Doğum öncesi ve sonrası

Maalesef o kadar kalabalıklar ki , kardeşler kuzenler. Anlamadığım şekilde kuzenler dahi birbirini kardeş olarak görüyor 7/24 sıkı fıkı olma derdindeler. Hepsi tek seferde gelmeyecek, ama biri gidecek biri gelecek hangi biriyle uğraşılacaj
Sizin yok mu akraba eş dost yakınlarınız?

o zaman 1000000% haklisin!!! asla taviz verme. esin de arkanda zaten bosuna stres yapma son günlerini zehir etme kendine. Cat kapi geleni de gerekirse kapidan gönderirsiniz (evet bunu hak ediyor bazilari).
Sadece tek bir tanesi bana destek oluyor her şekilde, ama yazık günah herşeyi bi insanın üstüne yıkmakta. Yani o kadar tuhaflar ki, görümcemin çocuğu ameliyat olup geldiğinde, enişte kişilerinden biri görümceme açız biz bi yemek yapta yiyelim diyebilmişti. Bu insanları sırf evlerinde yemek yapmakla uğraşmasınlar diye kendimi yorup yemekle uğraşmak istemiyorum

Ben siz yapın deyince getirelim gibisinden konuştular. Onlara kalsa ben daha doğurmadan böreğimi sarmamı yapmam gerekiyor ki onlar gelip rahatça yesin. Olay aslında onların gelip yemesi de değil. Kendileri gündüz gelecekler, kocaları da akşam işten çıkıp yemeğe gelecekler ki kendi evlerinde yemek yapmak zorunda kalmayacaklar. Bunu bana ilk kez yapmıyorlar
Eşiniz evde kimseyi istemiyorum diyecek kesip atacak Allah aşkına danası babasi bebesi ile mi ugrasacaksiniz insanların.. bi anneniz o kadar yarı 40 olsun gelen gelir çayını içer gider.. Bu kadar net

Kızlar merhabalar, birkaç güne doğuruyorum artık malum.
Bizim sülalenin ilk, eş tarafının muhtemelen son torunu olacak. Aile bireyleri bayağı büyük sürpriz yapmazlarsa son çocuk bu yüzden.
İki tarafta çok büyük telaşlı, herkes bi sabırla bekliyor. Ama annelik içgüdüsü mü koruma düşüncesi mi bilmiyorum bu durum beni aşırı korkutuyor. Hamileliğimde kimseye müdahale ettirmedim, ne söyledilerse ben daha fazlasını söyledim kimsenin akıl vermesine asla fırsat vermedim. Konusu açıldıkça da çocuğun oyuncak olmadığını kimsenin yaklaşmasını öpmesini kucaklamasını istemediğimi söyledim. Refakatçim annem ve eşim olacak.
Geçtiğimiz hafta üvey kaynana arayıp kızım geleyim yemek yapalım dedi, yemeğin bize yapılacağını düşünerek ne yapalım dedim. Sarma börek tatlı vs gelene gidene dedi. Gelene gidene çay dışında birşey vermeyeceğimi söyledim. Sezaryen olacağım ve aynı anda fıtık ameliyatı da olacağım 2 operasyon geçirmiş olacağım kimsenin keyfiyle baş edemem 50 yaşındaki anneme de kalk hadi hizmet et diyecek bir insan değilim. Bunu güzellikle kendisine anlattım. Ses çıkarmadan sen bilirsin madem dedi geçti. Aynı konu görümcemle açıldı, dedi ki ayıp olur turunc. dedim kime ayıp olacak, onlara mı yoksa bana mı ? Operasyon geçirip yenidoğanla ben her gelen gideni doyurmak zorunda mıyım aş evi miyim diye çıkıştım. Az bişey yemek yapsak kimse eksilmez dedi. Bende açıkça, madem öyle hepiniz alışveriş yapıp gelin yapın yemeği hizmeti edin toplayın öyle gidin dedim. 30-40 kişi doyuracağım, hepsini karşılayacağım, yetmeyecek garip annem hizmet edecek hiç utanmıyorlarda bunu bana teklif ederken.
Eşime söylediğimde düğün evi mi burası ne yemeğinden bahsediyolar ya diye çıkıştı öyle bişey olmayacak dedi. Ama ben bu kocamın sülalesini öyle iyi biliyorum ki beni çıldırdıp bi şekilde istediğini bi şekilde yapacaklar. Normalde de onlara karşı çok sivri dilliyim, suratlarına karşı hiç çekinmeden çok rahat laf söyleyip laf sokarım. Eşime de peşin peşin söyledim, istemediğim bişeyle karşılaşırsam olacakları siz düşünün diye. Eşim hepisini tek tek uyardı, turuncun tersine gitmeyin kavga çıkartmayın diye. Ama hala beni arayıp yoklayıp, ben tatlı mı yapsam, ben börek mi açsam diyolar. Kendi evinize yapın afiyet olsun diyorum bu kez beni ezip annemi arıyolar annemde turunc ne derse o olacak deyip kestirip atıyo. Doğum öncesi resmen strese soktular beni. Şeytan diyor doğum öncesi hepsinin içinden geç küssünler olsun bitsin kafam rahat olsun. Eşimde hevesleniyolar kırma kalplerini diyor. 2 güne yatılı misafirlerim toplanmaya başlıyor, deli gibi temizliğe girdim kaç gündür. Arayıp diyolar ki şurayı temizledşn mi, kardeşim çok biliyosan gel temizle işte.
Annem sakin kal, anlık yaşa. Birşey derlerse yaparlarsa tepkini o zaman göster haklı olursun diyor. Eşimde aynı şekilde düşünüyor. Ne yapayım ben bunlara ? Baştan kavga mı edeyim yoksa bekleyip taze taze olayın üstüne mi hepsinin içinden geçeyim yani ?
Gelene gidene yemek, ikram ne sacmalik. Asla o islere girmeyin. Zorla yapacak halleri yok. Ay mutfagi kapatirim valla giremezler. Bi kere en yakinlar disinda zaten kim gelip gidecek?? Onlar da ikram aramayacak heralde. En fazla kuru pasta icecek falan ikram edersiniz. Gune mi geliyorlar pasta borek ne alaka.

Dogum oncesi ve dogumdan sonraki ilk birkac ay bende de bu mudahale korkusu vardi. Saka yollu en ufak bir soz bile bende buyuyordu. Koruma icgudusu mudur nedir bilemiyorum. Ama ben hep nettim, bir iki lafa hemen cevap verdim, sonra kesildi. Insanlar mudahale edemeyecegini anliyor. Kimsenin benim isteklerim disina cikmasina izin vermedim. Zamanla herkes nasil davranacagini da ogreniyor. Ama yalan yok, ilk aylar hep tetikteydim ve bebegimi asla kimseyle yalniz birakmadim. Sunu soyle yapalim diyenlere de kafama uymuyorsa karsi ciktim hep.

Konu sahibine sen yeme demeyecekler, o da ikram sırasında tabağını doldurur çayını içer.
Mesele yemek yemek degil
Yeni dogmus cocuk, dikisler
Bir de cocuk aglayacak edecek uykusu bir var bir yok surekli emzirmek gerekiyor anca oda mi degistirip duracak kadin rahat etmesi gereken yerde?
Ziyarete de hemen gelinmez zaten cocugun bagisikligi ne ki daha
20 gun 40 gun sonra gelinir onda da bi cay bi kurabiye ortaya yeterli
Gelen de yarim saat oturur gider
Boyle olmali
saatlerce oturmak mi? 😳 yok artik. Herseyi gectim, bi kere eve o kadar insanin girip cikmasi cocuk icin iyi degil, hastalik kapar falan Allah korusun. En azindan 40i cikana kadar misafir kabul edilmemeli. Ondan sonra gelecek olanlara tabii ki ikramliklar sunulabilir (cayin yaninda), ama kimse kimseyi saatlerce cekmek zorunda degil. Akli basinda düsünceli insanlar zaten gelip yarim saat oturup kalkmasini bilir. Görgü bilmeyen insanlar ancak saatlerce oturur. Bu tür insanlari da hic kabul etmezdim ben olsam.
E tabi gelenler oturacak laflayacaklar sofra serilecek ustune cay demlenecek falan filan

Kızlar merhabalar, birkaç güne doğuruyorum artık malum.
Bizim sülalenin ilk, eş tarafının muhtemelen son torunu olacak. Aile bireyleri bayağı büyük sürpriz yapmazlarsa son çocuk bu yüzden.
İki tarafta çok büyük telaşlı, herkes bi sabırla bekliyor. Ama annelik içgüdüsü mü koruma düşüncesi mi bilmiyorum bu durum beni aşırı korkutuyor. Hamileliğimde kimseye müdahale ettirmedim, ne söyledilerse ben daha fazlasını söyledim kimsenin akıl vermesine asla fırsat vermedim. Konusu açıldıkça da çocuğun oyuncak olmadığını kimsenin yaklaşmasını öpmesini kucaklamasını istemediğimi söyledim. Refakatçim annem ve eşim olacak.
Geçtiğimiz hafta üvey kaynana arayıp kızım geleyim yemek yapalım dedi, yemeğin bize yapılacağını düşünerek ne yapalım dedim. Sarma börek tatlı vs gelene gidene dedi. Gelene gidene çay dışında birşey vermeyeceğimi söyledim. Sezaryen olacağım ve aynı anda fıtık ameliyatı da olacağım 2 operasyon geçirmiş olacağım kimsenin keyfiyle baş edemem 50 yaşındaki anneme de kalk hadi hizmet et diyecek bir insan değilim. Bunu güzellikle kendisine anlattım. Ses çıkarmadan sen bilirsin madem dedi geçti. Aynı konu görümcemle açıldı, dedi ki ayıp olur turunc. dedim kime ayıp olacak, onlara mı yoksa bana mı ? Operasyon geçirip yenidoğanla ben her gelen gideni doyurmak zorunda mıyım aş evi miyim diye çıkıştım. Az bişey yemek yapsak kimse eksilmez dedi. Bende açıkça, madem öyle hepiniz alışveriş yapıp gelin yapın yemeği hizmeti edin toplayın öyle gidin dedim. 30-40 kişi doyuracağım, hepsini karşılayacağım, yetmeyecek garip annem hizmet edecek hiç utanmıyorlarda bunu bana teklif ederken.
Eşime söylediğimde düğün evi mi burası ne yemeğinden bahsediyolar ya diye çıkıştı öyle bişey olmayacak dedi. Ama ben bu kocamın sülalesini öyle iyi biliyorum ki beni çıldırdıp bi şekilde istediğini bi şekilde yapacaklar. Normalde de onlara karşı çok sivri dilliyim, suratlarına karşı hiç çekinmeden çok rahat laf söyleyip laf sokarım. Eşime de peşin peşin söyledim, istemediğim bişeyle karşılaşırsam olacakları siz düşünün diye. Eşim hepisini tek tek uyardı, turuncun tersine gitmeyin kavga çıkartmayın diye. Ama hala beni arayıp yoklayıp, ben tatlı mı yapsam, ben börek mi açsam diyolar. Kendi evinize yapın afiyet olsun diyorum bu kez beni ezip annemi arıyolar annemde turunc ne derse o olacak deyip kestirip atıyo. Doğum öncesi resmen strese soktular beni. Şeytan diyor doğum öncesi hepsinin içinden geç küssünler olsun bitsin kafam rahat olsun. Eşimde hevesleniyolar kırma kalplerini diyor. 2 güne yatılı misafirlerim toplanmaya başlıyor, deli gibi temizliğe girdim kaç gündür. Arayıp diyolar ki şurayı temizledşn mi, kardeşim çok biliyosan gel temizle işte.
Annem sakin kal, anlık yaşa. Birşey derlerse yaparlarsa tepkini o zaman göster haklı olursun diyor. Eşimde aynı şekilde düşünüyor. Ne yapayım ben bunlara ? Baştan kavga mı edeyim yoksa bekleyip taze taze olayın üstüne mi hepsinin içinden geçeyim yani ?

yatılı misafir kim? niye doğum öncesi yatılı geliyor?
30/40 kişi bebeği görmek için mi gelecekler?
kusuru bakmayın ama çok saçma buldum cidden düğün evi gibi..
yenidoğan evine o kadar insan kabul edilmemeli bence.
Turunc chemist Turunc chemist yatılı misafir kim? Yakın zamanda gününden önce doğum sinyaliyle hastaneye gitmişken, neden şu anda temizlik yapıyorsun ? Bırak isterse evi pislik götürsün. Uzanıp dinlensene biraz.

Mesele yemek yemek degil
Yeni dogmus cocuk, dikisler
Bir de cocuk aglayacak edecek uykusu bir var bir yok surekli emzirmek gerekiyor anca oda mi degistirip duracak kadin rahat etmesi gereken yerde?
Ziyarete de hemen gelinmez zaten cocugun bagisikligi ne ki daha
20 gun 40 gun sonra gelinir onda da bi cay bi kurabiye ortaya yeterli
Gelen de yarim saat oturur gider
Boyle olmali
E tabi gelenler oturacak laflayacaklar sofra serilecek ustune cay demlenecek falan filan
Kv ve görümce artı misafirler de çocuklu insanlardır, dünyada ilk doğumu konu sahibi yapmayacak. Hoşgörülü olmayan çıkarsa zaten çatır çatır konuşan bir insan, kendini savunabilecektir.

Telefonlari acma bence. Taze lohusa olarak söylüyorum lohusalik psikolojik olarak zor. Suan tam anlamiyla prenses gibi bakiliyorum , suyumu bile 20. Gun oldu neredeyse annem esim esimin annesi getiriyor ve ben hala aglama krizleri geçiriyorum durup durup ilginc bir donem. Ekstra olarak sezaryen zaten zor bir ameliyat , kimseyi istemediginizi soyleyin ben soyledim suan herkes saygi duyuyor buna. İyileştiğinizde gorursunuz kimi istiyosaniz

Aynen öyle, bana denilmiyor ameliyatlı halinle uğraşma halledelim diye. Gelen giden aç mı dönsün diye soruluyor. Milletin kocasını ben doyurmak zorunda mıyım? Kalabalık bir aile biri bitse biri gelecek, ki buna aşırı derecede karşıyım eve gelmelerini bile istemiyorum bu sıcakta o kadar adamın lohusa evinde ne işi var asla çözebilmiş değilim. Ama madem gelecekler yemek yemeye de gelmesinler yani utanmazlarsa. Ama sülalenin kadınları, eşler de gelsin yemek yiyelim gidelim kafasındalar. O kadar insanın yemeğiyle bulaşığıyla kim uğraşacak kim ağırlayacak bunlar düşünülmüyor. Turunc yapar nasılsa, o yapmazsa anası kıyamaz o yapar
Valla benim annem de 40 gun kaldi yanimda
Ben kvye hemen herkesi istemiyorum dedim diye gelmek isteyenlere gelin istemiyor kimseyi yemis🥴
Ona ragmen gelenlere de annem fir dondu evde resmen cay kahve buzluga attigimiz ikramliklar
Lohusa halimle kalkip serbetli tatli yapmistim ne salakmisim
Kvnin ablasi gelecekmis yemek yapmak lazimmis bende dedim tamam yapilsin o zaman
E ama bende yapilirsa ayip olur senin evde yapilmasi gerek demisti
Torun torbalar toplandi evde cocuklar pilava yogurt katiyorlar sonra bunu yemicez sade pilav diyorlar kavga ediyorlar cikolatali tatlinin sosunu heryere bulastiriyorlar herkes relax sakin oturuyor cocuk agliyor yatak odasinda pufun uzerinde emzirmeye gidiyorum falan ne rezillikti ya
Annem de cok yoruldu hem reflusu olan bebekle ilgilen gece uyuma gunduz hizmet et
Valla delirip kadini dinlensin diye 1 hafta evine gondermistim kadin nefes aldi
Kocama da izin al 1 hafta benle bakacaksin dedim esime de ayar oluyordum anasinin agzina burunmustu o gunden sonra ben eski ben degilim agzimi acmazdim olay cikmasin diye
Artik biri birsey dese de olay koparsam icime atmasam diye tetikteyim
Kusura bakmasinlar huyuma gitselerdi o zaman

Turunc chemist Turunc chemist yatılı misafir kim? Yakın zamanda gününden önce doğum sinyaliyle hastaneye gitmişken, neden şu anda temizlik yapıyorsun ? Bırak isterse evi pislik götürsün. Uzanıp dinlensene biraz.
Yatılı misafirlerim yabancı değil, 2 gün sonra üvey kaynanam geliyor. O bende 1-2 akşam kalıp görümceme geçecek. Sonrasında annem ve kardeşlerim gelecek onlardan yana asla sıkıntım yok her işimi görürler. Ufak tefek gelip gidenler olacak ama onlara açıkça yer olmadığı söyledim başka yerlerde kalacaklar.
Evim zaten 2+1 bir odayı iptal edip çocuk odasına döndürdük . Bu gelenlerden ziyade ortalıkta o kadar çocuk var ki, hepsinin en az 2-3 çocuğu var. Hepsi eşime bağımlı haldeler daha hamileyken bile kıskanıyorlar eşimi. Kaynımın kızı, eşimi arayıp kızımız olduğunu öğrenince çok ağlamıştı kızın olacak beni sevmeyeceksin artık diye. Misafiri de geçtim evin içinde 5-10 tane 5-8 yaş aralığı çocukla cebelleşmekte istemiyorum çünkü anaları dur çocuğum yapma demiyolar. Her gelişlerinde bişeyim ellerinde kalıyor

Bence hiç kalp kırmayın durduk yere huzursuzluk çıkaran siz olmayın. Olur yapın getirin ben yapamıyorum Halim yok deyin, yapsınlar getirsinler. Atın buzluğa. Gelen misafirlere de verin cayinizi. Buzluktan da çıkarır kendi karnınızı doyurursunuz zor zamanlarda 😂 soran olursa da ay aniden geldiler, çocuk durmadı çıkaramadık yapamadık falan bahane uydurursunuz. Onlar da bidaha inat etmek yerine degmeyecek zaten diye kendilerini yormazlar 😅

Kv ve görümce artı misafirler de çocuklu insanlardır, dünyada ilk doğumu konu sahibi yapmayacak. Hoşgörülü olmayan çıkarsa zaten çatır çatır konuşan bir insan, kendini savunabilecektir.
Her cocuk doguran ayni hassasiyette olmuyor
Kv 30 sene 40 sene once dogurmus muhtemelen kv kp kayinlari ile bir evde oturan biridir cocuklar da arada kaynadi buyudu gitti
Gorumce de zaten annesinin yemek askindan mutevellit eve gelen gideni dolduran anasinin konforunu dusunmeyen bir tiptir onlara normal geliyordur boyle seyler
Zaten lohusa gerginligi yasayan bir insana neden istemedigi birsey zorla diretilir ki
Bizde yedirmeyi icirmeyi cok severiz ama ben dogumdan sonra gordum enayiligimizi kendimizi milleti doyurmak icin yiprattigimizi
Gerek yok cidden luzumsuz
Nasil hasta ziyaretine gidildiginde az oturulur bazen bi kahve bile icilmez, dogum da boyle birsey
Cocuk dogdu diye evde kuzu cevrilmeyecek sonucta
Ben en yakin arkadasima gitmemistim 3 ay
Sadece belli saatlerde ariyordum bugun yemek yapmayin kapidan yemek birakicaz falan diyordum
Kizin yaninda zaten annesi kardesi vardi
Dinlenmek en muazzam sey oyle zamanlarda

Bence hiç kalp kırmayın durduk yere huzursuzluk çıkaran siz olmayın. Olur yapın getirin ben yapamıyorum Halim yok deyin, yapsınlar getirsinler. Atın buzluğa. Gelen misafirlere de verin cayinizi. Buzluktan da çıkarır kendi karnınızı doyurursunuz zor zamanlarda 😂 soran olursa da ay aniden geldiler, çocuk durmadı çıkaramadık yapamadık falan bahane uydurursunuz. Onlar da bidaha inat etmek yerine degmeyecek zaten diye kendilerini yormazlar 😅
Ben zaten herkese açıkça misafir dahi istemediğimi söylüyorum. Eşime de söyledim, herkese söyle gelsinler hastanede görsünler evde kimseyi ağırlamak istemiyorum dedim. Eşim bunu aileye söylüyo, aile diyor ki olur mu öyle şey gelir destek oluruz. Destekten kasıtları da 7/24 uyuyan çocuğu kucağına alıp hadi sen kalk yemeğini yap diyecekler. Ne ben ne eşim asla lafımızı esirgeyen insanlar değiliz ama onlarda bizle zıtlaşmayı çok seviyolar. Ben o kadar eminim ki beni sinirlendirecek bişey yapacaklarından, o kadar iyi tanıyorum onları. Yani bunca endişem sinirim boşuna değil, fırtına öncesi sessizlik bu. 1-2 gündür sesleri çıkmıyor. Kim bilir kafalarında ne tilki dönüyor. O kadar müdahele ettirmememize rağmen karışmak için o kadar çabalıyolar ki. Ve gerçekten kayda değer şeyler mantıklı şeyler değil. Görümcem geçen akşam bizdeydi yemekte, yahu sofra kuruyorum kadın kalk yardım et, bi bardak koy zor birşey değil. Öylece seyretti kurup kaldırıp bulaşık yıkamamı. Turunc çay var mı turunc kola var mı çocuk istiyor. Doğum 2 yada 5 olacak, neymiş 5inde olsunmuş, neden diyorum ee ben 2sinde mesaiye kalcam gülüm 5 daha iyi diyor. Tüm sülaleye göre iş yapıcaz kendilerini ne kadar kıymetli sanıyolar ya

Kuzenler falan bence çok uzak da, eğer bu kadar kişinin gelmesine engel olamıyorsanız işleri istediğiniz gibi ayarlayın ki bence asla kimse gelmemeli.

Neyse ille gelirler diyorsanız o yemek yapmayı teklif edenlere söyleyin kendi evlerinde yapıp getirsinler, madem misafirler onların misafiri hizmetlerini de görsünler. Annemle ben sadece bebeğe bakıcaz deyin ki zaten anneniz hem size hem bebeğe bakacağından misafirle falan ilgilenemez. Görümceye üvey kaynanaya falan söyleyin kendi evlerinde yapıp getirip kime ne istiyorlarsa ikram edip ortalıgı toplayıp gitsinler.

Yaşadığınız dönem gerçekten sıkıntılı şu hormonlar yüzünden bu kadar öfkeli olduğunuzun ve her şeyi en çok da kendiniz için zorlaştırdıgınızın farkında olun. Lütfen biraz keyifli taraflarının tadını çıkarmaya çalışın.

Yatılı misafirlerim yabancı değil, 2 gün sonra üvey kaynanam geliyor. O bende 1-2 akşam kalıp görümceme geçecek. Sonrasında annem ve kardeşlerim gelecek onlardan yana asla sıkıntım yok her işimi görürler. Ufak tefek gelip gidenler olacak ama onlara açıkça yer olmadığı söyledim başka yerlerde kalacaklar.
Evim zaten 2+1 bir odayı iptal edip çocuk odasına döndürdük . Bu gelenlerden ziyade ortalıkta o kadar çocuk var ki, hepsinin en az 2-3 çocuğu var. Hepsi eşime bağımlı haldeler daha hamileyken bile kıskanıyorlar eşimi. Kaynımın kızı, eşimi arayıp kızımız olduğunu öğrenince çok ağlamıştı kızın olacak beni sevmeyeceksin artık diye. Misafiri de geçtim evin içinde 5-10 tane 5-8 yaş aralığı çocukla cebelleşmekte istemiyorum çünkü anaları dur çocuğum yapma demiyolar. Her gelişlerinde bişeyim ellerinde kalıyor
Doğumdan sonra "biz iyiyiz, herşey yolunda vb" diye haber verseydiniz keşke.

Kuzenler falan bence çok uzak da, eğer bu kadar kişinin gelmesine engel olamıyorsanız işleri istediğiniz gibi ayarlayın ki bence asla kimse gelmemeli.

Neyse ille gelirler diyorsanız o yemek yapmayı teklif edenlere söyleyin kendi evlerinde yapıp getirsinler, madem misafirler onların misafiri hizmetlerini de görsünler. Annemle ben sadece bebeğe bakıcaz deyin ki zaten anneniz hem size hem bebeğe bakacağından misafirle falan ilgilenemez. Görümceye üvey kaynanaya falan söyleyin kendi evlerinde yapıp getirip kime ne istiyorlarsa ikram edip ortalıgı toplayıp gitsinler.

Yaşadığınız dönem gerçekten sıkıntılı şu hormonlar yüzünden bu kadar öfkeli olduğunuzun ve her şeyi en çok da kendiniz için zorlaştırdıgınızın farkında olun. Lütfen biraz keyifli taraflarının tadını çıkarmaya çalışın.
Zaten son ana kadar çok keyifliydim. Çünkü 9 ay boyunca kimsenin sesi çıkmamıştı. Doğum bi yaklaştı sanki hepsiyle günü beraber geçirmişim gibi kafadan bi sesler yükselmeye başladı. Her halta müdahele başladı.

Back
X