Doğum öncesi ve sonrası

Gerçekten çok saçmaymış. Hadi herşeyi geçtim bu sıcakta gelince tam olarak nasıl bir fayda sağlayacaklar ?
Aslında amaç bana destekte değil tam olarak. Küçük görümce benim 2 yan binamda oturuyo, görümcemin kocası üvey kaynanayla üvey kardeşler. Aslında bakmaya geldiği kişi ben değilim, görümcenin çocuğa bakacak. Ama tabi ev dip dibe olduğu için günün çoğunluğunu bende geçirecek

:KK70:
A-aaaaa oğullarına şimdiden söz geçiremiyor hahahahaha
Kızlar farklı oluyor işte, annesinin lafını dinledi duruyor içeride, çık deyince çıkacak 😂
Benimki pek durmuyor abla, bazı zamanlar çıkışı arıyor gibi davranıyor. Doktor beni ameliyata almazsa benim kız kendi çıkış yolunu bulacak gibi 😂

Burada kaç konuda aynı şey yazılıyor, doğumdan sonra gerçekten memeler hep dışarıda mı oluyor. Ben gittiğim bebek ziyaretlerinde hiç öyle görmemiştim
Memeler disarida derken ilk basta uclari hassas oluyor sutyen falan takamiyorsunuz emzirme oldugu icinde uclari genelde hep dik sekilde 😀 havalarda sicak kazak giyecek haliniz yok

üvey kv görümce vb kişilerin eşleri de yetişkin olduğu için birkaç gün kendi karınlarını evlerinde doyurabilir eşleri olmasa da. bu becerileri yoksa ki olmalı, eşleri doğuma gitmeden dolaplarına yemeklerini hazırlayıp bıraksın. kadına tavuk pilav aldırmasınlar. yeni doğum yapmış kadının evine bu şekilde gidilmez.

Değil mi? Ne işleri var o evde? Ben farklı birşey yazmışım gibi olmuş bu mesajınızda 😅 Aynı fikirdeyiz.

Aslında amaç bana destekte değil tam olarak. Küçük görümce benim 2 yan binamda oturuyo, görümcemin kocası üvey kaynanayla üvey kardeşler. Aslında bakmaya geldiği kişi ben değilim, görümcenin çocuğa bakacak. Ama tabi ev dip dibe olduğu için günün çoğunluğunu bende geçirecek
Görümcenin çocuğuna bakacaksa, kalsın onlarla. Görümcenle de ne siz ne de eşiniz çok yakın ve samimi değildiniz zaten. Ne işleri var sizin evde.

Görümcenin çocuğuna bakacaksa, kalsın onlarla. Görümcenle de ne siz ne de eşiniz çok yakın ve samimi değildiniz zaten. Ne işleri var sizin evde.
Değiliz zaten şu çocuk muhabbetinde yanaştılar. Kızdığım şey burdan geçiyor, 9 aydır alakamız yoktu doğurucam bi anda sanki 7/24 beraber yatıp kalkmışız gibi davranmaya başladılar. Anne baba çalışacak üvey kaynanaya bırakacaklar çocuğu. Oda sıkılıp sıkılıp bana gelecek çocuğu alıp işte. Zaten o bende yatılı kalmayacak. 1 gece kalacak sonra görümceme geçecek, bende annemler kalacaak

Memeler disarida derken ilk basta uclari hassas oluyor sutyen falan takamiyorsunuz emzirme oldugu icinde uclari genelde hep dik sekilde 😀 havalarda sicak kazak giyecek haliniz yok
Memeler açıkta demek buysa benim 34 senedir açıkta. Evde sutyen takıyor musunuz ki normalde 😅

Değiliz zaten şu çocuk muhabbetinde yanaştılar. Kızdığım şey burdan geçiyor, 9 aydır alakamız yoktu doğurucam bi anda sanki 7/24 beraber yatıp kalkmışız gibi davranmaya başladılar. Anne baba çalışacak üvey kaynanaya bırakacaklar çocuğu. Oda sıkılıp sıkılıp bana gelecek çocuğu alıp işte. Zaten o bende yatılı kalmayacak. 1 gece kalacak sonra görümceme geçecek, bende annemler kalacaak
40 ın çıkmadan bir zahmet kimse gelmesin; görümcenin evinde toplanıp otursunlar.

Bu arada daha simdiden gogus ucu kremini kullanmaya baslayin gunde bir kac kere surun bana ilk dogumumda ki doktorum oyle onermisti iki dogumdada yara olmadi hic

Burada kaç konuda aynı şey yazılıyor, doğumdan sonra gerçekten memeler hep dışarıda mı oluyor. Ben gittiğim bebek ziyaretlerinde hiç öyle görmemiştim
Hiç kimse ziyarete gelenlerin yanında memeleri dışarda gezmiyodur ondan görmemişsin. Benim uçları acıyodu yara olmuştu. Krem sürüp açıkta bırakıyodum havalansın diye.

Krem sürmeyi son ana bırakanlar sorun yaşıyor olabilir. Doğuma üç ay kala kaliteli bir krem alıp kullandım ben, iki doğumumda da göğüs ucum yara olmadı.

Gümüş kapakkkk kizlar ilk doğumda kanadi göğüslerim ikinci doğuma iki hafta kala gümüş kapak kullandım hergun yarım saat Allah'ım nasıl rahatlık emzirmenin keyfini çıkarttım ne bir yara ne ağrı okadar güzel geçti süreç

Sağlıkla doğsun bebeğiniz. Siz söyleyeceğinizi herkese söylemişsiniz zaten. Şimdi köşeye çekilip kim sizi ne kadar adam yerine koyuyor onu izleme vakti. Hayırı 70 kere tekrarlatan akraba nedir bilirim insanın beynini kemirir. Siz sakin olun o hayır ne kadar etkili ona bakın öncelikle dinlemeyin ne diyolarsa. İkincisi de gelmesin kimse ya yenidoğmuş bebeğin yanına öyle sürü gibi gelinmez. 2 tane doğurdum ne hastane odası süsledim ne hediyelik aldım ne evde kimseyi ağırladım. Minimum 2 hafta sonra gördü akraba bebeklerimi. Hem tehlikeli hemde mahrem zamanlar bunlar.

Emin misiniz,kendiniz mi kuruyorsunuz. Yeni doğum yapmış kadının evine kimse gelmez kolay kolay.Ben gelinimiz doğum yağtığunda bile o çağırana kadar eşimi dahi götürmedim.Lohusa kadın yatıp kalkacak diye.Biraz siz abartıyorsunuz gibi geldi,kusura bakmayın.
İşte herkes sizin gibi değil.
Ben mesela doğum sancısı çekerken kaynımla kayınbabam beni izliyordu. Baya bildiğiniz hastane odamda kanepede oturmuş beni izliyorlar. Snr hemşire sinirlendi de beni başka odaya aldı, kimse gelmesin dedi.
Yani herkes düşünceli değil

Back
X