Doğum sonrası 50 hafta 50 kilo :)

life is good

Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2015
521
435
23
34
Evet günlüğüm ben geldim kocaman cüssemle minik bebeğimi kucağıma aldımda geldim :) simdiyse zayıflama zamanı..
Önümde koskoca 50 hafta var ve benim hedefim haftada 1 kilo vererek toplamda 50 kilo vermek !! Evet yanlış duymadın tam 50 kilo !!
Hikayemi anlatmak isterdim ama çooookkk uzun ama şunu soyleyeyim her zman boyle tombis degildim bende bir zamanlar çıtı pıtı bir genç kızdım şimdiyse devasa bi anneyim (tabiki bu değişicek :)) kilo alma seruvenimde bana kilo katan insulin direncim hipotroidim pcos ve minik meleğim var .. şimdiyse minik meleğim büyüyecek ben ise küçüleceğim :) ve bebegim yurumeye basladiginda ona yetisip oyun oynayabilecegim önumde duran o buyuk engel olan kilolarim bu surede kaybolup gidicek ve ben guzel anne olarak hayatima devam edecegim :)
Eveeettt kilom ve verme sürecim su sekilde
Doguma kac kiloyla gittim bilmiyorum ama son haftalar deli gibi sistim .tahmin ediyorum ki 130 kilo civarindaydim. Eve geldigimde 123 kiloydum. Bebisle keseyu katarsak sanirim evet 130lara cikmistim....

15 haziran 2016 --- 123
15 ağustos 2016 ---115
15 eylül 2016 ---111.8

Giden = 11.2

Son düzenleme:
Haftada 1 kiloyu rahatlikla verebiliyorum bunu farkettim. Emzirmeninde etkisi büyüktür eminim. Ama herseyi yiyorum yani aklınıza gelebilecek her seyi.. ama az az yiyorum. Canim cokmu cekiyor kendime işkence etmiyorum atıyorum ağzıma bi lokma hooopp bitti ve o d

Bugunume gelecek olursak
Kahvaltim 1 dilik kepek ekmegi 1 kk peynir ve cay

Ara 2 tatli kasigi puding

Oglen 1adet patates kizartmasi ( tefalin 1 kilo 1 kasik yagla pisen fritozunde pismis) yumurtali omlet yaptim patatesi

Ara 1 dilim kek

Aksam annem missss diyet pogaca yapmis. 2 adet poğaça ve cay

Normalde bu kadar cok kacamak ayni gunde yer almiyor yarin sıkı yonetim var :)
Su olayina gelince yaklaşık 3 lt

Bugunume gelecek olursak
Kahvaltim 1 dilik kepek ekmegi 1 kk peynir ve cay

Ara 2 tatli kasigi puding

Oglen 1adet patates kizartmasi ( tefalin 1 kilo 1 kasik yagla pisen fritozunde pismis) yumurtali omlet yaptim patatesi

Ara 1 dilim kek

Aksam annem missss diyet pogaca yapmis. 2 adet poğaça ve cay

Normalde bu kadar cok kacamak ayni gunde yer almiyor yarin sıkı yonetim var :)
Su olayina gelince yaklaşık 3 lt
Canım bu uzun yolunda başarılar diliyorum aslında emziren bir anne olarak menü çok değil sabah kahvaltıya eklemeler yapabilirsiniz öğle ve akşam yemeklerine çorba sebze ve et ürünleri ekleyebilirsin kilona göre ve emzirdiğin içinde kalori ihtiyacını çok düşürme bu yolculuğunda bende sana eşlik edebilirim benimde yolum uzun :KK200:

Canım bu uzun yolunda başarılar diliyorum aslında emziren bir anne olarak menü çok değil sabah kahvaltıya eklemeler yapabilirsiniz öğle ve akşam yemeklerine çorba sebze ve et ürünleri ekleyebilirsin kilona göre ve emzirdiğin içinde kalori ihtiyacını çok düşürme bu yolculuğunda bende sana eşlik edebilirim benimde yolum uzun :KK200:
Bana eslik etmenden mutluluk duyarim canim. Evet yolumuz uzun ama bunu sonuna kadar goturmek niyetindeyim :) sen neler yapıyorsun diyet vs kac kilosun kilo verdinmi nekadar süre de verdin ?? Kafamda deli sorular :):)
Evet canim sebze meyve et eklemem gerekiyor.. malesef et yiyen seven birisi degilim ama sebze cok tuketiyorum bakalim zorlanmadan yavas yavas kalici kilo verme derdindeyim :) hafta hafta gidicek insallahh :)

benim hikayemde çok uzun ergenlik dönemi sonrası kilo almaya başladım Hiç çıtı pıtı olmadım şu an 39 yaşındayım bu zamana kadar çok defa güzel kilolar verdim ama hep geri aldım bu sefer kalıcı kilo vermek istiyorum benimde 2.5 yaşında bir kızım var dört yıllık evliyim gezip tozmaktan anca evlendim :KK45: diyetime gelince senin gibi herşeyden yiyorum kalori diyeti yapıyorum bu bir kaç gündür intermittend fasting beslenme şeklini deniyorum yani belli bir saat dilimi arasında besleniyorum sabah 11 akşam 6 arası ama emziren annelere uygun değil memülerimide yazarım inşallah bu beslenmede sadece akşam altıdan sonra bir ara öğün daha yapardım onu kestim

Topiğin ve bebişin hayırlı olsun :KK200::KK200::KK200: Bir günlük menüne baktım canım ama çok yetersiz besleniyorsun. Her zaman böyleyse sıkıntı yaşayabilirsin sonra. Süt için kahvaltıda dereotu, aralarda 1-2 hurma öneririm ve tabiki bol su. Et ve bol sebze, meyve tüketmek gerek. Gaz problemi var mı bilmiyorum ama beslenmeni ona göre şekillendirmelisin. Bu dönemde yumurtayı ihmal etme. Ayrıca B12 çok önemli. Ayrıca balık tüketmekte fayda var. Ama süte koku yapabiliyor. Omega3 kullanabilirsin. Maydanoz, turşu, yeşil çaydan uzak dur. Öyle bir bakıp kaçayım dedim ama dünyaları yazdımo_Oo_O

benim hikayemde çok uzun ergenlik dönemi sonrası kilo almaya başladım Hiç çıtı pıtı olmadım şu an 39 yaşındayım bu zamana kadar çok defa güzel kilolar verdim ama hep geri aldım bu sefer kalıcı kilo vermek istiyorum benimde 2.5 yaşında bir kızım var dört yıllık evliyim gezip tozmaktan anca evlendim :KK45: diyetime gelince senin gibi herşeyden yiyorum kalori diyeti yapıyorum bu bir kaç gündür intermittend fasting beslenme şeklini deniyorum yani belli bir saat dilimi arasında besleniyorum sabah 11 akşam 6 arası ama emziren annelere uygun değil memülerimide yazarım inşallah bu beslenmede sadece akşam altıdan sonra bir ara öğün daha yapardım onu kestim
Allah bagislasin canim. Onu bende denemeyi düşündüm açıkçası ama emzirme isi var o bitince denemek isterim valla. Bende 25 yasindayim 6 yillik evliyim anca geldi minik mucizem :) en iyisini yapmışsın gec evlenmekle ne gezme var yoksa ne bisey :)

Topiğin ve bebişin hayırlı olsun :KK200::KK200::KK200: Bir günlük menüne baktım canım ama çok yetersiz besleniyorsun. Her zaman böyleyse sıkıntı yaşayabilirsin sonra. Süt için kahvaltıda dereotu, aralarda 1-2 hurma öneririm ve tabiki bol su. Et ve bol sebze, meyve tüketmek gerek. Gaz problemi var mı bilmiyorum ama beslenmeni ona göre şekillendirmelisin. Bu dönemde yumurtayı ihmal etme. Ayrıca B12 çok önemli. Ayrıca balık tüketmekte fayda var. Ama süte koku yapabiliyor. Omega3 kullanabilirsin. Maydanoz, turşu, yeşil çaydan uzak dur. Öyle bir bakıp kaçayım dedim ama dünyaları yazdımo_Oo_O
Iyiki ugradin canım :) evet bu menum cok yetersizdi bugun toparladim allaha sukur :) asiri derecede gazli bir bebisim var. Sutumde yersiz biraz mama destegi aliyorum buda cok gaz yapıyor. Neler yesemde sutum artmadi ve gun gectikce yetmemeye basliyor 70 80 ml gecmiyr sutum benim bebiste 100 110la anca doyuyor 3 saatte bazen 2 saatte bir emiyor hep 40 50lik destek aliyorum farkta gittikce aciliyor :) en azindan anne sütü de alio diye avutuyorum kendimi bende. Sut yetmemesi ne zormus. Tavsiyelerin icin tesekkurler guzel bi toparlanma surecine giricem insallah.

Bu gunume gelirsek
Bebisle tepismekten agzima bi lokma kek atabildim acligimi bastitsin diye. Sonra firsat bulunca kahvaltimi yapabildim
Kahvaltim
1bardak cay buyk kupta 2 küp sekerli
1domates
1salatalik
1kk tuzsuz peynir
1dilik kepek ekmegi
5zeytin

Ara
1bardak nescafe

Ogle
Yarim tabak domatesli bulgur pilavi
1kase yogurt

Ara
1 dilim karpuz

Aksam
1kase mercimek corbasi
1kalem but izgara
Yarim kase yoğurt
1dilim kepekli ekmek

Aksam cok aciktim yarim pogaca tepistirdim agzima :)

Iyiki ugradin canım :) evet bu menum cok yetersizdi bugun toparladim allaha sukur :) asiri derecede gazli bir bebisim var. Sutumde yersiz biraz mama destegi aliyorum buda cok gaz yapıyor. Neler yesemde sutum artmadi ve gun gectikce yetmemeye basliyor 70 80 ml gecmiyr sutum benim bebiste 100 110la anca doyuyor 3 saatte bazen 2 saatte bir emiyor hep 40 50lik destek aliyorum farkta gittikce aciliyor :) en azindan anne sütü de alio diye avutuyorum kendimi bende. Sut yetmemesi ne zormus. Tavsiyelerin icin tesekkurler guzel bi toparlanma surecine giricem insallah.
Süt icin vitamalt kullandin mi canim? Benimkini o arttırmıştı. Sonra, hurma,dereotu,rezene cayi tuketmistim bol bol ah bi de tahin. Mesela cay, kahve, turşu, maydanoz vucudundan su attirir ve sutunu azaltir. Pişmiş olsa dahi domates, bulgur, mercimek, fasulye, karpuz, çiğ soğan portakal çok gaz yapar bebeğine. Ayrica, uykusuzluk da hem sutunu azaltir, hem kilo vermeni zorlaştırır. Bebis emdikce sütün artar. Ben ilk alti ay sadece et ve hamurla beslenmistim resmen.ne yesem gaz yapiyordu. Yogurt, ayran bile gaz yapiyordu. Ek gidaya baslayinca biraz biraz yemeye başladım birşeyler. Allah kolaylik versin canım ne kadar zor olduğunu o kadar iyi biliyorum ki. :dua: bazen agzima lokma atamazdim:110::anne::anne:

Süt icin vitamalt kullandin mi canim? Benimkini o arttırmıştı. Sonra, hurma,dereotu,rezene cayi tuketmistim bol bol ah bi de tahin. Mesela cay, kahve, turşu, maydanoz vucudundan su attirir ve sutunu azaltir. Pişmiş olsa dahi domates, bulgur, mercimek, fasulye, karpuz, çiğ soğan portakal çok gaz yapar bebeğine. Ayrica, uykusuzluk da hem sutunu azaltir, hem kilo vermeni zorlaştırır. Bebis emdikce sütün artar. Ben ilk alti ay sadece et ve hamurla beslenmistim resmen.ne yesem gaz yapiyordu. Yogurt, ayran bile gaz yapiyordu. Ek gidaya baslayinca biraz biraz yemeye başladım birşeyler. Allah kolaylik versin canım ne kadar zor olduğunu o kadar iyi biliyorum ki. :dua: bazen agzima lokma atamazdim:110::anne::anne:
Vitamalt denemedim bi tek o kalmis :):)
Gaz sorununu bi nebze olsun kimyonla giderdik gun gectikte azalıyo sancisi. Ama gazi felaket cok sadece cikarirken sancilanmio artik ama tabi arada bi tutuyo ozaman da o kabus gibi gunler geri donuyo.. bulgur sogan falan cok sut yapio derler. Dr um sut yapsin diye bulgur onermisti en çok ta. Yedim yedim yedim ama bi degismedi ne yapcagimi sasirdim. Birde malti deneyim bakaim.

Evet günlüğüm ben geldim kocaman cüssemle minik bebeğimi kucağıma aldımda geldim :) simdiyse zayıflama zamanı..
Önümde koskoca 50 hafta var ve benim hedefim haftada 1 kilo vererek toplamda 50 kilo vermek !! Evet yanlış duymadın tam 50 kilo !!
Hikayemi anlatmak isterdim ama çooookkk uzun ama şunu soyleyeyim her zman boyle tombis degildim bende bir zamanlar çıtı pıtı bir genç kızdım şimdiyse devasa bi anneyim (tabiki bu değişicek :)) kilo alma seruvenimde bana kilo katan insulin direncim hipotroidim pcos ve minik meleğim var .. şimdiyse minik meleğim büyüyecek ben ise küçüleceğim :) ve bebegim yurumeye basladiginda ona yetisip oyun oynayabilecegim önumde duran o buyuk engel olan kilolarim bu surede kaybolup gidicek ve ben guzel anne olarak hayatima devam edecegim :)
Eveeettt kilom ve verme sürecim su sekilde
Doguma kac kiloyla gittim bilmiyorum ama son haftalar deli gibi sistim .tahmin ediyorum ki 130 kilo civarindaydim. Eve geldigimde 123 kiloydum. Bebisle keseyu katarsak sanirim evet 130lara cikmistim....
15 haziran 2016 --- 123
15 ağustos 2016 ---115
Simdiyse 115ten geriye sayacagim. 2 ayda 8 kilo verdim cok sukur ama gunluksuz olmuyor burdan devam edecegim..emzirme donemimide goz onunde bulundurarak herseyden yiyip (tabiki az az ) kilolarimdan kurtulucam.. hadi bakalim insallah basaricam ..

Umarım sağlıkla hedefine ulaşırsın.
Emzirme döneminde yediklerine dikkat eden arkadaşlarım bütün fazla kilolarını verdiler.

Süt miktarı yediklerinle değil içtiklerinle alakalı demişti doktorum.
Benim doktorum günde 3lt sıvı al demişti. Bir ara sıvı mikatırını artırdım, süt azaldı tekrar 3 lt inince sütüm arttı.
Belki denemek isteyebilirsin.
2 lt su
0,5 lt meyve suyu (evde sıkılmış portakal suyu içtim ben )
0,5 lt süt

Bu gunume gelirsek
Bebisle tepismekten agzima bi lokma kek atabildim acligimi bastitsin diye. Sonra firsat bulunca kahvaltimi yapabildim
Kahvaltim
1bardak cay buyk kupta 2 küp sekerli
1domates
1salatalik
1kk tuzsuz peynir
1dilik kepek ekmegi
5zeytin

Ara
1bardak nescafe

Ogle
Yarim tabak domatesli bulgur pilavi
1kase yogurt

Ara
1 dilim karpuz

Aksam
1kase mercimek corbasi
1kalem but izgara
Yarim kase yoğurt
1dilim kepekli ekmek

Aksam cok aciktim yarim pogaca tepistirdim agzima :)
Canım menün gayet güzel olmuş dün yoğundum yazamadım dünkü menüm
kahvaltı 50gr ekmek 45 gr peynir çeşitlerinden 1.5 haşlama yumurta çay bir çay kaşığı reçel
Öğlen bir dilim kek
Arada 1.5 şeftali bir kahve
Akşam üç kabak dolma kıyması çoktu pirinç çok azdı 150 gr yoğurt

Maşallah Allah kolayık versin. Insulun direnci pko var dedin ya gluopchage glifor gibi şeker ilaçları kullanıyor musun yardımcı ya kilo vermeye o yüzden sordum

Back
X