doğum parası ile ilgili çok acil arkadaşlar :S

modelli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2012
52
0
26
Kocaeli
arkadaşlar özel bi yerde sözleşmeli öğretmelik yapıyorum ve haziranın sonunda sigortam bitecek doğumum agustosta doğum parası alabilmem için ne yapmam gerek ???

ben de dershane öğretmeniyim, 32. haftada çalışabilir ya da çalışamaz diye raporunu alacaksın. ki madem zaten tatile denk gelecek çalışamaz raporu alman en mantıklısı. doğum yapacağın tarihten 1 yıl öncesinden itibaren 120 gününün olması yeterli. doğumdan 56 gün sonra sen ya da eşin sgk'ye gidip kolayca halleder. sağlıkla gelsin bebeğin.

Son düzenleme:
ben de dershane öğretmeniyim, 32. haftada çalışabilir ya da çalışamaz diye raporunu alacaksın. ki madem zaten tatile denk gelecek çalışamaz raporu alman en mantıklısı. doğum yapacağın tarihten 1 yıl öncesinden itibaren 120 gününün olması yeterli. doğumdan 56 gün sonra sen ya da eşin sgk'ye gidip kolayca halleder. sağlıkla gelsin bebeğin.

Çok tesekkür ederim canım benim çok ii geldi cevabın valla çok merak ediyodum 32.haftada çalışmadığım sigortam o tarihte olmayacağı için yararlanamıcam diye ama demek öyle değilmiş peki o sırada işsizlik maaşı alıyo olsam farketmez dimi alabilirim yani o zaman

bende aynı durumdaydım sözleşmem 31 ağustosta bitti 09.ekimde doğum yaptım ama dediği gibi 1 yıl içinde 120 günse sorun yok aama hem çalışamaz raporlarını hem doğum sonrası raporlarını bulunduğun il-ilçenin sgk doğum servisine vermeyi unutma.hayırlı doğumlar canım.

bende 1yıllık memurum bende yararlanabiliyorum değil mi birde sorması ayıp ne kadar veriyorlar?

alacağın para maaşına göre değişiyor. günlüğün ne kadara geliyorsa onun üçte ikisini alıyorsun.
işsizlik maaşına dair bir bilgim yok.

Son düzenleme:
3 maaşının 3te 2sini alıyorsun genelde işte net 1500 tl alan biri ortalama 5500 tl gibi bir rakam alıyor(gunluk uzerından hesaplanıyor rporlu oldugun gun kadarı).o sırada işssizlik alman fark etmez bende sozleşme yenilemediğimden işssizlikte aldım.

Back
X