sonrası normal doğumu desteklemeyen bir doktorum vardı ama bebek kendi gelmeye karar verince o da dur diyemedi, ameliyata fırsat bile kalmadı. 40 haftaya kadar bebekte bir anormal durum olmadıkça almayacak doktor olması, size saygı duyması yeterli. Sezeryan sonrası normal doğum için ayrıca yapılması gereken hiçbir şey yok çünkü. İki doğum arasında yeterli süre varsa, bebek de istiyorsa normal doğum zaten olur. Sağlıcakla doğum yapmak nasip olsun, yönteme çok kafa yormayın.
 
Bu konu beni ağlattı. Doğum sonrası travmalarımı tekrar yaşadım resmen. İnşallah en sağlıklı şekilde, gönlünüze göre olur.
 
niye risk alınsın ki
var demek ki bir sakıncası bu kadar doktor yapmıyor
riski borsaya yatırdığım parada alırım, iş değiştirirken alırım ama kendim ve özellikle çocuğumun hayatı için asla almam.
bir komplikasyon gelişti çocuğumda bir hasar oldu ne diyeceğim?
"kusura bakma çocuğum bir sürü doktor yapma dedi ama ben bir sürü örnek gördüm ille normal doğurmak bir de onu yaşamak istedim"

Sezeryen tamamen risksiz mi peki?
 
Suraaya bi ayhh bayılazaam emoji bıraakayım.
Öyle sacmalık mı olur yahu?
O cocuk bisekilde cıkacak sonucta:) Analıkla ne alakası var bunun:)
Bu üyenin üç kuruş nafaka veriyor diye mizojinist olan zavallı bir erkek olduğuna o kadar eminim ki. Sezaryen olan olmak isteyen kadınları manipüle ediyor aklı sıra😅
 
Bu kadar zorlamak doğru mu bilmiyorum.
O yola bir defa girdim mi dönemiyorsun dönmek de istemiyorsun, çünkü epizyo attıklarında bebek artık çıkmak üzere oluyor. Sezeryana dönüş de bebeğin kafası çıkışa girmeden verilmek zorunda diye biliyorum. Asıl ağrının çekildiği zaman da dönüş yolunun kapandığı zaman zaten.
 
Bu kadar zorlamak doğru mu bilmiyorum.
Bence de değil benim dr'um üniversitede Prof.tu yapabilirsin diye kandırdı 😂😂 Bebeğin kafası göründü dedikten sonra 7 saat geçmiştir.. Toplamda 13 saat sancı çektim..
 
Bence bu kadar zorlamanıza gerek yok. Belki birçoğunuza tuhaf gelebilir ama şunu anlayamıyorum. Sezeryan zaten göbeği vs deforme ediyor bir de neden alt bölgeyi ekstra deforme etmek istiyorsunuz, ne gerek var.
 
Bence de değil benim dr'um üniversitede Prof.tu yapabilirsin diye kandırdı 😂😂 Bebeğin kafası göründü dedikten sonra 7 saat geçmiştir.. Toplamda 13 saat sancı çektim..
13 saat mi 😱
 
26 saat sancı çeken duymuşluğum var 🙄Geçen doğum korkusu konusunda da yazdım ilk doğum olanlar için özellikle söylüyorum zorlamayın normale.. Bence dr'lar da zorlamamalı çünkü bebek kadar Dr kararı da bu.. Zaten zorlu süreç bekliyor doğum sonrası anneyi, 3 saat de doğmadıysa tamam al yani sezeryana.. Aç susuz onca saat bekletince çocuğunu göremeden sızmasın yorgunluktan anne!!
 
26 saat sancı çeken duymuşluğum var 🙄Geçen doğum korkusu konusunda da yazdım ilk doğum olanlar için özellikle söylüyorum zorlamayın normale.. Bence dr'lar da zorlamamalı çünkü bebek kadar Dr kararı da bu.. Zaten zorlu süreç bekliyor doğum sonrası anneyi, 3 saat de doğmadıysa tamam al yani sezeryana.. Aç susuz onca saat bekletince çocuğunu göremeden sızmasın yorgunluktan anne!!
Bu gune kadar 3 saatte doguran hic duymadim. Keske bu kadar kolay olsa. Ben suni sanciyla 6 saatte dogurdum mesela doktora soyleyince aa ne kadar hizli olmus dedi. Sen bi de onu bana sor bacim diyemedim :KK66:

Bir de bir muddet sonra unutuluyor o aci agri yine dogurmak istegi baskin geliyor :)
 
Back
X