doğum sonrası sağlam olamayacakmıyız?

aktivya yedim fakat bu seferde ishalden yanma yaptı boşaltıyor ama yumuşatmıyor.yumuşamadığı için için parçalana parçalana tuvalete çıkyırsun.kayısıya biraz şeftali suyu katıyorum.

Aktivyadan yoğurt mayala, onu ye, daha iyi oluyor. Ben hamileliğimde öyle yptım, en az bir kase yerdim. Tuvalete çıkmayı kolaylaştırıyor. Bir de tabii bol meyve, bol su. Portakal suyu bende baya işe yarıyordu ama sen emziriyorsun, belki bebekte gaz yapar. Oğluma bir haftadır falan avokado yediriyorum, çok güzel kaka yaptırıyor, dikkatimi çekmişti. Şimdi netten baktım faydalarına, sindirim sistemini düzenler, kabızlığı önler falan diyor. Onu da deneyebilirsin, ama rahatsızlığın vs varsa doktoruna danış mutlaka.

Geçmiş olsun, umarım kısa sürede kurtulursun.

Canım genel cerrah her zaman ameliyatla mudehale etmiyor,benim ilk çocuğumda dehşet emzirme yarası olustu.Allah razi olsun ondan Genel cerrah hemoroidde de kullanıliyor dedigi bir krem verdi (ismini hatırlamıyorum) bir haftada tüm sorunum bitti.Stres de seni çok etkiliyor bence .Bağırsaklar ikinci beynimizdir.Bu yüzden bir zaman ishal bir zaman kabizsin

Ben de bağırsaklarımından çok çekiyorum. Üstelik bekarım herhalde hamile kalsam doğursam ne olur bilemiyorum. Kendi çözümüm kayısı. Kurusunu her sabah aç karna 2 tane yiyip üstüne 2 bardak su içiyorum. Baktınız kesmedi kaynatın hoşaf yapın 2 gün için. Onun dışında ilaç fayda vermedi bana kullanmıştım.

Hamilelikte kullanilan multivitaminleri kestiniz mi? Emzirme boyunca aslinda kullanmak gerekiyor

Ve vucudun tamamen toparlanmasi 2 yili buluyor, bunyeye gore de degisir. Ornegin benim ogullarim arasi 3 yas var, 2. Dogumumda hala sezeryan yerim iyilesmemisti, cok zoe bir hamilelik gecirdim.

Ilkte benimde oldu.. hala var.. ameliyatida var ama korkumdan olmuyorum. Kabiz olmayacaksin yeterince su lifli gudalar tuketmeye ozen gostereceksin. Tamamen gitmiyor ama beslenmeyle birazcik olsun hafifliyor.

Ve evet dogum yapan insan hic bir zaman eskisi gibi olmuyor. Gerek vajinal gerek sezeryan

Canım ben Doğumdan sonra epey bir süre çişimi kaçırdım mesela..
Hepimizde oluyor birşeyler malesef..
Ama geçiyor.
Sen sebze salata sulu ağırlıklı ye, mutlaka geçer..

Genel cerrahiye gidin
Düzelmeyen vakalarda ameliyat ya da botoks yapılabiliyor eğer uygunsa
Ayrıca kabız olmamaya çalışın
Kısır döngüye giriyor sonra

Vitamin kullanmamışmıydınız hamilelik boyunca? Hemoroid ya da makat çatlağı çok yaygın rahatsızlıklar doğumdan sonra...
bilseydim normal doğum diye diretmezdim.baştan tüp bebek sonuçta.ben genel anestezi ile sezeryan oldum sag sağlim şükür.

bıktım açıkçası onlari icmeye.icmeme ragmen onlari gebelikte yine eksik vitamin cikiyordu

cinsel hayatim ağrılı acılı oldu sanki vajinusmus gibi oldum kuruluk vardi zaten.

Canım ben Doğumdan sonra epey bir süre çişimi kaçırdım mesela..
Hepimizde oluyor birşeyler malesef..
Ama geçiyor.
Sen sebze salata sulu ağırlıklı ye, mutlaka geçer..
insallah.

Genel cerrahiye gidin
Düzelmeyen vakalarda ameliyat ya da botoks yapılabiliyor eğer uygunsa
Ayrıca kabız olmamaya çalışın
Kısır döngüye giriyor sonra
benim kısır döngüde ama kabul etmiyorum ameliyat olmasin dışkı kaçırma riski var

Ev yapımı kefir deneyin bir de, hem bağışıklığa da çok faydalı.
Çok geçmiş olsun

Gevmis olsun gececek merak etmeyin kabiz olmamaya ozen gosterin sabah ac karnina sicak su icin gun icinde de bol su.bide kuru kayisiyi geceden ilik suya koyup sabah ilk is kayisiyi yiyip suyunu icin

6 ay cektim araba süremiyordum makatdaki yirtikdan dolayi.

simdi ara ara sancilaniyorum wc ye giderken...

16 aylik oglum icimdeki yirtik yaralari hala tas sert dedi doktor. iliskide cok canim yaniyor. masaj yapmam gerekiyormus. doktor gösterdi iki gün agridi. elimi oraya süremiyorum korkudan.

hepimize gecmis olsun. biri hamileyim dedigimde elim ayagim titriyor hala resmen

Benimde oldu, sonrasında ara ara tekrarladığı oldu. Genel cerraha gittim doktor kesme işlemi en son seçenek ve biz o seçeneği çok sevmeyiz dedi. Lifli gıdalar, bol su önerdi. Kabız olmamak önemli dedi. Birde epey pahalı bir merhem vermişti. Epey işe yaradı bende. Doktora gitmeden hep geçici çözümler buluyoruz, sonra sorun artarak geri geliyor.

Benim böyle bir problemim oldu ve doğumdan sonra yani şu 2.5 yıl içinde ne zaman zorlansam yine çatlama oluyo ve ölüyorum.. doğumdan önce yoktu.. anne olmak kolay değil malesef yavrularımız sağlıkla büyüsün yeterki. Ben activia kayısıyı tüketiyorum aç karınla çok iyi geliyo.

Kefirbelki iyi gelir mi bilemem yazmışlar ama o bebeğe de gaz yapar en sağlıklısi zeytinyağı mide kaldirmiyorsa corbalara dökün bol bol salatası severek yersiniz hem de bol lif alırsınız bebeğe de iyi gelir sizin z.yagi tuketmeniz.
Sağlık diliyorum

Kesinlikle kantaron yağı kullan tek çare o anladığım kadarıyla

Pamukla sur her WC sonrası

Hatta en son surdugunde gece yatarken bolca dok pamuğa onu makata koy gece çeksin yağı

Her WC sonrası uygulama ile çatlağı biraz rahatlattım bunu yaparken de ishal yapmanı sağlayacak şeyler ye yani posalı şeyler uzum falan

Sıvı beslen

Her gün zorlanma ile o çatlak yeniden yeniden açılıyor

Mesela iki parmağın arasını kesmiş olsan her gün ellerini açıp o kesik yeri Kanatsan geçer mi ?? Geçmez

Makat çatlağı da öyle bişey

Kakaninzi yumuşatıp bı yandan da tedavi etmeniz lazım

Ek : emziriyormususnuz şimdi okudum ishal yapici şeyler bebeğinize zarar verir bol sıvı tüketin her gün sabah akşam bı tatlı kaşığı zeytinyağ yiyin geçene kadar

Klozet kullaniyormusunuz.gecen hafta tatildeydim normalde evimdeki klozeti daha hic kullanmadim.kendi yaptrdigmz ev hic kimse kullanmadi cunku sevmiyrm.ama tatilde kullanmak zorunda kaldim ve 5 gunde kabizlik kanama problemi yasadm .ufak bi catlagm olmus.gebelikte daha yatkin oluyor insan.1 haftadr evde normal wc ye gecince yuzde 90 gecti.onu da deneyebilirsinz.klozet kulkaniyorsanz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…