yaklasık 2 sene oldu dogum yapalı fakat saclarım hala dokuluyo bir caresini bir turlu bulamadım hersey de normal sac dokulmesi dısında yardımcı olan olursa sevinirim
canım bende normal bir dökulme sanıyordum ama artık basımdaki saç miktarının yarısını gittigini hissetmeye baslayınca tahlillerimi yaptırdım hersey normal çıktı ama dökulme devam ediyor saç dökulmesine karsı bir çok urun kullanmama ragmen ayrıcaBu konuda bahsedilen,hamilelikte canlanıp,dökülmeyen saçların;doğum sonrası hızla dökülmesi..
Senin saçlarının doğumdan itibaren 2 senedir dökülüyor olması başka bir sorundan kaynaklanıyor olabilir.
Mesela doğum sonrası kansız kalmış olabilirsin.Çünkü çoğumuz doğumdan sonra kendimizi ihmal edip kan testi yaptırmıyoruz.
Bunun dışında aşağıdaki linke tıklarsan saç dökülmesi tedavisiyle ilgili sitemizde çok yararlı bilgiler bulabilirsin.yerimseniben
Saç Dökülmesi Neden ve Çözümleri - Kadınlar Kulübü
canım bende normal bir dökulme sanıyordum ama artık basımdaki saç miktarının yarısını gittigini hissetmeye baslayınca tahlillerimi yaptırdım hersey normal çıktı ama dökulme devam ediyor saç dökulmesine karsı bir çok urun kullanmama ragmen ayrıca
Off,desene sana geçmiş olsun demekten başka birşey gelmeyecek elimizden
Geçmiş olsun canım.Umarım bir çaresini bulursun..
Şimdi çizelgen dikkatimi çekti:))off yaa benimde cok dökülüyo lavobo tıkanıyo resmen doktora gitmeli seli arkadaşımızın dedigi gibi test yaptırıyım en iyisi
canım ya bu bilgiler süper
bende aynı dertten muzdaribim neyse sabır dicez
kel kalıcam sandıydım vallahi bu çocuğun yüzünden
kızlar ya daha çocuğum yok ama en büyük korkum doğumdan sonraki saç dökülmesi,şimdi bile dökülürken doğumdan sonra nasıl olur acaba,minoksil diye bir losyon demişti doktor bana(rogaine)en iyisi o demişti,kullanmaya başladıktan sonra ömür boyu kullanmak zorundasın demişti,hamilelikte ve emziren bayanlarda sakıncalı olabilir tabi,
Bu konuda bahsedilen,hamilelikte canlanıp,dökülmeyen saçların;doğum sonrası hızla dökülmesi..
Senin saçlarının doğumdan itibaren 2 senedir dökülüyor olması başka bir sorundan kaynaklanıyor olabilir.
Mesela doğum sonrası kansız kalmış olabilirsin.Çünkü çoğumuz doğumdan sonra kendimizi ihmal edip kan testi yaptırmıyoruz.
Bunun dışında aşağıdaki linke tıklarsan saç dökülmesi tedavisiyle ilgili sitemizde çok yararlı bilgiler bulabilirsin.yerimseniben
sac dökülmesi bende de oldu bebeklerim 4 ay olunca acyip sac dökülmesi oluyor sonra tekrar duruyor.
DOĞUM SONRASI SAÇ DÖKÜLMESİ NORMALDİR
Bir çok kadın doğumdan sonra saçarının aşırı bir şekilde dökülmesinden yakınır.Oysa ki bu normal bir süreçtir.
Gebelik boyunca artan östrojen hormonunun etkisinden dolayı hamilelerin saçları dökülmez ve tam tersine gürleşip sıklaşır.Doğumdan sonra ise süreç kaldığı yerden devam eder ve gebelikte dökülmeyen saçlar hızlı bir şekilde dökülmeye başlar.
Bu dökülme,genelde doğumdan 2-3 ay sonra başlayıp,3-5 ay kadar devam eder.
Hatta bazen bu dökülmenin sona ermesi ve normale dönmesi için doğumdan sonra 6-12 ay geçmesi gerekebilir.
Ama korkmayın;çünkü bu saç dökülmesi kalıcı saç kaybına ve kelliğe yol açmaz.
Bu süreci sona erdirmek için herhangi bir tedaviye de gerek yoktur.Çünkü bu saçların dökülmesi kaçınılmazdır.
Ama yine de saç kaybını azaltmak için şu önerilere dikkat etmelisiniz:
-Sıkı tokalar takmayın.
-Saçınızı yumuşak hareketlerle ve yumuşak fırçalarla tarayın.
-Sert taraklardan ve sert hareketle taramaktan kaçının.
-Fön makineleriyle yüksek ısıda saçınızı kurutmayın.
-Bol miktarda vitaminden zengin meyve ve sebze tüketin.
-Biotin ve silika içeren şampuanlar kullanın.
-Doktorunuza danışarak vitamin kullanın.
Off,desene sana geçmiş olsun demekten başka birşey gelmeyecek elimizden
Geçmiş olsun canım.Umarım bir çaresini bulursun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?