Ailem arkamdan konuşuyor

Hamileydim.Yaşadığım şehre ailemi davet ettim.Geldiler.Çok mutlu oldum gezdik ettik.Dönüşte annem kardeşime demiş ki “güya tatile gittik herşeyi baban ödedi,Bize güvenerek dışardan yediler”demiş.Babamda bunun gibi birşey demiş.Asla böyle bir şey olmadı.Bi kez ödedi diye kızdım hatta.Onlarda“saçmalama sen evladımızsın"dediler.Giderkende tüm ödeme fişlerini masamızın üstünde unutarak gittiler-yersen-.Neyse Doğumdan sonra evlerine gittim.Anneme buzluk için birşeyler yapmak istiyorum ama Babamın kulağına gitmesin gider malzeme alır.Senle markete gidelim,ben alayım ama beraber yapalım demiştim.(evleri markete uzak anca arabayla gidilir)Bende atandığım yerde kimsem yok hem hamilelikte hemde sonraki süreçte tektim.Belki kolaylık olur diye düşündüm.Yine kardeşime demiş ki“bilerek baban ödesin diye uğraştı.Madem çok istiyorsun al malzeme yapalım.Sürekli dile getirdi durdu en son baban aldı"Halbuki kendisi babamın yanında söyledi,alışveriş yaparken ödeme kısmında babamı uzaklaştırmaya calıştım ama onu tanıdıkları için kasiyer ondan aldı,Ve sırf o ödedi diye ben çok yiyemem deyip yaptıklarımızdan çok azını götürdüm.Gerçekten çok kırgınım.Daha bir çok şey duydum.Aramız iyiyken benden habersiz dedikodumu yapıyorlarmış.
Zaten bu zamana kadar kocamı da sevip saygı duymadılar.Onu hep ezdiler.Ben yine değişirler diye bekledim ama kendi evlatlarına bile bunu yapıyorlarsa…
Arkadaşlarımın annesi fazla fazla yapar gönderirken ben beleşçi durumuna düşürüldüm.Gerek hamilelik gerekse doğum sonrası dönemde hiç beklemediğim insanlar bile sen bebekle zorlanırsın diyip yemek göndermişlerdi.
Sizce aileme nasıl davranmalıyım?
Annen , baban , kardeşin evdeyken. Gideceksin fişiyle birlikte ne yediysen parasını bırakıp gideceksin ben öyle yapardm

Yine de almışsınız az da olsa. O beraber yaptıklarınızdan. Ben olsam almazdım. Sizinki de garip. Babanız ödedi madem. Para çekim verin annenize. Orada odeyemedim şimdi veriyorum diye. İlk okuyunca evdet anne babanız normal değil. Ama sizde de bir veleşçilik var gibi duruyor.
Ben de aynı şekilde düşündüm,duyduğum an burda konu açıp ne yapacwğım diye düşünmek yerine hemen parayı yollardım,üstelik memur maaşlı biri kocasının eline de bakmıyor.Benim annem de kışlık hazırlık yapar ve yarısını bana getirir,asla para muhabbeti olmaz ama emekli insanlar neden onlara yük olayım gittiğimde bi yere para bırakırım sonra arar söylerim al diye çünkü versem almaz ama ben rahat edemem.

Öncelikle çok üzücü bir durum ve tam olarak bir tavsiyem yok çünkü genelde bu tarz karakterde olan insanların özürlüleri kabahatlerinden beter oluyor. Siz ne kadar iyi niyetle yumuşak bir şekilde kendi kırgınlığınızdan bahsetseniz de suçlandıkları için üste çıkabilirler bunu göz önünde bulundurun.
Malesef yapacak bir şey yok.Burası böyle bir yer, dünya :(. Her insan farklı şeylerle sınanabiliyor. Yalnız değilsiniz, azımsanmayacak sayıda insanlarin ailesibböyle sanirim.
Ben kızımı doğurduğumdan belki 2-3 hafta sonra daha çocuğumu emziriyorum düşünün, babam bugünün parasıyla asagi yukari 100 TL'lik meyve alıp gelmiş ve annem bana baban ₺100 vermiş diye söylemişti yani o parayı benden istedi düşünebiliyor musunuz. Bazı aileler öyle. Siz Kafaya takmayın, sağlıkla çocuğunuza kavuşursunuz inşallah Eşiniz ile mutluluk içinde yaşayın, ailenizden de çok bir beklenti içinde olmayın.

Konu çok uzun olmasın okumak istemezsiniz diye aşırı detay vermedim.O yüzden yanlış anlaşıldım sanırım.Marketten bi su alınca bile fiş veriyorlar ya.Böyle ufak tefek fişler bile vardı.Dışarıda yemek olarak sadece bir kez yediğimiz yemeği ödedi.Onda da kızdım ve altta kalmamak adına pahalı bir tatlıcıya götürdüm(normalde bunu söylemezdim ama söylemeyince suçlu ilan ediyorsunuz) para lafı yapan birisi olsam onları çağırmam.Şu zamana kadar aileme tonca şey yaptım ama bunları söylemek çok saçma geliyor.Ailem sonuçta…Ama onlar benim için öyle düşünmüyormuş
Önceki konularınızda eşinizin para yönetimini bilmemesi sebebiyle kuaföre dahi gitmediğinizi yazmışsınız. Açıkçası bu kadar kıt kanaat yaşarken ailenizden beklentiniz olduğunu ve bu konuda rahat davrandığınızı düşündüm. Ailem yurt dışında demişsiniz ülkeye dönüş mü yaptılar

Back
X