- 22 Mayıs 2025
- 13
- 1
- 1
- 27
- Konu Sahibi Sevgi poyraz
-
Geliyorsalar size hizmet edecekler bu kadar basit. Lohusa olacaksın idare edecekler. Tam da öyle yapacaksın,odadan çıkmayacaksın. Zaten bebek 7/24 emecek. Kayınpederinin ne b.k işi var afedersin. Hele kaynın ne alaka yani. Valla kendimden biliyorum stres yaptım üzüldüm odamda ağladım kayınvalideme sinirimden ama sen benim gibi olma. Şimdiki aklım olsa sabretmezdim. Gerekirse lafını da esirgeme. Kimseye karışma yüzü verme. Senin çocuğun. Kimse karışamaz. Baştan sıkı tut.Kızlar merhaba yakında doğumum olacak kurban bayramına denk geliyor ailelerden uzakta yaşıyoruz. Kendi annem bayramdan sonra gelebiliyor. Sıkıntı şurada kayınvalidem kayınpeder kaynım görümcem hepsi ilk anda gelecekler ailenin ilk torunu ben nasıl yapacağım ilk günlerde bilmiyorum eşime söyledim sonra gelsinler diye gelip bir hafta durup gidecekler diyor ama doğumdan sonraki ilk günler nasıl rahat edeceğim bilmiyorum böyle bir şey yaşayan var mı ne tavsiye edersiniz. Eşim kesinlikle arayıp gelmeyin demez yani mutlaka gelecekler gibi odandan çıkmazsın diyor eşim.
İnsanları nasıl zor durumda bırakıyorlar gerçekten aklım almıyor. Belki sadece kayınvalideniz gelse yardıma geliyor diyeceğim ama koloni halinde lohusa birinin yanında ne işleri var ya hu… Kendi evinizde hapis hayatı yaşamak. Çok özür diliyorum ama eşinize yazıklar olsun asıl. İmkanınız varsa siz annenizin evine gidin. Eğer evde duracaksanız da durumu lehinize çevirip kendinize hizmet ettirin. Ben sizin yerinizde olsam herkesin burnundan getirene kadar tüm işimi yaptırırdım. İnanın çok etkili oluyor. Görümcem çatkapı gelirdi hep eline bez tutuştururdum geldiğin iyi oldu toz alsana cam silsene falan diye. Habersiz gelmeyi kesti. Denendi onaylandı yaniKızlar merhaba yakında doğumum olacak kurban bayramına denk geliyor ailelerden uzakta yaşıyoruz. Kendi annem bayramdan sonra gelebiliyor. Sıkıntı şurada kayınvalidem kayınpeder kaynım görümcem hepsi ilk anda gelecekler ailenin ilk torunu ben nasıl yapacağım ilk günlerde bilmiyorum eşime söyledim sonra gelsinler diye gelip bir hafta durup gidecekler diyor ama doğumdan sonraki ilk günler nasıl rahat edeceğim bilmiyorum böyle bir şey yaşayan var mı ne tavsiye edersiniz. Eşim kesinlikle arayıp gelmeyin demez yani mutlaka gelecekler gibi odandan çıkmazsın diyor eşim.
inanın doğum korkusu değil de doğumdan sonra nasıl olacak endişesi var zaten şu an çok konuşmuyoruz çocuğumun ismine de karışmak istediler izin vermedim o yüzden aramız bozuldu onlarla. eşim ailesi söz konusu olunca asla toz kondurmuyor gerçekten yoruyor beniİnsanları nasıl zor durumda bırakıyorlar gerçekten aklım almıyor. Belki sadece kayınvalideniz gelse yardıma geliyor diyeceğim ama koloni halinde lohusa birinin yanında ne işleri var ya hu… Kendi evinizde hapis hayatı yaşamak. Çok özür diliyorum ama eşinize yazıklar olsun asıl. İmkanınız varsa siz annenizin evine gidin. Eğer evde duracaksanız da durumu lehinize çevirip kendinize hizmet ettirin. Ben sizin yerinizde olsam herkesin burnundan getirene kadar tüm işimi yaptırırdım. İnanın çok etkili oluyor. Görümcem çatkapı gelirdi hep eline bez tutuştururdum geldiğin iyi oldu toz alsana cam silsene falan diye. Habersiz gelmeyi kesti. Denendi onaylandı yani
dedikleriniz aklımın köşesindie olacakGeliyorsalar size hizmet edecekler bu kadar basit. Lohusa olacaksın idare edecekler. Tam da öyle yapacaksın,odadan çıkmayacaksın. Zaten bebek 7/24 emecek. Kayınpederinin ne b.k işi var afedersin. Hele kaynın ne alaka yani. Valla kendimden biliyorum stres yaptım üzüldüm odamda ağladım kayınvalideme sinirimden ama sen benim gibi olma. Şimdiki aklım olsa sabretmezdim. Gerekirse lafını da esirgeme. Kimseye karışma yüzü verme. Senin çocuğun. Kimse karışamaz. Baştan sıkı tut.
of empati kurunca çok üzülüyorum hatta doğum sonranız için de aynı şekilde dikişleriniz ağrırken belki de donla oturmak isteyeceksiniz belki bebek emzirmekten sıkılıp sütyensiz gezmek isteyeceksiniz yani nasıl özgürlüğünüzü kısıtlarlar ne kadar acımasızlık. sizi de doldurmak istemiyorum zaten duygularınız şuan yoğundur ama inanın siz kadar sinirlendim duruma. eşinize en azından sadece annen gelse sonuçta doğumdan sonra evde rahat olmak istiyorum deseniz onu da mı dinlemez? kayınbabanız kaynınız kendileri nasıl geliyor ya insan biraz düşünceli olur. benim de kayınbabam babasının ismini koymak konusunda şakayla karışık ısrar ediyor sizi anlıyorum bu konuda da. gerçekten çok can sıkıcı büyüklerimiz her şeye karışmasalar olmaz. hayat zorlaştırıyorlar sadeceinanın doğum korkusu değil de doğumdan sonra nasıl olacak endişesi var zaten şu an çok konuşmuyoruz çocuğumun ismine de karışmak istediler izin vermedim o yüzden aramız bozuldu onlarla. eşim ailesi söz konusu olunca asla toz kondurmuyor gerçekten yoruyor beni
Odana geç bol bol dinlen hatta eş ailesi kötü insanlar değilse toparlanman bile hızlanır. Yerinden kalkma yeter.Kızlar merhaba yakında doğumum olacak kurban bayramına denk geliyor ailelerden uzakta yaşıyoruz. Kendi annem bayramdan sonra gelebiliyor. Sıkıntı şurada kayınvalidem kayınpeder kaynım görümcem hepsi ilk anda gelecekler ailenin ilk torunu ben nasıl yapacağım ilk günlerde bilmiyorum eşime söyledim sonra gelsinler diye gelip bir hafta durup gidecekler diyor ama doğumdan sonraki ilk günler nasıl rahat edeceğim bilmiyorum böyle bir şey yaşayan var mı ne tavsiye edersiniz. Eşim kesinlikle arayıp gelmeyin demez yani mutlaka gelecekler gibi odandan çıkmazsın diyor eşim.
Öncelikle hayırlı olsun canım. Allah bebeğini sağlıkla, kolaylıkla kucağına almayı nasip etsinKızlar merhaba yakında doğumum olacak kurban bayramına denk geliyor ailelerden uzakta yaşıyoruz. Kendi annem bayramdan sonra gelebiliyor. Sıkıntı şurada kayınvalidem kayınpeder kaynım görümcem hepsi ilk anda gelecekler ailenin ilk torunu ben nasıl yapacağım ilk günlerde bilmiyorum eşime söyledim sonra gelsinler diye gelip bir hafta durup gidecekler diyor ama doğumdan sonraki ilk günler nasıl rahat edeceğim bilmiyorum böyle bir şey yaşayan var mı ne tavsiye edersiniz. Eşim kesinlikle arayıp gelmeyin demez yani mutlaka gelecekler gibi odandan çıkmazsın diyor eşim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?