Doğum sonrası sarkık karın??

fnd_50

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2015
12.510
20.751
398
35
Kizlar dogum yapali 67 gun oldu. Malesef sezeryan oldum. Karnim gunden gune azalsa da yine de var malesef fazlasiyla. Bir de çok çirkin halde şuan. Sarkık, üzeri yumoş yumoş çektiğim zaman sünüyor 80 yaşında teyzelerin yüzü gibi kiriş kiriş.bir de karardı karnım. Üstüne üstlük göbek fıtığı da olmusum hepsi bir arada bu sarkikliktan nasil kurtulacagiz? Karin kaslarını çalıştıracak spor hareketleri korkumdan yapamıyorum henüz dikişlerden korkuyorum. Ne zaman baslamaliyim?Ama sürekli hareket halindeyim hic 2 dakika oturmuyorum bebisim sağolsun oturtmuyo. O yüzden doğum sonrası güzel de kilo verdim. 80.5 ile doğuma girmiştim şuan 63 64 arası gidip geliyorum. Eski kilom 57 58 idi kendi kiloma az kaldı ama dediğim gibi karnım eski haline döner mi acaba :/

Canım
canım ya benimde aynı söylediğin gibi karnım ben 7 aylık oldu bebeğim bi değişim yok kilomda fazla artık çok psikolojim bozuldu eşime spora gitmek istediğimi söyledim bakalım daha başlamadım inşallah spor iyi gelir düzelir

Zamanla eski haline döner merak etmeyin. Daha çok toparlar. Ben hiç spor yapmadigim halde eski halini aldı. Iki sezeryandan sonra bile

. maaşallah özel olmazsa kaç kiloydunuzki gitti bide nekadar sürede gitti acaba
Birincide 62den 80 e çıktım. Ikincide 64 den 78 e çıktım. Birincide zor oldu kilo vermem. Iki sene sürdü tabi ben diyet falan yapmadım aksine bol bol yedim . Ikinci de 6 aylıkken eski kiloma döndüm. Şu an 59 kiloyum. Emzirme de iştahı açıyor. Benim şöyle bir durumum var yalnız cabuk kilo alıp veren bir yapım var. Istahsiz oldugum dönem hemen gidiyor kilolarım. Bana sorarsan sıkıntı yapma vücut yapın nasil bilmiyorum ama zamanla toparlıyor .Benim kac tane tanıdığım var sezeryan olup da eski haline dönen

Bende işte 7 aylık bebeğim 70 kilo hamile kaldım şuan 83 kiloyum veremiyorum sabit kaldı ama baya iştahlıyım diyet yapınca 3 kilo gidiyor ama iştahım açılınca gene aynı kiloya dönüyorum.

Bunu yazdıktan sonra ilk kez girebildim canim düşün bebisle halimi :/ kök soktürüyor sipaa. Şuan 61 62 arası gidip geliyorum ama karin aynı. Dedigin gibi anca sporla düzelir canim bu sarkiklik kırışıklık sezeryan olduğum için biraz daha beklemek zorundayım sanirim..

Benimde sezeryan oldu .

korkmayin eski haline donuyor. Bende sezeryan oldum 20 kilo aldim. Ciktigimda hala hamile gibiydi karnim. Sonra şişlik inince carsaf gibi onume sarkan bi karin kaldi. eyvah dedim. ama bir seneyi bulmadan hem kilolar gitti hemde karnim dumduz oldu sifir sporla hemde. simdi ikinci geliyor bakalim. ayni surec baslayacak

Yaa şuan çok mutlu oldum :) valla hep böyle kalacak diye düşünüp duruyorum gerçi dediginiz gibi doğumdan sonra hic doğum yapmamış gibiydim ama şuan çok daha iyiyim şükür INŞAALLAH toparlar daha da. Teşekkür ederim canım umut oldun:)

Eskilerde doğumdan sonra göbek yazmayla sıkı sıkıya bağlanırdı.. annemde oğlumda bana öyle yapmıştı göbeğim gayet güzel içine çekti sonra mekikle sıkılaştırmıştım. Görüntüsü baya iyiydi. Nasip olursa yine aynı şeyi yapıcam

son durumu merak ettim canim:) nasil oldu karnin,duzeldi mi

son durumu merak ettim canim:) nasil oldu karnin,duzeldi mi
Yıllar olmuş buraya yazalı şimdi fark ettim. 2 yıla yakındır düzenli haftada 3-4 gün spor yapıyorum. Hayatıma o kadar büyük katkısı oldu ki sadece bedenime değil ruhuma da iyi geldi, geliyor. Sporu sadece zayıflamak için yapmamak gerektiğini bu süreçte çok iyi anlamış oldum. Ağırlık çalışıyorum dambıllarım var lastik bandlerim var alt vücut üst vücut tüm vücut programlı çalışıyorum. Özellikle Caroline Girvan programlarını uyguluyorum. Karın, omuz, sırt, bacak kol kaslarım inanılmaz belirgin. Hamile kalmadan önce 56-57 kilo iken medium hatta large giydiğim olurdu. Şuan da 56-57 kiloyum ama small hatta xsmall giyiniyorum. İşin sırrı ağırlık antrenmanı. Kas oranı arttıkça yağ oranı azaldıkça daha sıkı daha dinç görünüyorsunuz. Hayat tarzım yaşam biçimin artık spor üzerine kurulu. Bahane üretmiyorum çocuğum var yapamıyorum demiyorum. Bir insan kendine günde en az bir saat de olsa ayırabilmeli buna göre plan yapabilmeli. Çünkü siz iyi olmazsanız etrafınızda her şey aksar iyi gitmez ama siz önce kendinizi iyi hissederseniz bütün işleriniz iyi gider. Daha mutluyum. Ruhum mutlu. Ayrıca asla abur cubur tüketmiyorum kola vb içecekler tüketmiyorum eşim de tüketmez eve de almayız çocuğum da tanımıyor istemez o bilinçte şuan. Elbette bir gün tadacak ama gittiği yere kadar korumak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…