Doğum sonrası eşimden soğudum :(

Bazilarida harbiden yangına körükle gidiyor arkadaşlar yapmayın ya.eger kaynana kayınbaba yada erkek kardeş olsa tamam.ama eğer minik bir cadı değilse kız kardeşten ne zarar gelirki.ha devamlı bende istemem ama bu çok büyük bir dert değil. Neden o kaldıkça sen daha çok kötü olursun diyorsunuzki.benim tavsiyem aranız da büyük bir sorun yoksa bunu kafaniza takmayın.bence yararı olur zararı olmaz.elini yıkama hassasiyeti göstermiyorsa uyarın.bence görünmeden önemlisi bunalmış olabilirsiniz.kendinize zaman ayırın saçınızda ufak değişimler yapın biraz kendinize zaman ayırın herşey düzelir. Allah dert vermesin

Ayy Allah kolaylık versin. Çok zor bi durum. Daha bebeğe anneliğe alışamadan eve bir ayrı üye daha. Ben de hiç rahat edemezdim. Görümcem bekar arada bi gelip kalıyor 2-3 hafta. O bile beni geriyor. Evde kendin olsan yemeğini temizliğini geciktirirsin yada istediğin gibi yatar kalkarsın . Evde misafir olunca , düzen kuramıyorsun. Bir sene bi de:oha: ay ben abimin evi bile olsa 1 yıl kalamam hayatta. Öğrenci bir de yurtta kalıp istediğini gibi gez toz halbuki, ben öyle yapardım:dondurma:hafta sonları gelirdi size..
neyse olan olmuş, madem 1 yık berabersiniz. Siz alınıp kırılacağınıza o kırılsın. Evin kurallarını sen koy. Sen mutsuz anne olursan Bebek de mutsuz olur, kendini ve bebeğini düşün.
Ha bir de evde tayt tunik falan giy ya, sürekli eşofman gerçekten kendini kötü hissettiriyor insana ;)

Gorumce olayi kotu olmus ve bence buna bir cozum bulmaniz gerekiyor. Bir iki gun degilki bir yildan soz ediyorsunuz. Gorumceniz kendine bir ev arkadasi bulsun, gerekirse masraflarini soz karsilayin,kendi yasitlariylabirlikte daha rahat olacagini, bebekli evde ders calismanin ve uyku duzeninin bozuk olacagini filan anlatin bir an once gonderin. Kaldiki soylediklerim bahane degil onun icin de aynen gecerli bunlar. Siz gorumceniz sizdeyken normal hayatinizs donemezsiniz

Eşine söyle!
Durumunuz varsa, Arkadaşlarıyla eve çıksın, ev masrafını siz karşılayın. Tabi onu da incitmeden ;)

Açıkçası ben çözümsüz bi sorun olmadığını düşünüyorum.
Biraz da siz işleri bu hale getirmissiniz insanlara karşı net ve açık olmalısınız.
Mesela gorumceye uygun bi dille ablacim dışardan gelince ellerini yikamadan ben eve dokunma lütfen hastayken yaklaşma vs.gibi konuşun bunda ayıp yok günah yok cekinecek ne var ki.
Sonuçta bebeğin sağlığı için alınan bi tedbir bu.
Evet misafir olayı zor ancak zaten son senesi ve o şehirde kimsesi yokmuş hazirana kadar idare edilebilir bi durum bence.
Şimdi olay cikartsaniz sürekli ailede olay olur okuyan bi kızı evinde barindirmadi diye.
Bu durumu lehinize çevirmeye çalışın mesela çıkarin esofmanlari bebek uyudugunda eşinizle yarım saat bi saat yürüyüşe çıkın.
Görümce uyuyan bebege bakabilir herhalde yani gerekirse sütünüzu de sagip birakin.
Her yere beraber gitmeyin bu kızın arkadaşları çevresi falan yok mı niye sürekli pesinizde mesela onu dışarı çıkma ya teşvik edin siz de eşinize yaklaşmaya çalışın.
Ona evde sorumluluklar verin yukunuzu hafifletsin.
Birde kv rapor gibi düşünmeyin kızın konusmasini gün içinde yaptıklarını anlatıyor dur ben de anneme anlatırım mesela öyle laf olsun diye.

Bende eşimden soğudum...1 yıl geçti ve bende düzelme yok...eskisi gibi bakamıyorum adama
Resmen ilgimi çekmiyor artık...

Bence görümcenden kaynaklaniyor
Zaten doğum sonrasi bazi kadinlarda psikoloji değisiyor kolay değil cünkü birde üzerine evde canini sikan ve orada olmamsi gereken biri var bu gayet normal yani boyle olman

Bence gorumceni kendi kiz kardesinmis.gibi.gorup oyle davranirsan o ev daha yasanilir hale gelir.olmadigin.gibi niye gorunmeye calisiosunki kasma birak istedigin gibi davran al cocugnu gor odana keyfine bak sonra.cik yemegini yap kahve yap icin birlikte yani zaten oda okullu oldugu icin genelde yalniz kalmak.ister size ne gibi zarari olcak...misafir gelecegi zaman yardim alirsin iste gorumcenden daha ne

Ilk olarak gorumcenin sizde kalmasini neden kabul ettin. Sizde kalma mevzu olunca kabul etmeyip cozum bulacaktin.
Simdi okul baslamis duzenini kurmus herkes istemiyorum demen yersiz ve sacma.

Kocandan soguma noktasimda asil sebebin gorumce oldugunu sanmiyorum etken olabilir tabiki de. Sen kimseyi istemiyorsun samki sadece bebegim ve ben olalim diyor gibisin. Esinin ilgisizligi yok sorumluluk sahibi demissin. Zaman ver biraz bu arada kendine bak.
Gorumcen evdeyken niye emzirirken bile rahat edemedini de anlamadim. 2 yil boyu kizimi yasadim sehrin her yerinde emzirdim hicte cekinmedim.

Valla isterse evde 30 kisi olsun bize bi oda yeter askimizi canli tutmak icin istedikten sonra

yani yanlış anlamayın da sizinki depresyon gibi bir şey. lohusalık karaları bağlamak demek değildir ki. görümceniz anlaşılan öğrenci. zaten belli saatlerde dışarıda. evde olduğu zamanı da fırsata çevirin. yardım etsin size. elini yıkamasını gerektiğini söyleyin. eşin zaten üzerine titriyprmus. seni destekler. kv de de bence. artık bebekle yavaş yavaş dışarı çıkın. slınge bağlayın bebeği 5dk-10dk. mutlaka dışarı çıkın. görümcen evdeyken bazen komşuya gidin ya da kim varsa yakınınızda. lütfen hepiiz anne olduk. hemende görmceye taktınız ne gerek var???

annenize gidip bir iki hafta kafa dinleme şansınız var mı?
hem bebek hem misafir ağırlama yoruldum dersiniz eşinize

eğer gidemiyorsanız görümcenizi her koşulda çalıştırın
eve gelir gelmez elini yıkaması gerektiğni herşeyi kuralları anlatın
ben arkadaş olmaya çalıştım dünün hiçbir şey bilmeyen kızı tepeme çıktı

başta kuralları koyun

Bence gorumcenizi misafir olarak gormeyin,size yardimci olsun,rahatsiz oldugunuz konulari da acik acik söyleyin ne var bunda.Benim iki gorumcem var ama yaslari çok buyuk ve laf sokmalari var.Siz de böyle bir durum da yok. Galiba universite caginda,ben olsam haftasonlari sutumu sagip birakir,esimle kahvaltiya bile giderdim.Firsatlar çok ama goremiyorsunuz

Görümceniz öğrenciymiş onu neden bu kadar taktınız. Şartlar öyle gerektiriyosa kalsın tabiki. Size yardımcı olmuyosa zorlayın. Eve kurallar koyun. Bir akşam mutfağı o toplasın bir akşam siz. Cumartesi onun evi süpürme günü olsun. Hep beraber yürüyüşe çıkın tek başınıza çocukla çıkmaya korkuyosanız. Yanınızda genç kız olması avantaj bu süreçte. Elini yıkadın dimi demek zor olmamalı.

Teşekkür ederim hepinize kızlar. Görümcemle çok mühim sıkıntılar yaşamıyoruz zaten tamamiyle de ona bağlamıyorum soğukluğumu ama oda bi etken sonuçta. Eşimle başbaşa bi hayat yaşarken 3. Kişiye alışmamışken birden 4. Kişi girdi hayatımıza ve bu eşimin ailesinden biri. İster istemez hareketlerimiz kısıtlanıyor eşimle aramda mesafeye neden oluyor. Bundan sonrası için fırsatları daha çok değerlendirmeye çalışacağız umarım her şey güzel olur

Çevremdeki kimse anlamıyor ki beni annem bile kocan için idare et diyor. Kaynana tarafı zaten anlayışlı olsa bende kalmasına müsade etmezdi. Ne yapacağımı bilmiyorum
Canım lohusasin biraz hassassin ama düşün ki o senin kardeşin olsaydı...başka yerde kalmasına müsade edermiydin. Kendini böyle dolduruşa getirme. Eşinden soğumak değildir o, doğum sonrası aldığımız kilolar ve kendimizi salmamiz modivasyonumuzu düşürüyor ve hayata karşı bir soğukluk oluyor. Yani geçici bir süreç. İşe esortmanlarini üzerinden çıkarmakla başlayabilirsin. Görümcenide kardeşin gibi görürsen eğer okuldan geldikten sonra ellerini yıkamasıni söyleyebilirsin. Emin ol söyleyiş tarzına göre kırılmayacaktir. Güzel tarafindan bak birazda....kafa dinlemek için görümcen ilgilenir bebekle hem sende giyinir süslenir biraz hava alırsın. Akşam bebeğin uyuduğunda açın film seyredin mısır patlagi eşliğinde. Kafana takma kalıcı olur dertlerin. Sadece bakış açınızi değiştirin yeter...

Back
X