Doğum sonrası heyet raporu..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yargilamak istemesem de icimden geceni soylicem. Ben cok dindar bi insan degilim ama bu bildigin kul hakki. Haram para. Bunu yapan cok insan var. Cevremde de gordum. Allah korusun cikar bi yerlerden. Yani ne bileyim bana cok yanlis geliyor. Krediniz vs varmis ama bunlari dusunmeniz gerekirdi bence. 82 milyon insanin hakki var devlet memuru maasinda🙄

bız hak ederek memur olduk hanımefendı , bunun ıcın bır ton sınava gırdık, kendısı de bunu basarabılse ıdı memur olurdu ama basaramamıs belkıde ozel sektorde calısmayı kendısı tercıh etmıs, özelde raporluykende ıse cagırırlar, heyet alsan ısıne son verırler vs.. ama bızım ıs garantımız varken ve boyle bır ımkan varken neden kullanmayalım kı?

kımse kımsenın ev yasantısını, gelırını, sosyal durumunu bılmez , mecburıyetler olmasa kımse rapor pesınde zaten kosmaz.

özel sektorde sartlar daha agır ama orada çalışıyorsanız bunu goze alıyorsunuz zaten, kendı adıma da 2 ay fazladan ıse gıtmesem ne ıkı aylık maasımla devlet batar , ne de benım yapmıs oldugum ıs aksar, ıse gelıp aklım cocugumda kalacagına, bana en ıhtıyacı oldugu anda ondan uzakta olacagıma, parası neyse verır raporumu alır ve cocugumla ılgılenırım.

ıse gelıp yan gelıp yatan o kadar ınsan varken bızım ıkı ayımız gozunuze batmasın lutfen..aynı durumda sız de olabılırsınız...

hak hukuk meselesı ıcınde acılmamıs konu, nasıl olur ne yapılır ıcın acılmıs...
Bu ülke bu zihniyet yuzunden ilerleyemiyor iste. Neymis hakkiymis. Hayir efendim hakkin degil. Zorunlu durumlar icin var o rapor. 2aylik maasiyla devlet batmazmis parasini verip raporunu alirmis. Valla vicdaninizi rahatlatma seklinize hayran kaldim:KK9: siz muhtemlen duzeni falan en cok elestirenlerdrn birisinizdir yeri gelince. Saygilar

Izninizi butun kullanmayin. 40 gun tek hekim rapor hakkiniz var. 10 gun rapor 2 gun izin alin tekrar pazartesi 10 gun rapor alin. 4 hafta kurtarirsiniz
Ben heyet aldim fakat sirtim tutulmustu. Toplamda 2 ay ise gidemedim.
Tutulma, dis tedavisi gibi sebepler olabilir.
Yada jinekoloji size yardim edebilir
Doktorunuzdan fikir alabilirsiniz
Arkadasim hastahane Hatasindan dolayi 5 hafta dogum iznini yakti
Jinekolojiden rapor almisti

Bir sürü tantana yapanlar da zaten özelde perişan olanlar. Siz de çalışın, siz de girin kamuya. Biz 1 senedir eşimin hiç gitmediği hastane parasını ödüyoruz. Genel sağlık sigortası 1500 tl. Devlet vatandaşı soyarken hak hukuk diyen yok, maşallah. Kimse güle oynaya rapor almaya gitmez. Ayrıca şu var; kamudaki iş yükü insan ölçeğinde. Yan masanızdaki arkadaşınız biraz fazla sorumluluk alır, devletin işi yine yürür. Özeldeki gibi kimse köle gibi çalışmıyor zaten. Bunun suçlusu memurlar mı, değil? Özeldekiler mi? Tabi ki değil. 3 ay sonra memleket seçime gidiyor dünyanın parası. Ne için, sorguladınız mı? Bir annenin bebeğinden mahrum kalmasını sağlayacak kanunu kim çıkarttıysa o hak yiyor asıl. Şu da var memurdan kesilen vergi, kimden kesiliyor Allah aşkına. Maaşlar eriyip gidiyor, 2 senedir enflasyonun altında zam yapılıyor, hakkımız nerede?
Rapor almak isteyen kardeşim, al. Devlet nasılsa çıkartır senden onu hak yiyorum diye de üzülme.

Vay arkadas konudaki yorumlari okudukca sinirim bozuldu. Nasil da hakli goruyorlar kendilerini. Memlekette hirsiz arsiz varmis da bebegin anasina ihtiyaci varmis da. Sizin yaptiginiz hirsizlik haksizlik arsizlik.olmuyor yani. Minareyi calan kilifi nasil guzel hazirlamis bravooo. Gece gece nerden ciktiysa karsima bu konus sinir oldum. Ha bu arada sizin deyiminizle ozel sektorde perisan olan sinavlari kazanamadigi icin kiskanclik yapan bir ezik degilim. Devlet memuruyum ben de. Ama kendimde haksizligi hakkimmis gibi gorecek curretim yok. Sizleri tebrik ediyorum :cool:

Alabildiğiniz kadar alın tabi ya biz zaten siz çalışmadan ev kredinizi ödeyebilin diye vergi veriyoruz. Hayır bi de patır patır yorum yazmışlar altına ben de alayım diye utanmadan. Ay bi de ilerde yükselmesini de hesaplıyor. Ona çok güldüm işte..

Keşke izin konusuna bir düzenleme getirilse ben Nasipse Mayıs ayında doğum yapacağım bebek 3 aylıkken işe başlamam gerekecek mecburen ücretsiz izin alacağım. Bu sırada yerime ücretli öğretmen alırlar ama o sırada çocuklar bocalayacak, ben dönünce tekrar alışmak için düzenleri değişecek. Evime tanımadığım birini sokmak istemiyorum, bebeğimi de tanımadığım birine bırakmak istemiyorum. Hele ki başkasının evine asla. Bunun tek çaresi (bence) özel/devlet (sayının yeterli olduğu) her kuruma küçük bir bebek bakım odası açılması çalışanın ücretibin de bebeğini getirmek isteyen ailelerin maaşından kesilmesi. Sayının yeterli olmadığı kurumlarda da 4-5 kuruma ortak bir merkez açılır, hem birilerine iş kapısı açılır hem de mevcut çalışan işten kopmamış böyle yasal olmayan yollara başvurmamış olur. Bebişler de en azından denetim olan güvenlikli 7/24 izlenebilen bir yerde olurlar. Zor gerçekten, biz de çok zorlanacağız ama ücretsiz izinden başka çaremiz yok.

sız haklarınızı savunamıyorsanız bu benım sorunum degıl, bıze verılen haklar sgk lılara da verılıyor ama yeterlı mı kesınlıkle degıl..!!!

sizin iş garantınız olmadıgından susup patronlarınıza boyun egmek zorunda kalıyorsunuz çünkü hakkınızı arasanız işinize son verecekler ve sizlerinde bizler gibi çalışmaya ihtiyacı var.

özel de çalışıyorsanız ve siz bunu kendiniz tercıh etmedı ısenız sızı ona ıten etkenler varsa bızı de rapor almaya ıten etkenler var.

haksızlık sa da gunahı benım boynuma her koyun kendı bacagından asılır..

Konu ve cevabınız eski ama yinede şu düşünce tarzına sinir olduğum için yazmak istedim. Size verilen hak değil, olası bir hastalık durumunda kullanılması için tanınan yasal süredir. Siz keyfi olarak yalan dolanla kullanın diye verilmemiştir. Eşim özellikle öğretmenlerin gelip şu kadar gün hakkım var diye rapor istediklerini anlatmıştı. Kendisi o raporu vermiyor hanımefendi, aksine kovuyorum dedi. Hiçbir doktorda vermemeli bence...

Sakin açıklaman için teşekkür ederim.
Ben özelde çalışıyorum yaklaşık 15 senedir.
Doğumdan 15 gün sonra işe döndüm. 15 gün içinde de 1 kez yoklamaya gittim işlerin genel durumunu. Babamın işi falan değil. O yüzden kamunun bizim ödediğimiz vergilerle maaş alması ve bir ton haktan yararlanması bu tür durumlarda bizi isyan ettiriyor.
Bence sen elinden geldiğince şike sokmamaya çalış işin içine ki kimsenin hakkına girme, senin de hakkına girilmesin.
Ben hep diyorum ki: Allah'ım hayırlısı neyse onu ver bize, bize de onu kolay göster.
Umarım hakkında hayırlısı olur.
Kimse kimsenin vergisini yemiyor alnının teriyle calısıyor kazanıyorlar ne hakkı memur bitti bu ülkede eskidendi o haklar . Sizde dirsek cürütüp memur olsaydınız kız tatile gidecegim demiyor. O kadar haktan yanaysanız eger gidin devlet adamlarını seyredin memurun is bırakma grev hakkı bile yok devlet ne derse o oluyor. Bir tane parazit sikayetci olsu n butun emegi heba oluyor vergiye gelince memurun bodrosunu bir inceyin nasıl vergiler oduyorlar bos yapmayın hak savunucuları herseyi cok biliyorsunuz kıskanç hak savunucuları...

Keşke izin konusuna bir düzenleme getirilse ben Nasipse Mayıs ayında doğum yapacağım bebek 3 aylıkken işe başlamam gerekecek mecburen ücretsiz izin alacağım. Bu sırada yerime ücretli öğretmen alırlar ama o sırada çocuklar bocalayacak, ben dönünce tekrar alışmak için düzenleri değişecek. Evime tanımadığım birini sokmak istemiyorum, bebeğimi de tanımadığım birine bırakmak istemiyorum. Hele ki başkasının evine asla. Bunun tek çaresi (bence) özel/devlet (sayının yeterli olduğu) her kuruma küçük bir bebek bakım odası açılması çalışanın ücretibin de bebeğini getirmek isteyen ailelerin maaşından kesilmesi. Sayının yeterli olmadığı kurumlarda da 4-5 kuruma ortak bir merkez açılır, hem birilerine iş kapısı açılır hem de mevcut çalışan işten kopmamış böyle yasal olmayan yollara başvurmamış olur. Bebişler de en azından denetim olan güvenlikli 7/24 izlenebilen bir yerde olurlar. Zor gerçekten, biz de çok zorlanacağız ama ücretsiz izinden başka çaremiz yok.
Ben de yeni ayrildim izne. Dogumdan sonra ucretsiz izin alicam mecbur. Ha cok mu hosuma gidecek 12 yillik is hayatindan sonra esimden harclik istemek. Hayir. Ama haksizligi kilif yapip bunu hakmis gibi gosterip yavuz hirsiz ev sahibini bastirir durumundan iyidir bence bu durum.

Ben de çok zorluk çektim ilk çocuktan sonra, ama oturdum evde çocuk baktım. İkinciyi de aynı sebepten maddi olarak rahata ermeden düşünmüyorum.
Çalışmadığımiz işin parasını alamayiz. Hak edilmeyen bir para o. Yapmak istediğiniz şeyin yanlış olduğunu düşünüyorum. Ülke sisteminde bir hata olduğunu düşünüyor olabilirsiniz ama bu sistem içinde işçi sınıfından bir çok kadın işsiz kalabiliyor. Heyet filan da dusunemiyor. Bence alın ücretsiz izninizi çocuğunuza bakın. Bu iş doğru iş değil.

Kimse kimsenin vergisini yemiyor alnının teriyle calısıyor kazanıyorlar ne hakkı memur bitti bu ülkede eskidendi o haklar . Sizde dirsek cürütüp memur olsaydınız kız tatile gidecegim demiyor. O kadar haktan yanaysanız eger gidin devlet adamlarını seyredin memurun is bırakma grev hakkı bile yok devlet ne derse o oluyor. Bir tane parazit sikayetci olsu n butun emegi heba oluyor vergiye gelince memurun bodrosunu bir inceyin nasıl vergiler oduyorlar bos yapmayın hak savunucuları herseyi cok biliyorsunuz kıskanç hak savunucuları...
Bi yanlisi anlatmak icin baska bir yanlisi savundugunuzun farkida bile degilsiniz. Siz bildiginiz yoldan gidin. Ne diyim....

Bir öğretmen olarak yazılanlardan çok utandım. Çok çalışmış memur olmuş da diğeri de çalışıp memur olsaymis. Ayıp ayıp. Kimin ne kadar çalıştığını kimse bilemez.
Ayrıca da yeni doğmuş bebeğine çok üzgünüm ama haram para yedirmek de ne bileyim... Gerçi herkesin kılıfı hazır maşallah... Devletin malı deniz tabi. Batmazmis devlet... Ne ayıp ne ayıp...

Bu konuda niyetlenmis, herkes yapıyor zaten derken aynı üstteki uslubumla bir arkadaşım beni uyardı. Başımdan aşağı kaynar sular indi. Kilifimi sundum hatta, haksızlık var ama dedim, borcumuz var ama dedim, daha uzun olsaydı o zaman izin dedim... Yani dedim de dedim. Sonra akşam başımı yastığa koydum. Dedim kızım herkesin yanlış yolda olması, o yanlısı doğru yapmıyor.

Sonra o gıcık tavırlı arkadaşı aradım. Sağol dostum dedim. Bana bir yanlisi gösterdin. Çok şükür haram para kazanmadim. İnsanın ağrına gidiyor ama gerçek bu. Vicdaninizla baş başa kalın derim.

Bizim de borçlarımız kredimiz var . Ama heyet raporunu aklıma bile getirmedim ki tanıdık dahi olsa o raporu almak hiç kolay değil didik didik ediyo doktorlar. Doğum iznimden sonra ücretsiz izne ayrılacağım . Şimdi devlet bu Hakkı vermiş niye kullanmayım gibisinden düşünenler olabilir bu vicdan meselesidir benim için . Belki bir kaç ay zorlanırım ama kimsenin hakkına giremem . Maaşımız halkın vergileriyle ödeniyor unutulmasın .

Valla yok borcum var yok başka çare yok diyenleri anlayamıyorum. Bu haktır. Vebaldir. Ben calismayayim ama devlet bana maaşımi ödesin her ay tak diye.oh ne güzel.
Kayinvalide anne bakmıyorsa bakıcı tutulur. Bakıcı ya güvenmeyen de annelerini bakıcınin başına koyar yaşlıysa bile. Binlerce hakka girmekten devletten çalmaktan iyidir biraz cefa çekmek.

Tuzun kuru diyenler gelir şimdi. 5 aylık bebeğim(ücretsiz izindeyim) ve eşim ozelde (benim yarı maaşımi alıyor) artı büyük şehirde kirada oturuyorum. Tuzum kuru değil yani. Kit kanaat geciniyorum ama yine de gece huzurla başımı yastığa koyuyorum, alın terinden gelen helal lokmayı yiyorum. Çoğu çalışan böyle yapıyor diyenler olmuş. Ben dahil çevremdeki kimse yapmıyor. Zira bu hakka girmem girene de hakkımı helal etmem. Ancak Allah'a havale ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X