Doğum sonrası depresyon mu?

galisra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2008
169
6
96
Kocaeli
Sezeryanla doğum yapalı 4 ay oldu..Fakat ruh halimde çöküntüler var..Sürekli huzursuz endişeli sıkıntılıyım..Durduk yere içim daralıyor..Kabıma sığamıyorum.Bİr de ellerimde uyuşma,kalbimde ara ara çarpıntı ve yüzümde bazen yanma oluyor..Acaba değişen hormonların etkisi mi yoksa başka nedenleri var mıdır bilemiyorum benim gibi olan var mı aranızda..Lütfen beni aydınlatın..Ne yapmam gerekir..Zamanla geçermi düzelir mi bu hormonlar..mafoldumben

Doktora bir gitseydiniz..
Belki psikoloğa yönlendirirdi..:delphin:
Bebeğiniz hayırlı,ömürlü evlat olsun inşallah..:nazar:

canım bu konuyu sen hamilelik bölümüne açsaydın, daha iyi olurdu.
orda hem tecrübeli-deneyimli kişiler ve senin gibi doğum sonrası bu tarz gerginlikler yaşayanlar da çok sık yazıyolar.

doğumdan sonraherkes böyle şeyler yaşadığını
söylülüyor
biraz sabır etmen gerek galiba.
bol bol dua et canım inş.
çabucak geçer

canım doğum sonrası genelde baı şeyler oluyor ruhsal açıdan kimisininki hafif bir şekilde geçiyor kimiside seninki gibi oluyor benimki hafif geçmişti istersen bir uzmandan yardım al canım yoksa toparlanman biraz zor olur bak bide bu senin bu durun bebeğinle iletişimini etkiler
bide şöyle düşünmeye çalış içine sıkıntı girdiğinde benim bebeğim var vede bana ihtiyacı var ben ne kadar iyi olursam onunla da o kadar güzel ilgilenebilirim biliyorsun bebekle anne arasında özel bir bağ var sen bebeğini emzirirken direk o duyguları ona veriyorsun canım bol bol dua et vede bir uzmandan yardım al eşinle bol bol sohbet et bebeğini annene kaynanana bırak azcık dışarı çık 5 dakika bile olsa değişiklik olsun canım

Doğumdan sonra evet ruh halinde daralmalar oluyor ama sizinki biraz daha farklı sanırım..

Başka bir sorununuz da var da onunla mı birlleşiyor lohusalık yoksa?

Aslında eskiden beri zaman zaman içim sıkılırdı ama bu seferki daha farklı sanki yani daha yoğun bilemiyorum inşallah geçer..

neden icin sIkIlyo neyi kafaya takiyosun keske bunlari paylassaydin bizimle daha kolay olurdu cozum uretmek ...
dogumdan sonra bendede donem donem olmustu
ben normal dogum yaptim bebislerim ikizdi onlarin bakimi bir anda iki bebegin hayataimiza dahil olmasi, vucudumun degismesi, kalan gobegim, uykusuzuk, duzensizlik, kalan on kilo, kendini cirkin hissetme, cinsellikten soguma ve esin ister istemez tavir almasi ... ilk zamanlar insani bunalima sokuyo ... yaninda bide destek birinin olmamasida bunalimi korukluyor
sana tavsiyem bebeginin yuzune bak onu koynuna al kokusunu hisset bunaldigin anlarda .. onun icin herseye deger diye dusun ve kilolarin catlaklarin varsa problem etme sen daha yeni annesin insan sezeryandan sonra ancak 6 ayda normal yasamina donuyor ve bi 6 aydada kilolarindan kurtuluyor yani kendine zaman tani ... hedefler belirle seni uzen seylerin uzerine git .. aklima gelen seyler bunlar .. allah bebeginize saglikli hayirli bir omur versin ...

dün annemle telefonda konuştuk.
babamın tansiyonunu ölçtürmek için evin yakınlarındaki özel bir hastaneye gitmişler.
bir anne kız gelmiş yanlarına geçmiş olsun muhabbetinden sonra kızın annesi anlatmaya başlamış anneme..
kızım yeni doğum yaptı ama tuhaf davranmaya başladı.
ona göre hepimiz düşmanız.bebeği ağlıyor kızım kalk emzir diyorum yüzüne bakmıyor bebeğin üstelik bizi dövmeye kalkıyor demiş.
şok oldum annemin anlattıklarına.
bir bilgim olmadığı içinde bişiy diyemedim.
doğumdan sonra böyle şeyler yaşamıyormu kızlar?
korkuyorum açıkcası???

Öncelikle bebişiniz sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmesini dilerim. Allah analı babalı büyütsün.
Sizin anlattıklarınız doğum sonrası depresyondan biraz farklı gibi. Bence bir doktora görünün.

Back
X