Doğum sonrası çok kilo vermek!!!

Uzunnn

Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2016
85
37
8
36
Kızlar 18 gün önce doğum yaptım. Hamileligime 47 kilo ile başladım hamilelik boyunca toplam 17 kilo aldım ve 64 kilo ile doğuma girdim. Sorunum şu ki doğum yaptıktan 10 gün sonra 51 kiloya düştüm ve daha da kilo vercek gibi görünüyorum. Hamilelikte çok iştahlıydım o kadar olmasada hala güzel besleniyorum. Ama bu kadar kilo vermek ne kadar iyi sütüm kesilir mi? Bebeğimi yeteri kadar bekleyebilir miyim? Kafamda dolu bir sürü endişe var! Ne yapmam lazım?

Merhaba
Öncelikle güle güle büyütün bebişinizi.
Ben de hamileliğimi 12 kilo alarak tamamladım. Sezeryan yöntemi ile bebişimi dünyaya getirdim. Doğumdan yaklaşık 20 gün sonra tüm hamilelik kilolarımı vermiştim. Kızım yaklaşık 4 aylık iken de doğum kilomdan 22 kilo daha azdım. Bu süreçte beslenme düzenimi değiştirmedim. Süt yapsın diye bir sürü ek gıda yemedim. Kızım 6 aylık şu anda hala sadece anne sütü ile besleniyor ve gelişimi gayet güzel
Süt oluşumunun kilo ile ilgisi olduğunu düşünmediğimden bu kadar kilo kaybından dolayı hiç endişe duymadım. Tamamen metabolizma meselesi bence. Yine de doğum sonrası değişen hormonal düzen için sağlık ocağında kan testi yaptırmakta fayda var bence. Lütfen kilo ile sütü eşleştirip endişe yapmayın.
Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…