Doğum sonrası eşler arası soğukluk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mrv1445

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2023
46
-148
1
30
Merhabalar doğum yapalı 7 ay oldu. Eşim doğumdan sonra çok değişti önceden her gün işe gitmeden beni öperdi işten geldiğinde yanıma gel der sarılır öperdi doğumdan sonra hiç birini yapmaz oldu cinsellik konusunda da çok değişti geçen ilişkiden sonra bana farkındaysan istemiyorum dedi bu arada doğumdan beri salonda yatıyor defalarca yatak odasında yat dememe rağmen uykum bölünürse uyuyamam diyor. Bir defa salonda kendini tatmin ederken yakaladım telefonu bakıp yapıyordu kızınca yanıma geldi telefonunu benim yanımda unıtup balkona gitmişti sonra koşarak geldi telefonunu almaya ne yaptığımı sorduğumda hiç bi şekilde cevap vermedi. Sanki sevmiyor beni artık bazen çok kafama takıyorum bu durumu

Sizde ne değişti ki bu konuda siz sonuna kadar haklısınız da neden doğumdan sonra böyle oldu yani üzücü

Bedensel bakımınızı ihmal ediyormusunuz.

Hayırlı olsun bebeğiniz. Eşinizin durumu psikolojik gibi gözüküyor. En kısa sürede eşinizin bir psikoloğa gidip tedavi olması lazım. Yoksa bu şekilde git gide ilişkiniz zedelenir ve birbirinizden soğursunuz. Sevip sevmemesi ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Eşinizle oturup bunu güzel bir şekilde tatlı dille konuşmanız lazım. Mesela, " Ben aramızdaki bu soğukluktan çok rahatsız ve de huzursuzum. Ben eski romantik hallerimizi özlüyorum. Ve de bana söylemiş olduğun "farkındaysan istemiyorum" sözün beni çok kırdı. Bu şekilde soğuk bir cinsel hayatımız olmasını istemiyorum. Kocama sarılıp da uyumak istiyorum, olması gerektiği gibi. Bu bebek ikimizin de bebeği ve ben mutluluğu da zorlukları da üzüntüleri de eşimle paylaşmak istiyorum. Bir köşeye çekilmeni ve de sorun ne ise bunu çözmeden bu şekilde aramızın daha da bozulmasını seyretmek istemiyorum. Bana göre bu durum psikolojik olabilir. Bu durumun üstesinden gelebilmek için psikolojik yardım almamız gerektiğine inanıyorum. Bu konuda söylediklerimi güzelce düşünmeni rica ediyorum." gibi bir konuşma gerçekleştirebilirsiniz. Insallah en kısa sürede sorunlarınız hallolur. Gerçekten çok üzüldüm anneliğe adapte olmaya çalışırken böyle durumlar yaşamanıza. Eşiniz de umuyorum ki ılımlı ve çözüm odaklı yaklaşır.

Böyle mi oluyor hep doğumdan sonra ilgili adamlar gidiyor mu? Bu tarz konular çok açılıyor korkuyorum valla

Bütün ilgi alakayı bebeğe endeksleyip (normal olarak) acaba siz de onu kırmış ya da görmezden gelmiş olabilir misiniz doğumdan sonra?
Ancak ne olursa olsun “farkındaysan istemiyorum” çok ağır olmuş.

Bedensel bakımınızı ihmal ediyormusunuz.
Neden ihmal etsin her şekilde kadında sorun varmış gibi algılanması , "farkındaysan istemiyorum "diyen biri bunu da derdi. Yazik valla kadin hem bebeğe bakıyor hem kendine bakiyor ama paşam istemiyor alışmış sanırım kendi kendine tatmin etmeye. Benmde bebiş 9 aylik baygın yatıyorum bende aksam olunca bebek biraz etkiliyor ilişkiyi ama eşin yatak vs ayırmış

Hayırlı olsun bebiş . Ilk önce aranızda bi konusun bu durumu . Problem nedir onla ilgili bilmediğiniz bi stresi mi var kafası neye bozuk daha önceki tutkulu zamanları istediğinizi ve ozlediginizi söyleyin.

muhtemelen psikolojik olarak sizi annesi gibi görüyor bebekte olunca o moda gırdı biraz süre verin ona sizde kişisel bakımınıza ekstra özen gösterin cıvıl cıvıl olun ama kendinize oan özel oldugunu hissettirmeyin bu da sonuç vermezse geçin karşısına konuşun yani olmadı en son terapist

Ben niye bu konuya çok üzüldüm ya
Riskli gebelikmiydi hamilelikte cinsel birlikteliğiniz var mıydı?

Ben üst üste 2 doğum yaşadım. Eşimle hayatımınız dinamikleri 180 derece değişti. Çocuksuzken gayet romantik, beraber vakit geçiren, gezen bir çifttik. Çocuk evliliğin ortasına düşen atom bombası gibi. İlk çocuğumda 4. Ayda düzelmişti ilişkimiz. Ben kazara hamile kalınca yine problemlerimiz nüksetti. İkinci bebekte ise ev resmen tımarhaneye döndü. Sürekli ağlayan iki bebek. Ben sürekli yorgun. Bu süreçte de bana tek yardım edebilecek eşimdi. Aile terapistine gittik. Aslında eşiminde gayret gösterdiğini söyledi doktor. Allah’a şükür şu an iyiyiz. Birbirimize karşı daha anlayışlıyız.
Ama bizde hiçbir zaman “seni istemiyorum” gibi bir cümle geçmedi. Bu son derece onur kırıcı. Düzelmeyecek gibi ise boşanmaktan başka bir çareniz yok.

Bu sitede ilk konumdu bu.
Anne değildim ve eşimle çocuğumuz olunca ilişkimizin bozulmasından çık korkuyordum. Çünkü çevrem böyle ailelerle dolu.
Sebebini tam bilemiyorum ama bunu çok yaşayan var. Ben zaman kaybetmeden terapiste gidilip sorunun çözülmesi taraftarıyım. Örneğin eşimin arkadaşının bayaa ilişkisi çocuk sonrası bozuldu. Doğuma girmiş ve eşime asla doğuma girme sevgim azalmadı ama tutkum azaldı demişti. Sebep Farklı olabilir önemli olan çözmek.

" Farkındaysan istemiyorum" demek gerçekten çok onur kırıcı bir söz.
Bazı kadınlar gibi erkeklerin yaptığı her davranışın iyiyi yormaya gerek yok.
Hade bir iki ay yaklaşmamasını anlarım fakat 7 ay olmuş. Size karşı arzu duymadığı ortada.

Birde doğum yapan kadını anne olarak görme saçmalığını da hiç anlamıyorum zaten. Madem öyle görecek evlenmesin, çocukta istemesin.

Doğumdan sonra kadın değişmiyor da erkek neden değişiyor pardon? Ha değişmesi lazım evet çok daha iyi çok daha özenli bir eş olması lazım. Adam babalık bile yapmıyor yazık. Böyle insanlar baştan bellidir. Eşimi o halde görsem suratına tükürürüm asla bakmam bir daha.

Sizde ne değişti ki bu konuda siz sonuna kadar haklısınız da neden doğumdan sonra böyle oldu yani üzücü
Benim sadece biraz kilom var ama aşırı değil eşi
Ben niye bu konuya çok üzüldüm ya
Riskli gebelikmiydi hamilelikte cinsel birlikteliğiniz var mıydı?
Hayır riskli değildi ama gebelikte sayılı yaşadık zaten cinsel hayatımız çok kötü o hemen olup bitmesini istiyo bı defa benim canım çok yanıyo hemen birliktelik oldığu için sürekli beni suçluyo bende anlatıyorum canım acıyo diyorum ama sürekli suçlu benim ona göre. Canım yandığı için cinsellik bana işkence gibi geliyor

Evet çok kırıldım. Bir defasındada ben önceden böyle değildim demişti evlenmeden önce ki ilişkilerini kastederek ona da çok kırılmıştım ama tabi o her zaman beni suçlamak için sebep arar kendi her zaman haklıdır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…