Doğum öncesi ve sonrası

👍
O zaman hiiiiç strese girme, bebeğini kucağına alacağın ana odaklan, sonrasının da keyfini çıkar, eşinle annen gerekeni yapar.
Yatak odana çekilir bebeğini de koynuna alırsın, bana da bebeğime de kimse ilişmesin dersin, sağlıcakla gelsin minik kelebek :)))
İnşallah abla, bi güzellikle atlatabilirsem şu dönemi.. müdahale edemezlerse laf söz edip can sıkarlar. Benim canım sıkılırsa da onların daha çok sıkılır işte çok kalpler kırılır

İnsanlar yenidoğan ziyaretine bile gitmemeli bence 40 gün. Anne dinlensin, çocuk biraz kendini toparlasın. Senin kayın aile nerdeyse mangal yakalım diyecek kıvamda maşallah, az yesinler kendilerine aşçı tutsunlar. Ayrıca neden sarma, pasta börek veriliyor, çok saçma ya. Ne bileyim millet boş mezar bulsa yatacak. Yemek olsun da cenazede olsun modundayız zaten, cenaze sahiplerinden hizmet beklenilen saçma adetlerimiz var. Kimse bana sezeryan olmuş, bebeğini kucağına almış bir kadının evinde, neden sarma yeneceğini açıklayamaz. İlla ziyarete geleceksen takarsın takını, edersin tebriğini gidersin. Boş beleş insanlar ya.

İnşallah abla, bi güzellikle atlatabilirsem şu dönemi.. müdahale edemezlerse laf söz edip can sıkarlar. Benim canım sıkılırsa da onların daha çok sıkılır işte çok kalpler kırılır
Düşünme bunları, kalp kırılması gerekiyorsa kırarsın öğünün onlardan gelmiyor ya ama şahsi görüşümdür başkası böyle şeyleri hoşluk olarak görebilir ama ben yenidoğan evinde cümbür cemaat toplanmayı, yemeler içmeler olmasını uygun bulmuyorum, doğum yapan kadının ve bebeğin rahatı için 5-10 dakika bilemedin yarım saat ziyaret eder çıkarsın, yaz bebeğinin ayrı zorluğu kış bebeğinin ayrı zorluğu oluyor, yaz mevsiminde doğum yaptım, af buyur göğüslerim sütten kafam kadar oldu çok süt olduğu için ped koymazsam akıyordu 😵‍💫 hava sıcak sezaryenliyim, dikişlere dikkat ederek duş almama rağmen her an duş altına giremediğimden inan pişik oldum, bebek de sıcakta bunalıyor, evde rahat hafif kıyafetlerle sere serpe olmak istiyorsun.

Maalesef o kadar kalabalıklar ki , kardeşler kuzenler. Anlamadığım şekilde kuzenler dahi birbirini kardeş olarak görüyor 7/24 sıkı fıkı olma derdindeler. Hepsi tek seferde gelmeyecek, ama biri gidecek biri gelecek hangi biriyle uğraşılacaj
Yenidoğan görmeye eve o kadar insan giremez, kimin ne hastalık taşıyacağı belli değil. Bence kimin ne yediğini boşver buna çözüm bul önce.

Düşünme bunları, kalp kırılması gerekiyorsa kırarsın öğünün onlardan gelmiyor ya ama şahsi görüşümdür başkası böyle şeyleri hoşluk olarak görebilir ama ben yenidoğan evinde cümbür cemaat toplanmayı, yemeler içmeler olmasını uygun bulmuyorum, doğum yapan kadının ve bebeğin rahatı için 5-10 dakika bilemedin yarım saat ziyaret eder çıkarsın, yaz bebeğinin ayrı zorluğu kış bebeğinin ayrı zorluğu oluyor, yaz mevsiminde doğum yaptım, af buyur göğüslerim sütten kafam kadar oldu çok süt olduğu için ped koymazsam akıyordu 😵‍💫 hava sıcak sezaryenliyim, dikişlere dikkat ederek duş almama rağmen her an duş altına giremediğimden inan pişik oldum, bebek de sıcakta bunalıyor, evde rahat hafif kıyafetlerle sere serpe olmak istiyorsun.
İlave fıtık operasyonu da olacağı için benim için ekstra bi zorluk oluşturacak zaten durum

İlave fıtık operasyonu da olacağı için benim için ekstra bi zorluk oluşturacak zaten durum
Yani, o yüzden baktın kimse düşünmüyor eve gelen gidenin haddi hesabı yok gir odana al bebeğini de dışarı çıkma, annenle eşin gerekeni söyler anlamıyorlarsa daha anlayacakları telden konuşurlar.
Dediğim gibi kayınvaliden sarma dolma börek çörek yedirme meraklısıysa evinde yapsın yedirsin.

Yani, o yüzden baktın kimse düşünmüyor eve gelen gidenin haddi hesabı yok gir odana al bebeğini de dışarı çıkma, annenle eşin gerekeni söyler anlamıyorlarsa daha anlayacakları telden konuşurlar.
Dediğim gibi kayınvaliden sarma dolma börek çörek yedirme meraklısıysa evinde yapsın yedirsin.
İnşallah hiç o işe girmezler de ben günahlarını aldığımla kalırım.
Ya neyse ne de , doğumuna beş gün kalmış bir kadının daha başka heyecanları olması gerekmez mi , boğaz derdine yaşattıkları strese bak ya ,ölüler çünkü kızım oğlum siz nasıl uygun görüyorsanız öyle olsun deseler.
Değil mi, benim şuan bebeğime kavuşmak bebeğimin bedenimden ayrılması gibi duygularla iç içe olmaktansa sinir ve öfke doluyum. Son günlerim zehir ediliyor

Ayy konuyu okudukça stresten ben doğuracam valla 🤦 Stres yapmayın yormayın kendinizi . Güzellikte söyleyin sezeryan olcam toparlanana kadar kimse gelmesin diye. Baktınız anlamıyorlar tersleyin gitsin aman milleti düşünüpte stres olmayın
Hastaneye geleni zaten ayrı olarak evde ağırlamayı planlamıyoruz. Bu yüzden de eşime doğumun ertesi günü hastaneye gelsinler görsünler gitsinler dedim zaten
stres yapmadan hangisi kolayınıza geliyorsa öyle yapın o zaman 😊

Ya sana sakin ol diyen iyi mi??

Gayet haklısın, doğumdan sonra ziyaretçi bile kabul etmek zorunda değilsin , bir de yemek mi vereceksin, artı hizmet mi edeceksiniz. Resmen uzaktan sana müdahale ediyorlar, zaten doğumuna az kalmış, sıcaklar bi yandan , son trimesterın zorlukları bi yandan. Bunları mı çekeceksin. Çok haklısın , karışmasınlar saygı duymayı bilsinler

Ya sana sakin ol diyenler iyi mi??

Gayet haklısın, doğumdan sonra ziyaretçi bile kabul etmek zorunda değilsin , bir de yemek mi vereceksin, artı hizmet mi edeceksiniz. Resmen uzaktan sana müdahale ediyorlar, zaten doğumuna az kalmış, sıcaklar bi yandan , son trimesterın zorlukları bi yandan. Bunları mı çekeceksin. Çok haklısın , karışmasınlar saygı duymayı bilsinler

Ya sana sakin ol diyen iyi mi??

Bide burda bana çıkışıyolar bi sen mi doğuruyosun diye insan daha çok sabır çekiyo

Ayy ne olur kırılması gerekiyorsa kalp kırın ben konuyu okuyp mesajlarinizi gördükçe sinir krizi geçirip yüz elli kere evden kovdum 😂 Allah sağlıkla kavuşmak nasip etsin. Hiç kimseye hastalık bahanesi sunmak zorunda değilsin gelene yarım saat süre ver sonra dinlenmem gerekiyor diyerek evden uğurla.En fazla yarım saat misafir kabul edebiliyorum de.Baktin anlamıyorlar eşine onlar gitmiyorsa ben gidiyorum diyeceksin çekileceksin kenara misss 🫢🫢🫢

İlk cocugumun lohusalığında bahsettigin seyleri yasadim Allahim hatirlamak dahi istemiyorum pandeminin ortasinda sobali evde tek odada 12 kisi olurduk, koloni halinde bir de bebem alerjik miydi sana biri der acliktan agliyor öbürü der gazı var diğeri der serbet verelim zavallı annem de önlerine çay tatli derdinde gece olunca da bebekle ugrasiyor kv sadece süs gibi bebegimi tutuyor o ise yariyor gece bebek uyuyor az dinleneyim diye bakiyorum kv kisisi cay demleyip tv aciyor cay tıngırdatıyor sen uyu uyu diyor nasıl uyuyacaksam sabah oluyor her is anneme bakiyor annem odun doldurmaya iniyor annemin odun doldurdugunu gören kv kisisi bir kova alip cikarmaktan aciz oldugu gibi kovanin üzerinden atlayip da geciyor gececek yer bulamayinca annemi resmen kullaniyorlarki bu kadin epilepsi ve migren hastasi bir kadin nöbet gecirecek diye aklim cikmisti sağdan soldan geldiler bana cocugu alıyor kucagindan birakmiyor kv ile bir kavga edersin sen sag ben selamet.
Sınır koyun diye anlattım bunlari yoksa benim gibi lohusaliginiza dair tek iyi anınız olmaz millet ac karnini doyurmaya yer arar a kisisi b kisis farketmez hayatta 1 2 kere başa gelecek güzel günlere elalemin bogaz derdi icin gölge düsürmeyin.

Çay falan verme çayın sonu yok içen bir daha ister.ben iki ay önce doğum yaptım gelen konukomşuya kahve yaptım daha kısa sürdü ziyaretler.Eşimin akrabaları geldi 15 kişi onlara yemek yaptık kayınvalide uğraştı hep. Kendi arkadaş grubum geldi hepsi kendi yapıp bir şeyler getirdi sofraya koyduk yedik içtik.Allah anlayışlı insan nasip etsin.Her gelen bir şey hazırlama ben getircem dedi ne hizmet beklediler ne bir şey.Siz sonuçta daha iyi tanırsınız o insanları nasıl rahat edecekseniz öyle yapın.gerçekten bir yandan cocuk bir yandan sıcakta çekilmiyor ki ben misafir çok severim çok da alırım. Çocukla her şey zor

Geç gördüm konunuzu kusuruma bakmayın. Neye karar verdiniz bilmiyorum ama keşke alışveriş edin toplayın, yemek yapın demeseydiniz. Ne işi var 40 kişinin evinizde? Eşinizin dediği gibi düğün evi mi orası? Kırmak da gerekmiyor. Yemek ve misafir olmayacak deyin buna kırılan kendi kırılsın. Evi niye temizliyorsunuz? Gelip pis mi görecekler, göreceklerse görsünler. Siz iki ameliyat geçireceksiniz bir de bebek emzireceksiniz, derdiniz onlar mı? Ben çok sinir olurum böyle şeylere. Çok yakınınız 1. derece akraba dışında kimse gelmesin. Ne misafiri ne yemeği , misafiri kendi evlerinde ağırlasınlar.

Başta niyetleri tamamen herşeyin bende yapılmasıydı, ben karşı çıkıp çok istiyorsanız siz yapın deyince bi anda o sarmalar güveçler tavuklu pilavlar iptal oldu, ee trileçe yapar getiririz ee bi yufkayla börek yapar getiririze döndü. Ben tamam deseydim herşeyi alıp yapıp onları çağıracaktım onlarda yiyecekti işte
Valla ben evimde erkek bile istemedim. Kayınpederim gelecekti uzak şehirde 40 çıksın sonra dedim. Kayınvalide tek geldi yardımcı olmaya sağolsun oldu da. Sezeryan çok zor oturup kalkmasını uzanması. Birde memeler hak getire dışarda sürekli. Ne yemeği ikramı. Gelenlere kahve çay kısa hayırlı olsun kafi.

Back
X