• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum Sonrası Kilolarından Birlikte Kurtulalım!

minikkus24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2007
2
0
86
Almanya
örnek diyet listesi:
Bir haftalık diyet programı

Dr. Yürük emziren anneler için 1 haftalık diyet programını ise şöyle açıkladı:

1. Gün

Sabah:

* Bir Bardak Şekersiz Süt,
* Bir Yumurta,
* Bir Kibrit Kutusu Kadar Beyaz Peynir,
* Bir Dilim Kepek Ekmeği

Arada Acıkırsanız Bir Elma.

Öğle:

* Bir Porsiyon Yağ Konmadan Yapılan Etli Türlü,
* Bir Ufak Tabak Makarna (Yağ Koymadan Haşlanacak)
* Bir Kase Yoğurt,
* Bir Dilim Kepek Ekmeği.

Akşam Üstü Bir Dilim Kepek Ekmeği ile Bir Dilim Beyaz Peynir.

Akşam:

* Bir Kase Domates Çorbası,
* Bir Balık Izgara,
* Bol Salata,
* Serbest Meyve.

2. Gün

Sabah :

* Bir Yumurta,
* Bir Kaşık Bal,
* Bir Dilim Kepek Ekmeği,
* Bir Domates-

Arada Bir Muz.

Öğle:

* Bir Tabak Etli Taze Fasulye (Yağ Konmayacak),
* Bir Porsiyon Yağsız Yapılmış Pilav,
* Bir Kase Komposto (Sakarin ıle Tatlandırın),
* Bir Dilim Ekmek.

Akşam:

* Bir Kase Tarhana Çorba,
* 5-6 Adet Izgara Köfte,
* Bir Tabak Püre,
* Bir Kase Yoğurt,
* Bir Tabak Kayısı.

Yatmadan Önce Bir Bardak Şekersiz Süt.

3.Gün

Sabah:

* Bir Bardak Taze Portakal Suyu,
* Bir Dilim Beyaz Peynir,
* Bir Yumurta,

Öğle:

* Bir Tabak Taze Etli Bezelye,
* Bir Kase Cacık,
* Bir Ufak Dilim Börek,
* Bir Kase Komposto (Sakkarin ıle Tatlandırın),

Akşam:

* Bir Kase Yayla Çorbası,
* Bir Tavuk But Haşlama,
* ıki Havuç,
* Bir Domates,
* Bir Salatalık ve Birkaç Yaprak Maruldan Oluşan Salata Tabağı,

Yatmadan Önce Bir Muz.

4.Gün

Sabah:

* Bir Yumurta,
* Bir Domatez,
* Birkaç Bardak Çay.

Öğle:

* Bir Porsiyon Barbunya Pilaki,
* Bol Salata,
* Bir Ufak Kase Kaymağı Alınmış Yoğurt,

Akşamüstü Bir Muz.

Akşam:

* Bir Porsiyon Bonfile,
* Bir Patates Haşlama,
* Bir Tabak Taze Fasulye,
* Bir Kase Cacık,
* Bir Domates.

Yatmadan Önce Bir Bardak Şekersiz Süt.

5.Gün

Sabah:

* Bir Yumurta,
* Birkaç Bardak Şekersiz Çay.

Öğle:

* 6 Adet Yağsız Kıyma ve Az Ekmekle Yapılmış Izgara Köfte,
* Bir Ufak Kase Kaymağı Alınmış Yoğurt,
* Bir Tabak Süt ile Yapılmış Püre,
* Bir Portakal.

Akşamüstü Bir Muz.

Akşam:

* Bir Kase Mercimek Çorbası,
* Bir Tavuk Göğüs Haşlama,
* Bir Tabak Taze Fasulye,
* Bir Kase Cacık,
* Bir Elma veya Portakal.

6.Gün

Sabah:

* Bir Bardak Süt,
* 8-9 Adet Siyah Zeytin,

Öğle:

* Bir Tabak Yağsız Et ıle Yapılmış Türlü,
* Bir Kase Cacık,
* Bir Ufak Tabak Yağsız Yapılmış Pilav,
* ıki Portakal.

Akşamüstü Bir Bardak Ayran.

Akşam:

* Bir Dilim Kepek Ekmeği Bir Adet Alabalık Haşlama,
* Bir Domates,
* ıki Havuç,
* Bir Salatalık,
* Birkaç Yaprak Maruldan Oluşan Tabak,
* Bir Ufak Tabak Yağsız Makarna (Üzerine ıki Kaşık Yoğurt Koyabilirsiniz),
* ıstediğiniz Meyveden Bir Porsiyon Yiyin.

7.Gün

Sabah:

* Bir Domates,

Öğle:

* Bir Tabak Taze Bezelye,
* Bir Kase Cacık, ıki Havuç,
* ıki Domates,
* Bir Haşlanmış Patates,

Akşamüstü Bir Elma Ve Bir Portakal.

Akşam:

* Bir Kase Domates Çorbası,
* Bir Bonfile,
* Bir Dilim Kepek Ekmek,
* Bir Patates Püre,
* Bir Domates,
* Bir Salatalık,
* Bir Havuç,
* Bir Muz.

kesinlikle yasak olanlar:
cikolata
cips
kola
beyaz ekmek
hazir meyve sulari
vede hergün tartilmak :)

abartmamak kaydiyla;
tuz
seker
kepek ekmegi
makarna
pilav serbest

kesinlikle yapilmasi gerekenler

günde en az 2 litre su
spor ( her türlü hareket spor sayilacak markete gidip alis veris yapsaniz bile )

Son düzenleyen: Moderatör:
canım madem çok yenisin biraz daha bekle engeç 6 ay içinde kilo verirsin bende gebeliğimde çok kilo aldım şimdi kızım 14 aylık ve ben eskisinden bile zayıfım herşey gönlünce olsun.

kilo almanın sebebi milletin süt veriyon habire ye demesidir normal yemek yersen ilk 6 ayda kilonu korurusun ondan sonra ibre aşağıya inmeye başlar zaten ek gıda vereceğin için diyet yapabilirsin gerçi bir doktor adet görmediğiniz sürece diyet yapmayın demişti.

Süt yapar diye çok fazla yeme yemeklerinden de kısma herşeyden ye ama ölcülü olsun kilo vermek için acele de acele etme nasıl olsa o kiloları vereceksin.

arkadaslar sezeryanla 20 gun once dogum yaptım ve 10 kılo fazlam var eskı kıyafetlerıme gıremıyorum bunalımdayım ben bu 10 kıloyu nasıl verıcem lutfen yardım edın ayrıca sezeryanla dogum yapan arkadaslar gobegınız kac gunde gıttı

şu anda senin egzersiz yapman zararlı ve bebeğini emziriyorsan ona süt olması için en azından yaraların tam iyileşene kadar bu kilonu korumalısın. daha kendiliğinden gidecek kiloların var. sadece yürüyüş yapabilirsin. biliyorum dışarı çıkıp yürümek zor. evde odalar arasında 20 defa yürü en azından kalori harcarsın.acele ediyorsun gibi geldi bana.

arkadaşım doğum yapalı daha 20 gün olmuş ve sadece 10 kg fazlan var! daha ne istiyosun??? lütfen sabırlı ol ve şu anda sadece bebişine konsantre olmaya çalış.10 kiloyu o kadar kolay vereceksin ki,inan bana! ama daha çok erken.sadece sana diyeceğim milletin gazına gelip,emziriyosun diye tatlı falan abartma.bol sıvı,su,portakal suyu..ve bol bol bebeğinle yürü,40ı çıkınca yada yarı 40 .nasıl uyarsa.ben doğum yapalı 11 ay oldu 17 kilo almıştım,şu an sadece bikaç ı kaldı.

sana ve bebeğine sağlıkllı günler diliyorum. senin şu an için çok erken bence yediklerine dikkat et ve dikkatli hareket et sezeryanla doğum yaptığın için şimdilik egzersiz yapman için erken. bende 2 yıl önce sezeryanla doğum yaptım göbeğinin inmesi fazla zaman almaz. sen ilk olarak yediklerine dikkat et .hamur işi ve özellikle tatlıdan uzak dur.üstelik fazlada kilon kalmamış benim doğumdan sonra neredeyse 30 a yakın fazla kilom vardı ama veriyorum . bebeğine ve sana mutlu sağlıklı günler canım

sana ve bebeğine sağlıkllı günler diliyorum. senin şu an için çok erken bence yediklerine dikkat et ve dikkatli hareket et sezeryanla doğum yaptığın için şimdilik egzersiz yapman için erken. bende 2 yıl önce sezeryanla doğum yaptım göbeğinin inmesi fazla zaman almaz. sen ilk olarak yediklerine dikkat et .hamur işi ve özellikle tatlıdan uzak dur.üstelik fazlada kilon kalmamış benim doğumdan sonra neredeyse 30 a yakın fazla kilom vardı ama veriyorum . bebeğine ve sana mutlu sağlıklı günler canım

Dido ayazcım nasıl verdin yaaaa? Benim de 30 kilo fazlam vardı. 13 ünü verdim. Takıldım. Bana da söylesene artık yoruluyorum. Daha yarıya gelemedim. 17 KİLOM VAR VERMEM GEREKEN.

bayanlar tavsıyenızı denıcem ama bu kılolar benı gercekten cok rahatsız edıyor eskı kıyafetlerımın ıcıne gırememek benı sınır edıyoooo :) bıde gobegımı gordukce cok maralım bozuluyoo hıc gıtmeyecekmıs gıbıme gelıyo

esma oncelikle tebrik ediyorum Allah anali babali buyutsun..henuz lohusa donemindesin hemen zayiflamayi dusunuyorsun bravo yani..bende sezeryan ile dogum yaptim ustelik ben 27 kilo almistim dogumda 17 kilosu gitmisti zaten bir hafta hastanede kaldim ciktigimda senin gibi on kilo fazlam vardi..kilo vermek istiyorsan bol bol bebegini emzir benim sana tek tavsiyem..sakin egzersiz yapma..gerci dikislerin nasil ne kadar kesildin bilmiyorum ama ben 10.gun her isimi yapiyordum ne agrim ne sizim olmadi cok sukur hatta izim bile belli olmuyor..bol bol emzirirsen vucudun sut yapmasi icin yaglarini enerjiye donusturecektir ..bol bol su ic tatli yeme kilon filan kalmaz.ama ilk defa goruyorum yeni anne oldum cok mutluyum yasasin yerine bu kilolardan nasil kurtulacagim diye bu kadar erkn yazan kusura bakma yani yazmadan edemedim.

esma oncelikle tebrik ediyorum Allah anali babali buyutsun..henuz lohusa donemindesin hemen zayiflamayi dusunuyorsun bravo yani..bende sezeryan ile dogum yaptim ustelik ben 27 kilo almistim dogumda 17 kilosu gitmisti zaten bir hafta hastanede kaldim ciktigimda senin gibi on kilo fazlam vardi..kilo vermek istiyorsan bol bol bebegini emzir benim sana tek tavsiyem..sakin egzersiz yapma..gerci dikislerin nasil ne kadar kesildin bilmiyorum ama ben 10.gun her isimi yapiyordum ne agrim ne sizim olmadi cok sukur hatta izim bile belli olmuyor..bol bol emzirirsen vucudun sut yapmasi icin yaglarini enerjiye donusturecektir ..bol bol su ic tatli yeme kilon filan kalmaz.ama ilk defa goruyorum yeni anne oldum cok mutluyum yasasin yerine bu kilolardan nasil kurtulacagim diye bu kadar erkn yazan kusura bakma yani yazmadan edemedim.

canım haklısında ben hıc kılolu olmamıstım bırden boyle olunca sınırlerım bozuldu ama oglum ıcın herseye deger tabıkı cok mutluyum allahıma sukurler olsun kı bana bu kadar tatlı oglusumu verdı bıde kılolarımı versem dunyalar benım olacak bebısımı sık sık emzırıyorum zaten bıde bısey gobegın ne kadar surede gıttı benımde sezeryanım kolay gectı 3 .gun bıseyım kalmadı rahat rahat yurudum yatmadım bıle hatta sımdı hafıf hafıf egzersizlere basladım bıle cvp yazarsan sevınırım

Dido ayazcım nasıl verdin yaaaa? Benim de 30 kilo fazlam vardı. 13 ünü verdim. Takıldım. Bana da söylesene artık yoruluyorum. Daha yarıya gelemedim. 17 KİLOM VAR VERMEM GEREKEN.

merhaba
ilk diyetisyene başladım ve spor yaparak baya verdim som ra yani şua nda lida ya başladım onunla vermeye devam ediyorum canım. aslında en önemlisi irade ben yemeyi ciddi azalttım ve egzersizle destekleyince gerçekten gözle görülür şekilde zayıfladım devamda ediyorum.sanada başarılar.
vücut belli dönemlerde duraklamaya başlıyor sana tavsiyem o zamanlarda hareketlerini fazlalaştır ve sakın bırakma sende baya vermişssin çünkü.

arkadaşlar zayıflarken moralinizi yüksek tutun ve inancınızı yitirmeyin ve kilo vermeye ocak gibi başlayın yaza 1-2 ay kala değil. Pasif jimnastik öneriyorum.
müthiş inceltiyor yanında su içip dikkat ederseniz çok güzel. Yavaş verin ama kalıcı verin

kızlar bugun spirulina adında herhangı bı yan etkısı olmayan emzıren annelerınde kullanabılecegı ege unv ve tarım koy ıslerınden onaylı doktor kontrolunde yosun hapını sıparıs ettım bakalım ıse yarayacakmı pazartesı elıme gececek kullanınca sıze işe yarayıp yaramayacagını yazacagım

merhaba esma cım bebeğine ve sana sağlıklı günler diliyorum. ben de 15 ay önce sezeryanla doğum yaptım.15 kilo almıştım ve şu an hamile kaldığım kilodan daha zayıfım.bana doktorum 6 ay karın hareketlerini yasaklamıştı.kışın doğum yaptığım için yürüyüş de yapamadım. onun için kiloları vermem çok zaman aldı.tabi emzirme döneminde diyet yapmadım.bana hem çocuk doktoru hem de kadın doğum doktoru çok sıvı tüketmemi ve bitki çaylarını tavsiye etti. özellikle rezene hem anne sütünü artırıyo hem kilo vermeye yardımcı hem de bebeğin gaz sancılarını hafifletip sakinleştirio.bu arada emzirmek kilo vermeye çok etkili.ben ne yazıkki sadece 3 ay emzirebildim.senin daha çok yeni ,kafana takma bu kadar.çünkü anne sütünün moralle de çok ilgisi var.moralin ne kadar iyi olursa sütün daha da artar.bebişini doya doya emzirirsin.doğumdan ve özellikle de sezeryandan sonra 1 yılda vücut kendini toparlıo.ben de senin gibi çok takıodum ama oğluşuma bakıp bu güzel varlık için her şeye değer diodum.sağlıklı günler dilerim..

kızlar bugun spirulina adında herhangı bı yan etkısı olmayan emzıren annelerınde kullanabılecegı ege unv ve tarım koy ıslerınden onaylı doktor kontrolunde yosun hapını sıparıs ettım bakalım ıse yarayacakmı pazartesı elıme gececek kullanınca sıze işe yarayıp yaramayacagını yazacagım

Esmacım öncelikle gözün aydın.sprulinayı bi arkadaşım da kullanıyor ve zayıflama etkisini görmediğinden bahsetti ki bu arkadaş sürekli diyette.
neyse benim sana asıl söylemek istediğim bebeğini emzir,seebze yemekleri ye bol su ve meyve suyu iç süt iç akşam az ye yavaş yavaş veririsin.benim oğlum 9. ayında 1,5 ay önce emmeyi bıraktı çünkü sütüm bitmişti artık.pompalar aldım elektrikli manuel neler neler yaptım ama ilk aylarda iyi beslenemeyip süt setümü belli bi seviyeye çıkartamadığım için bitti işte.o kadar üzüldüm ki anlatamam.kendimi işe yaramaz hissettim,neden böyle oldu biliyor musun,beim doğumdan sonra 30 kilo fazlam vardı etraftakiler zayıfla ooo çok kilo almışsın falan dediler ben de az yemeye başladım.sonra ben ilk bebeğim süt var mı yok mu bilemiyorsun bile farkında olmadan sütüm azalmış oğlum 3. ayında sadece 300 gr almış bu yüzden ki çok sakıncalı,doktor hemen mamalara sarıldı tabi.aslında emzirirken ne kadar yesende kilo almıyorsun çünkü vücut süt üretmek için günde rn az 500 kalori harcıyor.
Şimdi bunları yazarken ağlamak geldi içimden.ben de sezeryan oldum.sen kiloları boşver hem 10 kilo da nedir ki benim hala 30 kilo fazlam var 87 kiloyum.önemli olan bebeğinin anne sütü alması.sen şimdi lohusa psikolojisindesin.bu dönemi atlat daha sağlıklı kararlar verirsin.
Ayrıca sezeryanda kasılma olmadan doğum olduğu için göbek haliyle oluyor ama benim şimdi bu kiloma rağmen fazla göbeğim yok epey bi toparlandı.
bebeğini emzirmeye bak kilolar zamanla kendiliğinden gider sen yeter ki bu süreyi emzirme dönemini iyi değerlendir.

Sizin için çok erken.Bir 6 ay geçsin kendiliğinden gider ilk doğum kiloları.Ben geçen yıl ikinci bebeğimin kilosunu 10 aylık olunca sadece yemeği azaltarak,ekmek,şeker ve hamurişini keserek verdim.Bol süt içtim emzirdiğim için ve 3 ayda 15 kilo gitti.

Back
X