doğum sancısı

7 8 cm acılmadan sonra 2 3 saniyede bir kasıklara giren tarifi imkansız olan bir agrı,sancı adına her ne dersen. 20 gün önce suni sancı ilebirlikte yaklaşık 45 dk cektiğim iyi bildiğim agrı çeşidi :) Allah yardımcınız olsun.

bizde bebek düşünüyoruz.çok korkuyorum normal doğumdan.Allah yardımıcısı olsun doğum yapacakların

doğum sancısı o an insana inanılmaz geliyor haklısınız, "Allahım bu kadar insan nasıl doğdu" diye düşünmeye başlıyorsunuz. ama doğumdan sonra tek bir saniyesini bile hatırlamıyorsunuz, ama sezeryandan sonra size doğum anını hatırlatacak bir dikiş ve her hastalandığınızda kendisini hatırlatan bir sızınız olacak belki de ömür boyu...normal doğum yaptım iyiki de yapmışım çok şükür..sonuçta adı üstünde NORMAL doğum, normal olan bu, o ağrıyı çekmeniz sancılar hepsi normal...

doğum sancısı o an insana inanılmaz geliyor haklısınız, "Allahım bu kadar insan nasıl doğdu" diye düşünmeye başlıyorsunuz. ama doğumdan sonra tek bir saniyesini bile hatırlamıyorsunuz, ama sezeryandan sonra size doğum anını hatırlatacak bir dikiş ve her hastalandığınızda kendisini hatırlatan bir sızınız olacak belki de ömür boyu...normal doğum yaptım iyiki de yapmışım çok şükür..sonuçta adı üstünde NORMAL doğum, normal olan bu, o ağrıyı çekmeniz sancılar hepsi normal...

Canm o kadar guzel anlatmissnki.cok haklisin.yuzyil gecsede normal dogum diyorm bende.son gunleri hamileligimin doktorum normal diyo.insallahta oyle olur.herkeze saglikli,kolay dogumlar dilerim....

benim önceden geldi suyum.doğumum 11 sa.sürdü.7 saat sancı çektim.regl ağrısının çok üstünde aynı zamanda bel ağrısının çok üstünde bir ağrı olmuştu.yani hem belin ağrıyor hemde kasıkların.

Benim sancım sonradan gelmişti. Önce suyum gelmişti. hep dua etmiştim önce suyum gelsin diye, öyle de oldu.

Öğlen doktora gitmiştim kontrole, doktor daha belirti yok demişti. Akşamına annemlere gittik. Bir güzel kurufasülye yedim:) Az kestirim dedim. Yarım saat oldu olmadı baktım su geliyor,kendi kendime altıma yapıyorum dedim. Wc ye gittim. Baktım bayağı durmaksızın su geliyor. Su gelince hiç sancın falan olmuyor. 2 saat sonra yavaştan sancım gelmişti. Sancıda regl ağrısının şiddetlisi.

Birde doğumda önemli olan ıkınma. eğer düzgün ve kuvvetli ıkınırsan o kadar çabuk doğurursun. Ben ıkınmayı beceremeyen biri olarak, zorlandım. Hatta doktorum güzel ıkın bebek nefes alamayacak demişti. Hatta kızımın kafasını görmüştüm. Saçlı maçlı orda duruyor vücudu içerde kalmıştı:) Doktorumda epidural olmasa sen normal doğum yapamazdın demişti, bende herhalde demiştim:)
Hatta ıkınamadığımdan ebe kollarıyla karnıma bastırmıştı. O an kusmaya başlamıştım. Bence en başta ıkınmayı güzel öğrenin, yoksa doğumda kusman çok tehlikeliymiş. Akciğere gidebilirmiş kusarken. O yüzden sancı başlayınca doktorlar ne su ne yiyecek yedirmiyorlar.

Son düzenleme:
Benim sancım sonradan gelmişti. Önce suyum gelmişti. hep dua etmiştim önce suyum gelsin diye, öyle de oldu.

Öğlen doktora gitmiştim kontrole, doktor daha belirti yok demişti. Akşamına annemlere gittik. Bir güzel kurufasülye yedim:) Az kestirim dedim. Yarım saat oldu olmadı baktım su geliyor,kendi kendime altıma yapıyorum dedim. Wc ye gittim. Baktım bayağı durmaksızın su geliyor. Su gelince hiç sancın falan olmuyor. 2 saat sonra yavaştan sancım gelmişti. Sancıda regl ağrısının şiddetlisi.

Birde doğumda önemli olan ıkınma. eğer düzgün ve kuvvetli ıkınırsan o kadar çabuk doğurursun. Ben ıkınmayı beceremeyen biri olarak, zorlandım. Hatta doktorum güzel ıkın bebek nefes alamayacak demişti. Hatta kızımın kafasını görmüştüm. Saçlı maçlı orda duruyor vücudu içerde kalmıştı:) Doktorumda epidural olmasa sen normal doğum yapamazdın demişti, bende herhalde demiştim:)
Hatta ıkınamadığımdan ebe kollarıyla karnıma bastırmıştı. O an kusmaya başlamıştım. Bence en başta ıkınmayı güzel öğrenin, yoksa doğumda kusman çok tehlikeliymiş. Akciğere gidebilirmiş kusarken. O yüzden sancı başlayınca doktorlar ne su ne yiyecek yedirmiyorlar.

Canm kesinlikle dogru soyluyorsn.dogum aninda eger dogru ikinmayi bilirsen cok kolay bence.malesef bende dogru ikanamadigm icn 5,6kez denedk.hep ust tarafima yuzume ikindim.oysa alta ikinmak lazm.normal dogum yapacak arkadaslar nefes egzersizleri yapin bol bol simdiden.nefesin tukeniyor yetmiyor

yıl=2009=) oğlumda dr 6.ayın 6sında demişti ama 6.ayın 8inde doğdu yani 40+2:49::emir_bebek::nazar:

yıl=2010=)kızımda dr 7.ayın 7si demişti 13ünde çıktı geldi:49::emir_bebek::nazar: 41+0 diyelim,epey bekletti hınzır,:29:

o 40 hafta dolunca büyük heycan ve merak başlıyo felaket derecede,çünkü ha geldi ha gelcek ne zaman sancı gelicek suyummu gelicek acaba vs.
:18:

oğlumda önce nişan geldi ardından suyum geldi,,hatta hastaneye gidince eve geri yollamıştı g.z doktor:47:neymiş bukadarcık suyla doğum başlamış demek değildir,yatak yorgan sırılsıklam olucak gelen suyla dedi aptalmı ne ya ,eşimle baya kavga etmişlerdi hastane çıkışına kadar:22:neyseya başka hastaneye gittik ogün hemen yatırdılar ,demekki önemli olmasa orasıda gönderirlerdi geri,,
ama kızımda sancım geldi önce evde yakalandım hemde tek başıma :52:annemi aramıştım hemen geldi taksiyle hastaneye gitmiştik eşim işyerindeydi acaba haberi alınca ne yaptı bak hiç sormak aklıma gelmedi bu gece sorayım bakalımmerak ettim:31::1:

tüm gebelere hayırlı doğumlar diliyorum rabbimden

buda bizamanlar bi topiğe yazmış olduğum yazıyı buldum :))

benim oğluşuma 6.ayın 6sı dendi 2009da tabi,ama 8inde geldi ve hiç ağrım sancımda olmadıı,7sinde suyum geldi gittim yattım hastaneye 8inde doğuma aldılar suni sancı verdiler 8saat sancıdan sonra 5dk'da doğurdum bıdığımı,,,
kızımdada 7.ayın 7si dedi dr. 7.ayın 13ünde doğdu 2010da tabi :) ondada 1hafta gecikmeli geldi ve evde yakalandım sancıya olmadık bi zamanda hemde eşim falanda yoktuu,suyum gelmemişti ama bunda hastanede yırtarak suyumu getirtdi ebe,2saat sancıdan sonra 10dk'da bırtlattım bebişimi:)) eh birinde çabuk doğdu ikincisi geç çıktı bende anlamadım bide ilki zor doğar derler yalaaaaannn
:113:

ben belimden asagi butun kemiklerimde hissettim
ama suni sanci ile dogum yaptim ben
cok zordu yaa
öyle aci görmedim
esim bile unutamiyor halimi

Aynen mahvoldum bende ağrıdan. Suni sancı felaket birşey.Damağım bile çatlamıştı. Allah suni sancı çekenlerin yardımcısı olsun.

f

dogumum kolay oldu sancım da fazla olmadı ilk hamileligimdi ama çok kolay geçti şimdi yine hamileyim ikinci inş oda öle sancısız olur:)

Back
X