• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası basur ne olur yardım :(

1302hayat

Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2013
46
0
16
35
İzmir
Sezeryanla doğum yaptım 23 gün önce hep ishaldim hiç ıkınıp zorlanmadım ama basur çıktı 1 haftadır kabızım nasıl geçer bu işkence oluyo lavoboya gitmek ağlara ağlaya nasıl geçer bu lütfen yardım :((((

Sezeryanla doğum yaptım 23 gün önce hep ishaldim hiç ıkınıp zorlanmadım ama basur çıktı 1 haftadır kabızım nasıl geçer bu işkence oluyo lavoboya gitmek ağlara ağlaya nasıl geçer bu lütfen yardım :((((

Öncelikle gözünüz aydın güle güle büyüt bebeğini. Basur icin ilk yapman gereken dışkını yumuşatmak. Beslenmene dikkat et bol sıvı tuket. Eczaneden duphalac adlı ilacı al ve yemeklerden önce birer kasik kullan. Duruma göre azaltabilirsin de. Bu ilacın sana ve bebegine bir zararı olmaz ve kabizligina giderir. Basurun icin de rahatlatıcı kremler verecektir eczane. Ağrısına sıcak su banyoları çok iyi geliyor. Dayanabileceğin kadar sıcak olmalı. 15-20 dk süreyle gunde 3 kez otur faydasını görürsün. Geİcmis olsun

Öncelikle gözünüz aydın güle güle büyüt bebeğini. Basur icin ilk yapman gereken dışkını yumuşatmak. Beslenmene dikkat et bol sıvı tuket. Eczaneden duphalac adlı ilacı al ve yemeklerden önce birer kasik kullan. Duruma göre azaltabilirsin de. Bu ilacın sana ve bebegine bir zararı olmaz ve kabizligina giderir. Basurun icin de rahatlatıcı kremler verecektir eczane. Ağrısına sıcak su banyoları çok iyi geliyor. Dayanabileceğin kadar sıcak olmalı. 15-20 dk süreyle gunde 3 kez otur faydasını görürsün. Geİcmis olsun

Sütüm olsun diye zaten hergün hep sıcak suyla banyo yapıyorum soğan lokum koydum fayda etmedi kabızım için doktor m-t diye bi ilaç verdi bi işe yaramadı bide onu deniyim Allah razı OLSUNNN çok Saol canımmm bide grip oldum zaten bebişimin sarılığı geçmedi üffff :((((

Sütüm olsun diye zaten hergün hep sıcak suyla banyo yapıyorum soğan lokum koydum fayda etmedi kabızım için doktor m-t diye bi ilaç verdi bi işe yaramadı bide onu deniyim Allah razı OLSUNNN çok Saol canımmm bide grip oldum zaten bebişimin sarılığı geçmedi üffff :((((

İlk bir ay zor geçiyor evet Allah yardımcın olsun. Daha yeni yasadik ayni sikintilari. Sarılığı kontrol altında olduğu sürece endişelenme. Tek yapman gereken iyi beslemek. Bunun icin de önce sen iyi olmalısın.

inciri sütün içinde beklet iyice yumuşasın.

sütle birlikte yersen kabızlığa fayda eder.çok geçmiş olsun....

İlk bir ay zor geçiyor evet Allah yardımcın olsun. Daha yeni yasadik ayni sikintilari. Sarılığı kontrol altında olduğu sürece endişelenme. Tek yapman gereken iyi beslemek. Bunun icin de önce sen iyi olmalısın.

Gözlerini vücudunu sapsarı görünce üzülüyorum haftada bir gidiyoz ama hep azda olsa yükselmiş oluyo emziriyorumda hep ilk uyanamıyodu şükür o geçti 1.5 2 saat sonra kendî uyanıyo emiyo sizede geçmiş olsun Allah herkese yardım etsin çok zor :(

Nasil oldunuz düzelme var mı?

Aynı sorun bendede var 2 hafta önce doğum yaptım. Ben sabah ac karnına kayısı kompostosu içiyorum kayısılarını bolca yiyorum daha iyiyim.

merhaba

hemen hemen her dogumda olur.

Mutlaka zeytinyağı kullanın. Sabah kahvaltı da ve akşam yemeğinde toplam yarım çay bardağı tüketecek kadar kullanın. Sonrasında geçecektir.

Canım sarılık için ben bebeğime günde 2 çay kaşığı su verdim sabah akşam şeklinde geçti. Bende 3 ay önce doğum yaptım basurum oldu hala geçmedi kendini sıkmaktan ve sıkıntıdan da olur. Ayrıca bebeğini emziriyor musun bol bol emzir ve çok su tüket bişiciği kalmaz telaşlanma..

Canım bende çok acılar çektim ama yavaş yavaş kurtuluyorum çok şükür.. Bebeğini fazla insan içine sokma sende girme sakin sakin bol bol dinlen hepsi geçicek..

Sütün olması inin en en önemli etken dinlenmek uyumak ve mutlu olmak ben bunu bilir bunu söylerim. Ayretten günde 2-3 defa humana çayı bol bol 2-3 litre su incir, süt, yoğurt, haşlanmış yumurta, helva, bulgur pilavı, semiz otu çiğ yada yemeği ve HUZUR... Ben bunları yaptım geldi ve hiç ümidim yoktu artık gelmez demiştim doğumdan 1 ay sonra sütüm geldi.. Meme uçları yarıklar içindeydi emzirmekten vazgeçmedim. Asla vazgeçme mutlaka gelir.. Eğer memenden 1 damla da olsa süt gelmişse sabır edersen ve uğraşırsan mutlaka devamıda gelir.. Allah her annenin yavrusunu anne sütüyle beslemeyi nasip etsin. Veremeyen annelerde üzülmesin şimdiki mamalar anne sütüne çok yakın. Allah ın dediği olur her şeyde bir hayır vardır. Rabbim hepinizin çocuğuna sağlık sıhhat bereketli rızıklar huzur ve mutlu bir aile yaşamı nasip etsin.. AMİN..

Bende de ayni sorun var 3.5 ay oldu dogum yapali.cok oturdugum zaman perisan oluyorum bebek kucuk oldugu icin disari da cikamiyorum ama incirin faydasi oluyor gercekten.yuruyus yapabiliyorsaniz bol bol yuruyun iyi geliyor

canım ben de aynı durum oldu normal doğum yaptım. doğum esnasında ıkınmaktan basurum inanılmaz çıktı hatta doğumdan sonra hemşire kontrole gelince kendini topladıktan sonra doktora görün basurun çok çııkmış dedi. çok üzülmüştüm acıdan tuvalete gitmeye korkuyordum. doğumdan bi kaç gün sonra basur bölgesine zeytinyağı sürmeye başladım tabiki yediklerime de dikkat ettim. şimdi çok şükür hiç bi şey yok. inşallah seninki de geçer...

Back
X