doğum sonrası göğüsler

__ecrin__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2010
287
12
118
İstanbul
arkadaşlar emzirmekten ve hamilelikten dolayı göğüslerde sarkma yaşayan var mı? bu duurm emzirme dönemi bitince geçer mi acaba? Tecrübeli anneler yorum yaparsa çok sevinrim:)

benim göğüslerim de berbat,2 beden büyüdüler sarktılar.ben de konu açmıştım bununla ilgili...
doğumdan sonra sütüm hemen gelmedi,önüne gelen göğüslerime asıldı,hayvan gibi çekip durdular.hastaneden eve geldiğimde duşa girdiğimde fark ettim sarktığını...daha hiç emzirmeden ,düşün artık.
umarım ilerde toparlanırlar,çok moralim bozuluyor çünkü

bazıları emzirdikten sonra düzelebilir diyorlar ama kesin düzeliyor mu gerçekten merak ediyorum. yeni giysiler alma isteğimi bile azaltıyor bu durum. çok moral bozucu:(

kızım 11 ay emdi şuan 13 aylık ve artık meme almıyor.göğüslerimsüt olduğu zamanlar 2 beden büyümüştü.şimdi süt yok büyük göğüs yok:9:yani normal ölçülerime döndüm.bilmiyorum herkeste aynı durum mu oluyor ama bende sarkma falan olmadı şanslıyım sanırım:9:

kaçış yok sarkıyorlar malesef.hiç öle emzirmeden sonra toplanır mı masallarına kanmayın eskisi gibi olmuyor.fiziğe aykırı zaten.onca ay sömürülen şey düzelir mi :)offfff tecrübe ile sabit.

benim göğüslerim de berbat,2 beden büyüdüler sarktılar.ben de konu açmıştım bununla ilgili...
doğumdan sonra sütüm hemen gelmedi,önüne gelen göğüslerime asıldı,hayvan gibi çekip durdular.hastaneden eve geldiğimde duşa girdiğimde fark ettim sarktığını...daha hiç emzirmeden ,düşün artık.
umarım ilerde toparlanırlar,çok moralim bozuluyor çünkü

ben de doğumdan hemen sonra göğüslerimin eskisi gibi olmadığını farkettim.galiba hamileyken kocaman bir göbek olunca göğüslerin durumu pek belli olmuyor.bence süt gelsin diye uğraşmış olmalarıyla çok alakalı değil.ben de hamileyken çatlamasınlar diye karnıma sürdüğüm gibi göğüslerime de bol bol yağ sürmüştüm,acaba o yüzden mi sarktılar diye düşünüp duruyordum.hamileliğin ilk aylarında göğüsler birden bire balon gibi şişiyor,aylarca hatta yıllarca emziriyoruz,süt kesilince sarkma olması kaçınılmaz galiba.sporla toparlanır mı bilemiyorum.

bilmiyorum ki belki de...doğru,hamilelikte de büyüdü göğüslerim.ama doğumdan sonra 4 gün boyunca,belki 24 saat aralıksız göğüslerime asılıp çektiler hep.buna bağladım ben bir hayli,4 ay geçti,hala doğumdan 1 hafta sonraki haliyle aynı..yani emzrme ekstra bir durum katmadı benimkine.

bilmiyorum ki belki de...doğru,hamilelikte de büyüdü göğüslerim.ama doğumdan sonra 4 gün boyunca,belki 24 saat aralıksız göğüslerime asılıp çektiler hep.buna bağladım ben bir hayli,4 ay geçti,hala doğumdan 1 hafta sonraki haliyle aynı..yani emzrme ekstra bir durum katmadı benimkine.

Bir yerde okumuştum. Emzirmek sarkma yapan belki de en son nedendir yazıyordu. En çok hamilelikte deforme oluyoruz bence.Ama emzirme döneminde de göğüsler sütle doluyor. Sonra bu dönem bitince çatlaklarda olabilir. Çatlak çok önemli değil de sarkma inanılmaz moral bozucu:(

kaçış yok sarkıyorlar malesef.hiç öle emzirmeden sonra toplanır mı masallarına kanmayın eskisi gibi olmuyor.fiziğe aykırı zaten.onca ay sömürülen şey düzelir mi :)offfff tecrübe ile sabit.

ben de doğumdan hemen sonra göğüslerimin eskisi gibi olmadığını farkettim.galiba hamileyken kocaman bir göbek olunca göğüslerin durumu pek belli olmuyor.bence süt gelsin diye uğraşmış olmalarıyla çok alakalı değil.ben de hamileyken çatlamasınlar diye karnıma sürdüğüm gibi göğüslerime de bol bol yağ sürmüştüm,acaba o yüzden mi sarktılar diye düşünüp duruyordum.hamileliğin ilk aylarında göğüsler birden bire balon gibi şişiyor,aylarca hatta yıllarca emziriyoruz,süt kesilince sarkma olması kaçınılmaz galiba.sporla toparlanır mı bilemiyorum.

ya hanımlar kesin sarkar diyorsunuz ama bende inanın sarkma olmadı.bende 11 ay emzirdim.sütüm varken çok sarkık ve büyüktü göğüslerim ama sütüm çekildikçe eskisi gibi oldu.acaba vücut yapısıylada alakalı olabilir mi??bende sarkar diye çok korkuyordum ölee karnıma kadar iner göğüslerim sanıyordum çünkü kızım deli gibi emiyordu.ama çok şükür sarkmadı.bence sizde halen emziriyorsanız sütünüz bitince normale döner gibi geliyor.

bende de var sarkma umarım emzirme işi bitince düzelirler he 2 bedende büyüdüler:52: diyorum eşime emzirme işi bitince estetik olucam diye :19:çok moralim bozuluyo aynada baktıkça

benim 6 aylık oğlum var hamileyken aldığım sütyenler küçük geliyor bencee emzirmeye bağlı olarak.daha öncede emzirmiştim tamamen küçülmediler ama sarkık değillerdi. merak etmeyin bunları düşünmeyin. bebeğimi emziriyorum çok şanslı bir anneyim diye düşünün zamanla onlar da düzelir.:49::49:

sarksa kesin benim sarkardı kızım emmediği için 14 ay sağarak verdim günde neredeyse 5 kez sağdım şimdi eski halindeler.genetik olabilir katılıyorum fakat size tavsiyem şu sütyeninizi çıkarmayın. ben sabah akşam gece yatarken sürekli toparlayıcı sütyen kullandım hiç çıkarmadım onun da etkisi büyük. :32:

aslinda en az sarkan gogusler duzenli bosaltilan goguslerdir,yani bebegini sik sik ve sadece emzirerek buyuten annelerin gogusleri daha az yada hic sarkmaz.Genetik ve sudyen kullanimi da cok etkili elbette.Ben 6 ay sagarak sut verdim,nasil bastirarak,nasil hirpalayarak sut cikardigimi gorseniz korkardiniz.Genetik olarak cok dik goguslerim vardi,yillardir sudyen kullanmam(sirtimda cilt rahatsizligim var,sudyen takinca aziyorlar),kimse de sudyensiz oldugumu anlamaz.Simdi sut bitti,sagma bitti,kilolarin cogu gitti ve goguslerim kesinlikle eskisi kadar dik ve formunda degil.Hala sudyensiz oldugumda sudyensiz gibi durmuyor,hala duz durunca dirsegimin ustundeler ama ne yazik ki eskisi gibi degiller.Buna sukur diyorum ve bebelerinizi emzirmenizi tavsiye ediyorum.

Back
X