Doğum parası, (analık parası) ?

merhaba bu analık yada doğum parası devlet memurları ve öğretmenler içinde geçerli böyle bir şey duymadımda geçerliyse ne yapmak lazım
şimdiden teşekkürler

canım memurlar aylıklarını almaya devam ettiklerinden böyle bir durum söz konusu degil(onlar bir nevi ücretli izinde sayılır), cocuk dogduktan sonrada cocuk başına para alıyorlar zaten(çocuk parası adı altında)...yeni torba yasasındada 2 çocuk sınırı kalktı..

Ayrıca 2011 yılından sonra süt parası 80 tl ye yükseldi...

Kızlar merhaba ben bısey merak edıyorum.yazdıklarınızın hepsını anladım da mesela dr.calısabılır raporu verdı 32.haftadan sonra ıllakı 37.haftaya kadar calısmak zorundamıyız yoksa calısabılır raporu aldık ama 33.haftada ısten ayrılmamız gerektı ne olacak o zaman ne olur yardımcı olun kafam corba gıbı oldu

Doğum parası ile ilgili yazdığınız bilgileri için teşekkürler.peki 32,haftada izine ayrılınmasa ve çalışmaya devam edilse,çalışan süre doğum sonrası izne ekleniyor bunu biliyorum da çalışılan süre ödenecek ücret süresine ekleniyor mu? bunu merak ediyorum.yani 32.hafta rapor alıp iş yerinde ayrıldığımızda 112 gün üzerinde doğum ücretimizi alıyoruz;eğer çalışabilir raporu alır isek doğumdan sonraki izin süresinin artması dışında ne gibi bir avantajımız olur,maddı açıdan.bilginiz varsa paylaşmanızı rica ederim.

iyi günler.

Doğum parası ile ilgili yazdığınız bilgileri için teşekkürler.peki 32,haftada izine ayrılınmasa ve çalışmaya devam edilse,çalışan süre doğum sonrası izne ekleniyor bunu biliyorum da çalışılan süre ödenecek ücret süresine ekleniyor mu? bunu merak ediyorum.yani 32.hafta rapor alıp iş yerinde ayrıldığımızda 112 gün üzerinde doğum ücretimizi alıyoruz;eğer çalışabilir raporu alır isek doğumdan sonraki izin süresinin artması dışında ne gibi bir avantajımız olur,maddı açıdan.bilginiz varsa paylaşmanızı rica ederim.

iyi günler.

slm gene ben canim ben muhasebeciyim bir cok arkadasimin islemlerini ben yaptim bu konuda simdi soyle sen raporunu actiriyosun o raporda istirahat tarihleri yaziyor bunu isyerine vereceksin muhasebeci ya da insan kaynaklari onlarda raporu sgk ekranindan calisamazlik girisinden yukleyecekler genelde ay sonlari veya baslarinda herhangi bir ptt den kimlikle cekiyorsun parayi buna ek olarak 75 tl de sut parasi oluyo onuda ekliyolar aldigin paraya umarim yardimci olmusumdur

merhaba..doğumdan ne kadar sonra alınabiliyor?bilgisi olan arkadaş var mı acaba?

merhaba..doğumdan ne kadar sonra alınabiliyor?bilgisi olan arkadaş var mı acaba?

Benim araştırmalarıma göre, eğer doğumdan 8 hafta önce ayrılmışsan, doğumdan 8 hafta sonra başvurman gerekiyor. Daha geç ayrılmışsan, çalıştığın süreyi doğumdan sonraki süreye ekleyebiliyorsun.Örneğin, doğumdan 5 hafta önce ayrılmışsan aradaki 3 haftalık süreyi doğumdan sonraki süreye ekleyebiliyorsun. Bu durumda doğumdan 11 hafta sonra başvurman gerekecek.

Son düzenleme:
Back
X