Doğum öncesi ve sonrası

Valla ben evimde erkek bile istemedim. Kayınpederim gelecekti uzak şehirde 40 çıksın sonra dedim. Kayınvalide tek geldi yardımcı olmaya sağolsun oldu da. Sezeryan çok zor oturup kalkmasını uzanması. Birde memeler hak getire dışarda sürekli. Ne yemeği ikramı. Gelenlere kahve çay kısa hayırlı olsun kafi.
Burada kaç konuda aynı şey yazılıyor, doğumdan sonra gerçekten memeler hep dışarıda mı oluyor. Ben gittiğim bebek ziyaretlerinde hiç öyle görmemiştim
 
Bu sıcakta lohusa halinizle o kadar insanı kafanız götürmez bence sizi rahat bıraksınlar, bu ülkenin kültürü ne zaman düzelecek biz görecek miyiz acaba ? Lohusa kadının ve cenaze sahibinin başına yığılmadığımız gün bu ülkede medeniyet adına umutlanacağım…
 
Burada kaç konuda aynı şey yazılıyor, doğumdan sonra gerçekten memeler hep dışarıda mı oluyor. Ben gittiğim bebek ziyaretlerinde hiç öyle görmemiştim
Valla günün fazlası öyle. Birileri gelince elbette saklanıyor. 😃 bebek 2 saatte bir mutlaka emecek. Zoraki uyandır e bide tutmuyor herkes bir yanda memeyi tutsun diye bekliyor😀 bebekler ilkin zorla tutarlar alışana kadar. En azından benim 2 kuzumda da öyleydi.
 
Burada kaç konuda aynı şey yazılıyor, doğumdan sonra gerçekten memeler hep dışarıda mı oluyor. Ben gittiğim bebek ziyaretlerinde hiç öyle görmemiştim
Benim ilk çocukta hep dışarıdaydı, sütüm zor geldi, gak meme guk meme kuralı var, ne kadar çok emzirirseniz o kadar çok sütünüz olur. Bir de kolik bebekler çok meme isterler. İkinci çocukta sütüm çok rahat indi, kızım gazlı bir bebek değildi, sürekli emzirmek zorunda kalmadım. Sizin gittikleriniz emzirmiyorlar mıydı ?
 
2 yıl önce doğum yapmış biri olarak anılarım çok taze. Kimse gelmesin tamam ama o böreği kurabiyeyi yaptırıp buzluğa atın. Bak dinleyin beni. Emzirmek insanı öyle bi acıktırıyor ki, yemeğin pişmesini bekleyecek sabrınız kalmıyor bazen. Çıkarır çıkarır
yersiniz.

Misafire de zaten tepkinizi koymuşsunuz. Kimsenin geleceğini sanmam. Arayıp gelmek isteyene de bir kırkımız çıksın ondan sonra bekleriz dersiniz onlar da mesajı alır. Ama yemek yapmaya gönüllü insan varsa çevirmeyin.
 
Sizin yerinizde olsam ki sanırım 5 6 ay sonra ben de yaşayacagım bunları 🥲 börek çörek yapıp getirmek istiyorsanız getirin teşekkür ederiz ama misafir aslaaaa kabul etmiyoruz derdim. Bu neymiş arkadaş hem derler ki lohusa kırkı cıkana kadar gezmez bebek dışarı çıkarılmaz fln hem de bütün dışarıyı eve doluştururlar.
Kimseyi memnun etmek zorunda değiliz siz kabul etmedikten sonra zorla eve giremezler
 
Back
X