• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası misafir

Sevgi poyraz

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2025
3
0
1
27
Kızlar merhaba yakında doğumum olacak kurban bayramına denk geliyor ailelerden uzakta yaşıyoruz. Kendi annem bayramdan sonra gelebiliyor. Sıkıntı şurada kayınvalidem kayınpeder kaynım görümcem hepsi ilk anda gelecekler ailenin ilk torunu ben nasıl yapacağım ilk günlerde bilmiyorum eşime söyledim sonra gelsinler diye gelip bir hafta durup gidecekler diyor ama doğumdan sonraki ilk günler nasıl rahat edeceğim bilmiyorum böyle bir şey yaşayan var mı ne tavsiye edersiniz. Eşim kesinlikle arayıp gelmeyin demez yani mutlaka gelecekler gibi odandan çıkmazsın diyor eşim.

Kızlar merhaba yakında doğumum olacak kurban bayramına denk geliyor ailelerden uzakta yaşıyoruz. Kendi annem bayramdan sonra gelebiliyor. Sıkıntı şurada kayınvalidem kayınpeder kaynım görümcem hepsi ilk anda gelecekler ailenin ilk torunu ben nasıl yapacağım ilk günlerde bilmiyorum eşime söyledim sonra gelsinler diye gelip bir hafta durup gidecekler diyor ama doğumdan sonraki ilk günler nasıl rahat edeceğim bilmiyorum böyle bir şey yaşayan var mı ne tavsiye edersiniz. Eşim kesinlikle arayıp gelmeyin demez yani mutlaka gelecekler gibi odandan çıkmazsın diyor eşim.
Geliyorsalar size hizmet edecekler bu kadar basit. Lohusa olacaksın idare edecekler. Tam da öyle yapacaksın,odadan çıkmayacaksın. Zaten bebek 7/24 emecek. Kayınpederinin ne b.k işi var afedersin. Hele kaynın ne alaka yani. Valla kendimden biliyorum stres yaptım üzüldüm odamda ağladım kayınvalideme sinirimden ama sen benim gibi olma. Şimdiki aklım olsa sabretmezdim. Gerekirse lafını da esirgeme. Kimseye karışma yüzü verme. Senin çocuğun. Kimse karışamaz. Baştan sıkı tut.

İnsanları nasıl zor durumda bırakıyorlar gerçekten aklım almıyor. Belki sadece kayınvalideniz gelse yardıma geliyor diyeceğim ama koloni halinde lohusa birinin yanında ne işleri var ya hu… Kendi evinizde hapis hayatı yaşamak. Çok özür diliyorum ama eşinize yazıklar olsun asıl. İmkanınız varsa siz annenizin evine gidin. Eğer evde duracaksanız da durumu lehinize çevirip kendinize hizmet ettirin. Ben sizin yerinizde olsam herkesin burnundan getirene kadar tüm işimi yaptırırdım. İnanın çok etkili oluyor. Görümcem çatkapı gelirdi hep eline bez tutuştururdum geldiğin iyi oldu toz alsana cam silsene falan diye. Habersiz gelmeyi kesti. Denendi onaylandı yani

İnsanları nasıl zor durumda bırakıyorlar gerçekten aklım almıyor. Belki sadece kayınvalideniz gelse yardıma geliyor diyeceğim ama koloni halinde lohusa birinin yanında ne işleri var ya hu… Kendi evinizde hapis hayatı yaşamak. Çok özür diliyorum ama eşinize yazıklar olsun asıl. İmkanınız varsa siz annenizin evine gidin. Eğer evde duracaksanız da durumu lehinize çevirip kendinize hizmet ettirin. Ben sizin yerinizde olsam herkesin burnundan getirene kadar tüm işimi yaptırırdım. İnanın çok etkili oluyor. Görümcem çatkapı gelirdi hep eline bez tutuştururdum geldiğin iyi oldu toz alsana cam silsene falan diye. Habersiz gelmeyi kesti. Denendi onaylandı yani
inanın doğum korkusu değil de doğumdan sonra nasıl olacak endişesi var zaten şu an çok konuşmuyoruz çocuğumun ismine de karışmak istediler izin vermedim o yüzden aramız bozuldu onlarla. eşim ailesi söz konusu olunca asla toz kondurmuyor gerçekten yoruyor beni

Geliyorsalar size hizmet edecekler bu kadar basit. Lohusa olacaksın idare edecekler. Tam da öyle yapacaksın,odadan çıkmayacaksın. Zaten bebek 7/24 emecek. Kayınpederinin ne b.k işi var afedersin. Hele kaynın ne alaka yani. Valla kendimden biliyorum stres yaptım üzüldüm odamda ağladım kayınvalideme sinirimden ama sen benim gibi olma. Şimdiki aklım olsa sabretmezdim. Gerekirse lafını da esirgeme. Kimseye karışma yüzü verme. Senin çocuğun. Kimse karışamaz. Baştan sıkı tut.
dedikleriniz aklımın köşesindie olacak

inanın doğum korkusu değil de doğumdan sonra nasıl olacak endişesi var zaten şu an çok konuşmuyoruz çocuğumun ismine de karışmak istediler izin vermedim o yüzden aramız bozuldu onlarla. eşim ailesi söz konusu olunca asla toz kondurmuyor gerçekten yoruyor beni
of empati kurunca çok üzülüyorum hatta doğum sonranız için de aynı şekilde dikişleriniz ağrırken belki de donla oturmak isteyeceksiniz belki bebek emzirmekten sıkılıp sütyensiz gezmek isteyeceksiniz yani nasıl özgürlüğünüzü kısıtlarlar ne kadar acımasızlık. sizi de doldurmak istemiyorum zaten duygularınız şuan yoğundur ama inanın siz kadar sinirlendim duruma. eşinize en azından sadece annen gelse sonuçta doğumdan sonra evde rahat olmak istiyorum deseniz onu da mı dinlemez? kayınbabanız kaynınız kendileri nasıl geliyor ya insan biraz düşünceli olur. benim de kayınbabam babasının ismini koymak konusunda şakayla karışık ısrar ediyor sizi anlıyorum bu konuda da. gerçekten çok can sıkıcı büyüklerimiz her şeye karışmasalar olmaz. hayat zorlaştırıyorlar sadece

Eşiniz de sıkıntı var ailesi ne yapsın söz geçiremiyor bir şey demiyor sizi düşünmüyor eee ne olucak

Odana geç bol bol dinlen hatta eş ailesi kötü insanlar değilse toparlanman bile hızlanır. Yerinden kalkma yeter.

Doğum sonrası her yerin açık olacak emzirmeye çalışırken memen, dikişlerin varsa karnından rahat edemezsin, çocuk durmaz ağlar sızlar uykusuzluğa alışmamış olursun hormonların değişken olacak canını sıkarlar. Tuvaletin de senin kullanımına uygun olması lazım enfeksiyon kaparsın.
Öyle bir hafta kalacaklar nolacak meselesi değil bu, erkekleri bir gecede sepetlesinler kayın validen çenesini tutan biriyse sana laf söz etmeyecekse kalsın yoksa o da gitsin.

Bu erkeklerin de çok bilmesine hastayim... Kendileri dogursalar bu kadar sorun yaşanmaz aslında. O anki ağrılarla, ruh haliyle milleti çekecek hal olmuyor kime sormusta plan yapıyor.

Gelen yapsın işleri o zaman odanda bebekle bol bol dinlen, bebek zaten uyku modunda olacak bı süre, sen de yorgun olacaksın yat dinlen, gelen elinden geleni yapsın.

Öncelikle hayırlı olsun canım. Allah bebeğini sağlıkla, kolaylıkla kucağına almayı nasip etsin 🤲🏻 Durumunu çok iyi anlıyorum. Ben daha 13. haftada olmama rağmen bazen düşünüyorum doğum sonrası nasıl olacak diye. Çünkü kayınvalidem belinden ameliyat geçirmiş biri. Hareketleri ağır. Ama gelmek isteyecek tabii ki. Sen hiç moralini bozma. Lohusa olacaksın. Madem bu kadar çok gelmek istiyorlar. Sana bakacaklar. Senin işini hafifletecekler. Öyle gelip senden hizmet beklemezler diye düşünüyorum, umut ediyorum.

Akşama kadar hizmette etseler yinede rahat edemezsiniz. Ay ilk doğum psikoloji alt üst faciaaa olur faciaaa. O yemek kargaşası bile sizi mahveder. Her bebek ağladığında odaya giricekler. Uyumak istesen sesten uyuyamazsın. Tuvalete gitsen selam verceksin üstğn başın açık olucak yaz geldi. Gelicekse sadece kaynana gelsin.

Back
X