Hamileydim.Yaşadığım şehre ailemi davet ettim.Geldiler.Çok mutlu oldum gezdik ettik.Dönüşte annem kardeşime demiş ki “güya tatile gittik herşeyi baban ödedi,Bize güvenerek dışardan yediler”demiş.Babamda bunun gibi birşey demiş.Asla böyle bir şey olmadı.Bi kez ödedi diye kızdım hatta.Onlarda“saçmalama sen evladımızsın"dediler.Giderkende tüm ödeme fişlerini masamızın üstünde unutarak gittiler-yersen-.Neyse Doğumdan sonra evlerine gittim.Anneme buzluk için birşeyler yapmak istiyorum ama Babamın kulağına gitmesin gider malzeme alır.Senle markete gidelim,ben alayım ama beraber yapalım demiştim.(evleri markete uzak anca arabayla gidilir)Bende atandığım yerde kimsem yok hem hamilelikte hemde sonraki süreçte tektim.Belki kolaylık olur diye düşündüm.Yine kardeşime demiş ki“bilerek baban ödesin diye uğraştı.Madem çok istiyorsun al malzeme yapalım.Sürekli dile getirdi durdu en son baban aldı"Halbuki kendisi babamın yanında söyledi,alışveriş yaparken ödeme kısmında babamı uzaklaştırmaya calıştım ama onu tanıdıkları için kasiyer ondan aldı,Ve sırf o ödedi diye ben çok yiyemem deyip yaptıklarımızdan çok azını götürdüm.Gerçekten çok kırgınım.Daha bir çok şey duydum.Aramız iyiyken benden habersiz dedikodumu yapıyorlarmış.
Zaten bu zamana kadar kocamı da sevip saygı duymadılar.Onu hep ezdiler.Ben yine değişirler diye bekledim ama kendi evlatlarına bile bunu yapıyorlarsa…
Arkadaşlarımın annesi fazla fazla yapar gönderirken ben beleşçi durumuna düşürüldüm.Gerek hamilelik gerekse doğum sonrası dönemde hiç beklemediğim insanlar bile sen bebekle zorlanırsın diyip yemek göndermişlerdi.
Sizce aileme nasıl davranmalıyım?