Doğum sonrası göbek deliğine bastırmak

FenesteCheLucive

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2022
98
3
8
35
Merhabalar yakın zamanda doğum yapan iki arkadaşımda sezaryen doğum sonrası hemşirelerin gelip göbek çukuruna bastırdığını söylediler ve canları çok acımış
Bu neden yapılıyor bilgisi olan var mı. Yapılmamasında ne gibi sorunlar çıkar acaba tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim

Merhabalar yakın zamanda doğum yapan iki arkadaşımda sezaryen doğum sonrası hemşirelerin gelip göbek çukuruna bastırdığını söylediler ve canları çok acımış
Bu neden yapılıyor bilgisi olan var mı. Yapılmamasında ne gibi sorunlar çıkar acaba tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim
Ben de yapmamışlardı, sadece doktorum rahmimin çabuk toparlanması için kendim eliyle bastırmamın gerektiğini söylemişti.

Eskiden kum torbası gibi bir şey konurmuş aynı sebep sanırım. Anneme sorduğumda göbek kalır yoksa demişti , bilimsel açıklama nedir tabi bilmiyorum ama :)

Eskiden kum torbası gibi bir şey konurmuş aynı sebep sanırım. Anneme sorduğumda göbek kalır yoksa demişti , bilimsel açıklama nedir tabi bilmiyorum ama :)
Yeni bi bilgi daha öğrendim bunu duymamıştım kuşak sararlarmış diye biliyordum 😅Zaten o kadar sıkıntı çekmiş ve çekmekte olan anneye neden daha fazla ağrı acı veriyorlar acaba🤔

Oğlumu doğum yaptığımda yapmışlardı cok kötüydü resmen travma olmuştu, birde kendileri bir kere gösterdi hep eşim yaptı sonra cok kötüydü benim için. İkinci hamileliğimde doktora sordum yapacak mısınız diye yok dedi. O yapilan yanlış diyemem dedi, ben yaptırmıyorum.dedi. pis kan gitsin, pıhtı atmasin diye yapılıyor ama bu güne kadar olmadı böyle bişey dedi
. ikincide olmadı böyle bişey heryerde yapmıyorlar ben bikac kişi dışında duymadım

Kirli kan için yapıyorlarmış. Arkadaşım hemşire o anlatmıştı, bazı doktorlar anestezinin etkisi geçmeden yaptırıyormuş acısı minimum hissedilsin diye

Benim iki sezeryanımda da hemşireler çok az bastırdı hiç canım yanmadı. Ayrıca onlar bastırınca kan boşalıyor daha bir rahatladığını hissediyorsun. acıma sebebi dikişlerden dir öyle şiddetli bir bastırma değil nasıl bebeğine ultrasonla bakıyorlar o yumuşaklıkta bastırdılar.

Back
X