Doğum sonrası sakroileit ,iltihaplı romatizma , kalça bel bacak ağrısı

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun.
Ben de AS hastasi, 24 haftalik tüp bebek hamişiyim. Riskli old. İçin yürüyüş dahi yasak. Ne yapacağımı bilemiyorum..

Kalcayla ilgili ihmal etmeyin derim. Durumlarimiz belki çok farklıdır ama belki bi ışık olur. 4yil boyunca agri cektim. Sakroiliaktan dolayıdır, bel fıtığı, siyatik vs etkisidir dediler.tamam onlar da epey ağrıyor ama bu daha mekanik bir agriydı. en son yürüyemez hale gelince Fluoroscopy xray yapıldı ve İmpingement(sıkışma) sendrom dediler ve ameliyat oldum...kemik yapısı bozulmuş, kıkırdak yırtılmış vs... ameliyat sonrası biraz zordu pandemi zamanı ama çok şükür o dayanılmaz agri geçti ve yuruyebiliyorum..

Merhaba Öncelikle çok geçmiş olsun AS dediğiniz ankilozan sponsilit mi o ara o kadar çok araştırma yaptım ki bu hastalıklar hakkında bilgim sıfırdır hatta hiç duymamıştım biri deseydi öyle bir hastalık mı var derdim o derece duymadım yani sonra başa gelince çeken bilir tabi hepsini tek tek araştırdım okudum baktım acaba bende hangisi var diye şuan Sezeryan doğum yaptım ve bebeğim 2 aylık olacak Allah'a şükür hamileliğimin son 1-2 haftası ayaklarımın üzerinde durmaya başladım o ara hep sua etmekle allaha yalvarmakla geçti günlerim allahım bune benden al diye şükür O bıçak batmaları hafifledi Tabii ki yine yürürken zorlanıyordum ama o bıçak batması hissi veren adım attırmayan acılar geçmişti ve çok rahatlamıştım öyle böyle derken doğumum geldi şimdi halen tamamen o ağrılar sızılar geçmiş değil hala aynı yerler acıyor sızlıyor ama hafiflediğim için alışkanlık mı Ne diyeyim sıkıntı vermemeye başladı bana ama öyle kötü bir şey ki Allah yaşayanlara sabır versin hatta Allah düşmanıma bile yaşatmasın ben hiç bi doktora gitmedim baktırmadım çünkü biliyorum bir başlasam ardı arkası gelmeyecekti zaten gidebilecek durumda da değildim ayağımı yerden kaldıramıyordum beni taşıyacak insanda yoktu yani o kadar acılı ve sizin de dediğiniz gibi mekanik ağrısı acısı gibi değişik bir şey ki 3 ay Yerimden kalkamadım bana kayınvalidem baktı suyumu bile alamadım suyumu bile doldurup önüme koyuyordu düşünün Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin çok zor sonrasında yeni sorunlar başladı tabi doğumdu lohusa depresyonuydu ama onu da geçtim sayılır yani demem o ki herşey geçiyor herşey birer imtihan dua edin sabredin geçiyor ben öyle atlattım şimdi hafifledim hala yürürken aynı yerler zonkluyor zaman zaman ama yürümeme bir engel yok

Maalesef benimde gebeliğin son 3 ayında çıktı topallıyorum üzerine basamıyorum çok yorulduğum zaman 10 gün boyunca aşırı şiddetli sancı oluyor yatak istirahati yapınca rahatlıyor ama bi tuvalete bile gitsem yine ağrıyor fizik tedavi doktoru MR istedi kalçada iki taraflı ödem oluşmuş dedi ama benim tek bacağımda ağrı var topallıyorum dışarda asla yürüyemiyorum şuan 34. Gebelik haftasındayım herhangi bir iyileşme yok siz birkaç ay önce yazmışsınız şu an nasılsınız doğum yaptınız mı herhangi bir gelişme var mı ve bu sorun doğum türünü etkiliyor mu onu da merak ediyorum açıkçası

Sizce bu sorun doğum şeklini etkiler mi zorunlu sezaryen mi olmak zorundayız sizce

Bana doktorlar gittiğimde neden yürüyemiyorsun dedi hep doktorların bu konu hakkında pek birşey bildiği yok benim bebeğim bana göre iriydi 4 kiloya yakın doğdu kilom 60 boyum ise 1 53 doktor bana sürekli boyumu soruyordu sen normal doğum yapamazsın dedi dediği gibide oldu suyum geldi nişan geldi ama sancım başlamadı suyum devamlı geldiği için dediği gibi de sezeryana alındım doktorun sürekli neden boyumu sorduğunu da bebeğim doğduktan sonra anladım bebeğimin boyu 57 cm di sanırım normal doğum olursa nasıl doğuracağımın derdine düştü bebeğim iri ve uzun diye yani.ben küçük boyum kısa bebeğim uzun ve kilolu meğer ondan soruyormuş boyumu tabiki benim doğumum normal ilerleseydi ben bunları bilmeyerek normal doğum yapacaktım ya da belki de yine olmayacaktı o anda sezeryana dönecekti bilmiyorum ama sonuç olarak sezeryan oldu zaten çektiğim o acı ve sızılardan dolayı yürüyemediğim için sezeryan olacağımı içten içe biliyordum sırf bacaklarımı açamayacağımdan dolayı size çok geçmiş olsun gerçekten çekilir bir dert değil bu ama tavsiyem akışa bırakın zorlamayın bırakın ne şekilde olursa o şekilde olsun

Canım bende bunu 3 ay çektim belki daha fazla bardağıma su dolduramıyordum o derece vahimdi durumum düşün ancak benim hamileliğimin son haftasına yakın yani enteresan bir şekilde bir gün bir baktım ki ağrılar kesilmiş ancak yine de yürümemde sıkıntı vardı öyle bir garip bir şey anlamakta çok zor hafiflemiş diyeyim yani geçmişti ilk baştaki gibi değildi sonra sezeryan oldu şuan bebeğim üçüncü ayına girdi kilom 47 hala bacaklarımda o ağırlık var ama o halim gibi tabi ki değil yani demem o ki geçiyor sabret burda geçiyor diyenlere inanmazdım inanamıyordum ama gerçekten geçiyormuş tam olarak olmasada şuan dizlerimin üzerine kilom hafif olmasına rağmen eğilip kalkmakta inanılmaz güçlük çekiyorum eğiilirsem tutunarak kalkıyorum ve çabuk yorulma var artı sezeryan bel iğnesinden dolayı belim tutmuyor bebeğimi zar zor yatağına koyup kaldırıyorum onun dışında başka bir problem yok ama o halimdense bu halime şükrediyorum o ne beter bişeydi evlerden ırak Allah kimseye vermesin bu hastalığın iyileşme süreci 6 aymış 2 ayı geçirdim 4 ay sonra eğer tamamen düzelme olmazsa doktora görüneceğim sana az önce de dediğim gibi yapacağın birşey yok geçmesini bekle çünkü geçiyor elinden geldiğince otur dinlen ben öyle yapıyordum birde kalça ve siyatik egzersizleri yap youtubeden Elçin demirel in ben onları bağır çağır ağlaya ağlaya 1 ay boyunca yaptım ve yavaş yavaş iyileşme olmuştu belki de o hareketleri yaptığım için hamileliğim bitmeden iyileştim bilmiyorum ama dene derim bunların dışında sormak istediklerin varsa sor cvp veririm istersen özelden yaz seve seve yardımcı olurum çünkü bu derdi çeken biliyor canım çok geçmiş olsun

Valla okurken sirtim agridi iyi dayanmissiniz cok gecmis olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…