Doğuma Hazırlık Doğum Sonrası Sağlık Ocağı Yardım

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

merve_azra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2012
150
5
46
Ankara
Arkadaşlar ben Ankara'da oturuyorum kaydımız ikametimiz hep Ankara'da fakat doğumumu Konya'da yapacağım bütün ailem orada olduğu için.Doğumdan 5 gün sonra bebeğin topuğundan sağlık ocağında kan alınacakmış.Ankara'daki sağlık ocağı doğumdan 5 gün sonra gel dedi acaba bu topuktan kan alma işlemini Konya'daki sağlık ocağında aldıramazmıyız.5 günlük bebekle yola çıkmak istemiyorum.Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim iyi günler

canım valla ne desem yalan olur annene söyle bir sorsun sağlık ocağına bebek için olurmu ona göre hareket edersin şimdiden sorsunlar çünkü söyle bir durum var ikametin nerdeyse oradaki sağlık ocağına gidebiliyorsun diğerleri kabul edmiyor ama senin durumun acil tabi bebek sonuçta ama sorsun ona göre haretket edin

canım annemde benım yanıma geldıgınde saglık ocagına ilaç yazdırmaya gıderken benım aıle hekımıne gıdıp adımı soyleyıp burda mısafır oldugunu söyluyor ve yardımcı oluyorlar.sende sorarsın yola cıkmana gerek yok bence aılen sorsun :) daha sonra ankaraya gıttıgınde sonuclarıını saglık ocagına verırsın

canım öncelikle hayırlı olsun sağlıkla sıhhatle al kucağına yavrunu. ben senin durumunun aynısını yaşadım. hiç stres sıkıntı yapma. benim ikamet bursadaydı ama ben ist. da ailemin yanında doğum yaptım bu şubatta.bebek topuk kanını aldırmak için annenlerin ordaki sağlık ocağına gidiyorsun onlar alıp kanı yolluyorlar. sanada orada kan alındığına dair bir kağıt veriyorlar. daha sonra sen kendi kendi evine döndüğünde kendi bağlı bulunduğun sağlık ocağına o kağıdı veriyorsun o da sana topuk kanını bilmem nerdeki bilmem kaç numaralı sağlık ocağında kendi isteğim ile aldırdım diye bi tutanak tutuyor o kağıt onlarda kalıyor çünkü bu kan alma içinden onlar sorumlu olduğu için o kadar. zaten kan için sonuç bekleme. aksi bir durum olmadığı sürece kimse aranmıyor sonuç için. 1 ay içinde aramazlarsa bilki bebişin sağlıklı . hayırlı doğumlar

Arkadaşlar ben Ankara'da oturuyorum kaydımız ikametimiz hep Ankara'da fakat doğumumu Konya'da yapacağım bütün ailem orada olduğu için.Doğumdan 5 gün sonra bebeğin topuğundan sağlık ocağında kan alınacakmış.Ankara'daki sağlık ocağı doğumdan 5 gün sonra gel dedi acaba bu topuktan kan alma işlemini Konya'daki sağlık ocağında aldıramazmıyız.5 günlük bebekle yola çıkmak istemiyorum.Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim iyi günler

merhabalar, misafir bebek olarak her türlü işlemini bulunduğun ildeki sağlık ocağına yaptırabilirsiniz. kayıt şart değil, özellikle yenidoğanlarda böyle bir şart aranmamakta..
ben de bebeğimin ilk aşısını ve 1 ay kontrolünü başka bir ilde yaptırmıştım, hiç sorun çıkmadı.
bu arada isminizle ilgili bir şey sormak isterim. benim adım merve kızımın adı da azra, sizde de öyle bir durum mu var:) öyleyse hoş bir tesadüf olacak:))

Back
X