Doğum mu Evlat edinme mi yoksa Hiçbiri mi ?

ozomor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2014
5
0
86
44
43 yaşıma girmeye az kaldı . Çocuk sahibi olmak için sürem geciyor...Ancak ben hala çocuk sahibi olup olmama konusunda ve neşekilde olcağım konusunda çok endişeli ve kararsızım ..kardesim yok hayatta eşim ve annemden başka pek kimsemde yok ...
Bu yaştan sonra dogum yapmak bebek buyutmek korkutuyor cok beni , evlat edinmeyi dusundum ancak ordada bazi sıkıntılar çıktı beni zorlayacak,örnegin evlat edincegimiz cocuk biyolojik ailesi varmis ve görüşebilirmiş vs vb .. ...napcagimi şasirdim ... eşime kalsa o hic cocuk istemiyor farketmiyor onun icin ...bana bıraktı ...bende çok istiyormuyum emin deilim ama ben ilerde yanliz kalmak istemiyorum , dedigim gibi kardesim felan kimsemde yok ...siz benim yerimde olsaniz napardiniz ? Düşünmekten bunalima girdim resmen

Evlat edinme konusu çok hassas.
Evlat edinmedeki motivasyonunuz ileride yalnız kalmamak ise size çok öneremeyeceğim. Yine evlat edinirken her iki ebeveyn de gönülden samimiyetle istemeli. Eşinizin çok da umrunda olmadığını söylüyorsunuz.

Bence psikolojiniz müsaitse doğum yapın neden riskli olsun artık doğum yaşı ilerledi çünkü insan ömrüde uzadı. Benim babamı annesi 42 yaşında dünyaya getirmiş. Ki o zamanlar birde daha azmış bu oran. Siz söyleyen tarafsınız ama insanlar dile getirmesede çocuk zaten temelde gayet ilkel sebeplerle dünyaya gelir bu çok normal Dna'mızda var. Sevgi merhamet vs ise manevi güzellik. Hayırlısı olsun hakkınızda.

Eşiniz ve anneniz yetmiyor mu anlayamadım. Başka kimlerin olmasını isterdiniz? Zaten yaşınız da riskli bir yaş artık gebelik için.
Bu ne kırıcı bir mesaj böyle... Konu sahibi kardeşinin olmadığından söz etmiş belki çok fazla akrabası ya da yakın arkadaş çevresi de yoktur yalnızlık hissediyor olabilir. Ayrıca "anneniz ve esiniz yetmiyor mu?" çok hadsizce bir soru. Size yetmedi mi ki şu an hamilesiniz meselâ? diye sorarlar bence 🙄
Konu sahibi 43 yaş evet biraz geç bir yaş ama 40 -45 yaş aralığında gayet sağlıklı doğum yapan çok tanıdığım var.Bence bir an önce kararınızı verin ve doktor kontrolüne girin bence aklınızda bebek sahibi olmak ile ilgili en küçük bir acaba varsa ilerde yapmadığınıza pişman olma olasılığınız çok yüksek ve kesinlikle denemeye değer..
Evlatlık konusuna gelince kuruma basvurmayi düşünürseniz epey uzun prosedürleri var sanıyorum.Burada evlatlık edinen annelerin konusu var onu okuyabilirsiniz.

43 yaşıma girmeye az kaldı . Çocuk sahibi olmak için sürem geciyor...Ancak ben hala çocuk sahibi olup olmama konusunda ve neşekilde olcağım konusunda çok endişeli ve kararsızım ..kardesim yok hayatta eşim ve annemden başka pek kimsemde yok ...
Bu yaştan sonra dogum yapmak bebek buyutmek korkutuyor cok beni , evlat edinmeyi dusundum ancak ordada bazi sıkıntılar çıktı beni zorlayacak,örnegin evlat edincegimiz cocuk biyolojik ailesi varmis ve görüşebilirmiş vs vb .. ...napcagimi şasirdim ... eşime kalsa o hic cocuk istemiyor farketmiyor onun icin ...bana bıraktı ...bende çok istiyormuyum emin deilim ama ben ilerde yanliz kalmak istemiyorum , dedigim gibi kardesim felan kimsemde yok ...siz benim yerimde olsaniz napardiniz ? Düşünmekten bunalima girdim resmen
Çocuk sahiplenme düşüncenizi pek doğru bulmadım ben çünkü eşinizin çok hevesli olmadığını kendinizinde emin olmadığından söz ediyorsunuz. Yanlış anlamayın sadece düşüncelerimi paylaşmak istiyorum bunun karar merceği ben değilim tabiki ama çocuk büyük bir sorumluluk evlat edindiğinizde o çocuğa sonsuz sevginizi verebileceginizden emin misiniz eşiniz de sizde sadece maddi imkanlar yetmez her alanda yetebilecek misiniz. Tüm bunlardan emin olup sahiplenmek isterseniz bu çok güzel birşey. Doğum yapmaya gelince de yapılabilir ama sizin psikolojik olarak kendinizi hazır hissetmeniz gerekli. Bir bebek dünyaya getirdiğiniz de aynı evlat edindiğinizde de olacağı gibi ömür boyu sorumlu olucaksınız kaç yaşlarına gelirlerse gelsinler siz tüm bunlara eşinizle birlikte hazır hissediyorsanız ne güzel.

Back
X